Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pořad o humoru a talentu těch, kteří dokázali vzbudit úsměv ve chvilce, ale vzpomínat na ně budete celý život.
Jednotlivé díly: I. série:  1. Burian
2. Rašilov
3. Haas
4. Marvan
5. Holzmann
6. Jirásková
7. Libíček
8. Janžurová
9. Donutil
II.série:  1. Menšík
2. Polívka
3. Kopecký
4. Zázvorková
5. Plachta
6. Sobota
7. Sovák
8. Wimmer
9. Gollová
10. Voskovec a Werich
III.série:  1.-Horníček
2.-Nový
3.-Šimek a Grossmann
4.-Ferbasová
5.-Lipský L.
6.-Molavcová
7.-Svěrák a Smoljak
8.-Dvořák Josef
9.-Císler
10.-Suchý
11.-Hrzán
12.-Lábus
13.-Brodský
14.-Bohdalová
15.-Filipovský
16.-Nárožný (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pěkný, skladba pořadu byla opravdu velmi pestrá, už teď se těším se na další díly (především na ten s mým velikým oblíbencem Hugo Haasem), člověk který se o prvorepublikový film a slavné herce (komiky) blíže zajímá-l, některé věci věděl, ale našly se tu i nějaké ty novinky-zajímavosti-perličky, ať už z úst příbuzných oné osobnosti, nebo pana Nárožného, který to celé moderoval velmi slušně a s nóblesou sobě vlastní, navíc volil i velmi dobré otázky. Muzeum rekvizit pořad rovněž nesmírně obohatilo. S hodnocením jsem tochu při zemi, počkám si na další díly, pokud mi to čas umožní, ale myslím si, když se podívám na jednotlivé osobnosti (především z druhé poloviny), že pořad bude mít spíše sestupnou tendenci, záleží ale na mnoha faktorech, třeba na panu Nárožném samotném. ps; Na druhou stranu má ČT do budoucna programově vystaráno, už teď se jistě chystají "Komici na dvojku", trojku, čtyřku atd, a že bude stále z čeho vybírat:-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Proč tam ten Nárožný předvádí paní Kardnoškovou? Proč ty ukázky nemají informaci o tom, z jakých filmů pocházejí? Proč jsou ty akademické formáty ořezávány? Proč ten scénář někdo neohlídal? "Ale tak ono bude lepší, když si budeme myslet, že ten Burian do té Ameriky dojel." CHA! "A kdo tomu věří, ať tam běží!" http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs036.snc6/166599_1260770417563_1778760545_492278_6846397_n.jpg A přitom stačilo nebýt slepý. Takže tady si ukážeme "rekvizity" z filmu a povíme, co jsme stihli vymyslet minutu před dotočnou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny cyklus "Komici na jedničku" iste nájde pozitívnu odozvu u všetkých ľudí, ktorí sa zaujímajú o históriu a osobnosti českej kinematografie. Plejáda hereckých osobností, ktoré tu tvorcovia v jednotlivých dieloch predstavili je dôkazom toho akými veľkými hercami boli obdarení naši západní susedia. Čo meno to originálna herecká ikona. Je dobre, že sa takáto relácia objavila vo vysielaní verejnoprávnej televízie. Česi môžu byť na svoju hereckú elitu právom hrdí. *** ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Citlivě udělaný nástupce vzpomínkových pořadů z počátku minulého desetiletí. Krásný Jirka Wimmer či pan Plachta... :-) ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Stokrát omletý kecy vyplňují mezery mezi stokrát viděnými ukázkami, to je opravdu slabota. Ale uvážíme-li, jakou kvalitu produkují české TV v posledních dvou letech, je to ještě pohoda ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Vybral jsem si jen opravdové perly Jako Jiří Suchý nebo Miroslav Horníček, a u nich musím smeknout, Petr Nárožný, myslím, objevil docela neotřelou pokornou formu, jak svým oblíbencům složit poklonu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Televizní cyklus ve třech řadách zmapoval největší osobnosti českého humoru. Petr Nárožný se chopil mluveného slova, a nejen to, nakonec se i na jeho tvorbu dostalo, a i když jsem si dovedl představit