Reklama

Reklama

Fenka dlouhosrsté kolie Lassie (čti Lesi) je po předcích výjimečně inteligentní, krásné a svědomité zvíře. Její přátelství s chlapcem Joem (Roddy McDowall) v rodině Sama Carraclougha (Donald Crisp) však naruší špatná finanční situace jejích majitelů. Po dlouhém a těžkém rozhodování ji nakonec otec prodá mylordu Rudlingovi (Nigel Bruce) do jeho velkého psince. Protože se Lassie nehodlá vzdát SVÉ rodiny, neustále mylordovi utíká a popuzuje tak proti sobě pomstychtivého Hynese (J. Pat O'Malley), který se o ni stará. Když mylord i s vnučkou Priscillou (Elizabeth Taylor) odjedou do Skotska, Lassie uteče znovu a vydá se na mnoho set mil dlouhou cestu ke svým, na které potká hodné i zlé lidi a naučí se něco o světě. (monolog)

(více)

Recenze (32)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Lassie je legenda, o ktere jsem slychal od svych babicek jiz v utlem veku, ale za dob socialismu (jako dite) jsem nemel bohuzel sanci tento slavny rodinny film videt. Napravuji tedy dnes, v tomto predvanocnim obdobi, a musim ocekavane konstatovat, ze film je to hezky a dojemny, a pokud si k nemu uvarite hrnec caje, nakrajite babovku a zalezete do deky, budete spokojeni. Pokud par minut zdrimnete, nevadi... :-) A muzete zde videt malou Elizabeth! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Praotec všech zvířátkových filmů s nejslavnějším psem všech dob. Tenhle žánr jsem moc nemusel už jako dítě, navíc je to šílený kýč, kde většina postav působí jak z pohádky. Na druhou stranu jako dětský film pro dětské publikum to nemá chybu a Lassie sbírá všechny plusy, co ten pes dovede zahrát je neskutečné. Nemám sílu dát míň než 4*. ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

Lassie se vrací je prvním filmem ze série o této chytré Kolii. A proto dávám 2*, další verze tohoto filmu jsou nejen slabší, ale jsou o tom stejném. Moje hodnocení: 40% ()

Homer.p 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu zdejší nízké hodnocení. No jo, on hezký film s hezkým koncem se moc nenosí že. Ale kdyby to ten pes nepřežil nebo něco podobného, to by tady lítaly superlativy, jaké je to geniální dílo. Je pravda, že jsem tento film viděl naposledy jako dítě, ale ta scéna, kdy Lassie přijde po té dlouhé cestě domů a pak jde ke škole, mi natrvalo utkvěla v paměti jako jedna z nejdojemnějších scén, jaké jsem kdy viděl. ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Lassie je pojem ve filmovém světě těžko opomenutelný. Kromě toho, že se zde představí mladíčka Elizabeth Taylorová, jde především o ukázku mistrného psího výcviku. Film je zábavný a jakkoli to zní jako klišé, má své poselství o věrné lásce psa k pánovi. Osobně mám nejraději pasáž o Lassiině putování s potulným obchodníkem a Tootsie. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Tento film nemohu hodnotit jinak než pohledem třináctiletého kluka, jenž poté, co přečetl knížku Erica Knighta (edice KOD -"Knihy odvahy a dobrodružství) viděl její filmovou podobu v brněnském kinu ČSFÚ  Ponrepo na velkém plátně a v barvách. První shlédnutá adaptace je vždy nejlepší ! ()

r007 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený "psí" film. Nevím, jestli je to tím, že je mu už přes 70 let nebo je tam něco typicky americky podbízivého pro širokou diváckou obec, ale já mám o trochu radši Bima. Herci jsou výborní, oba Carracloughové asi vyčnívají nad ostatní, ale každá malá rolička je zahrána s citem a precizností. Knižní předloha je vynikající a film opravdu nezůstává pozadu. Popravdě není mnoho filmů tak starých, které přežily až do dnešních dnů a neztratily nic ze své působivosti. ()

Pedrozont 

všechny recenze uživatele

Možná, že **** je moc.... ale ty vzpomínky na krásného pejska, který bojoval, aby se dostal za tím malým klukem jsou nezapomenutelné. VHS u babičky jela pořád dokola. ()

Cathrina 

všechny recenze uživatele

Protože jsem si pořídila štěně kolie a protože jsem s ním teď doma, aby nám nezlikvidovalo byt a samozřejmě, aby se nebálo a mělo o zábavu postaráno... atd. atd. ... A protože mám tedy čas doplnit si filmové "vzdělání", na což v pracovním procesu opravdu čas ani náladu nemívám... Začínám... když pejsek spí :D Důvod, proč jsem začala právě Lassií je tedy více než jasný. Hlavně proto, abych si připomněla, proč jsem se rozhodla právě pro toto plemeno, a toto konkrétní štěně, které zatím Pala připomíná jen velmi zlehka (zmenšeným) vzhledem. Ke vznešené aristokratce kolii přece pos*raná p*del, okousané ruce a jiné radosti čerstvého majitele štěněcího nepatří. TAK KONEČNĚ K FILMU!!! Ano... poplakala jsem si... a to hodně. Právě proto, že jsem jsem zarytý pejskař a dojímá mě jakákoliv spřízněnosti lidská s šelmou psovitou. A pes je za Vás ochoten obětovat mnohem více, než kterýkoliv člověk - a o tom celý ten film je. :) Víc se podle mě hodnotit nedá - buď se zamilujete nebo Vás to nebude zajímat vůbec. Film, který by měli vidět všichni pejskaři, aby si více vážili toho svého lumpa. Takže, až ho budu chtít zase přerazit - dám si repete. A dávám 4* - protože film je přece jenom rozvláčný - i když díky tomu jsem alespoň měla čas utírat slzy... :D Krásná příroda, krásný pes a krásný příběh. ()

Reklama

Reklama