v roli průvodcem pořadu i někoho jiného, svoji roli zvládl, ale spíše na horší dvojku. O to tady ani tak nešlo, protože jedničkou byli právě umělci, jejichž biografie byly u některých zajímavější, u některých zase o něco méně. V každém jednotlivém díle nechyběla spousta ukázek z jejich tvorby, a že bylo z čeho vybírat. Přesto pořad bojoval trochu s fádností a stereotypem. Týkalo se to především představitelů slavné prvorepublikové éry, protože tam už se to omezilo na nudné informace, které současného diváka až tak nezaujmou. Lepší to bylo, když ještě žijící osobnost byla pozvána do studia a aktivně mohla do pořadu přispět svým komentářem, případně jsme s ní návštívili místa, ve kterých svého času působila. A některé osobnosti mně nepřišly až tak zajímavé nebo populární, aby jim byl věnován celý díl. Věděl bych o jiných, kteří už se do cyklu nevešli. Když bych měl pořad oznámkovat jako ve škole, jednička, kterou se cyklus honosí ve svém názvu, by to nebyla. Snaha a píle se cení, ale důslednost, ještě pestřejší výběr a poutavost je přednější, a to mně tady občas chybělo. Mé hodnocení: 60% ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Takhle já si představuju inteligentní Tv tvorbu (zábavu). Hřejivý výlet do let minulých s příjemně civilním P. Nárožným. Děkuji. P.s. do dokonalosti to má daleko (kvalita jednotlivých dílů je dosti kolísavá), ale odpad? Holt požadavky, priority.....máme (jak vidno) nastaveny každý zcela jinak. Prozatimních 75% ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Recyklovaná recyklace. Nového tu není nic, opakovaného přespříliš. Úroveň kolísá mezi laciným novinovým bulvárem a popularizující příručkou pro žáky základních škol, přičemž o správnosti "učiva" lze v lepším případě pochybovat. Na hraně se pohybuje také výběr Petra Nárožného do role průvodce, který se sem absolutně nehodí, svým lascivním pomrkáváním a "kadrnožkovštinou" zbytečně celý pořad shazuje na jarmareční úroveň. Budou-li velikáni českého humoru i v budoucnu prezentováni v tomto stylu, dosahujícího úrovně bulvárních prašivin, pak si nelze neodpustit věčný povzdech nad stavem současné společnosti, které stačí nic z mála, aby s radostí tleskalo ubohosti. Vanitas vanitatum, omnia vanitas. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od recyklované inventury Febia se snaží Komici aspoň trochu o původnost. Petr Nárožný umně maskuje nešvary pořadu a přesvědčí, že Jiřina Jirásková patří mezi komiky (osobně si Jiráskovou vybavím ve vážnějších rolích). Viděl jsem zatím jen pořad o Jiřině Jiráskové, povídání a vzpomínání se mi líbily. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem jen pár dílů a většinou musím říct, že šlo o moc příjemné pořady. Srdcovkou byl pro mě díl s Hugo Haasem, který je jedním z mých nejmilejších herců. V tomto díle jsem se od srdce zasmála několika ukázkám historkek z vyprávění pana Haase - hlavně o blonďaté Růžence z Brna :), ale taky jsem se velmi dojala závěrem. Pan Haas nuceně emigroval do USA, kde byl velmi úspěšný, ale celý život tesknil po domovu, dost po rodném Brně. Proto žil ke konci svého života ve Vídni, protože to bylo blízko. :) Závěr 60. let vypadal nadějně, když se do Československa několikrát vrátil, těšil se opětovných setkání a přislíbů pracovních příležitostí - opětovného filmování. Bohužel zdraví a hlavně dějiny změnily tyto plány a pan Haas na konci roku 68 zemřel. Redakce svobodného slova vyzvala na podzim roku 1968 Hugo Haase a ještě několik Čechů žijící v zahraničí, aby napsali svůj vzkaz do pokořené vlasti - Hugo Haas: Jéžíš co bych za to dal, kdybych to věděl, že budoucnost mé nešťastné země bude šťastnější než její minulost, praotec Čech si vybral tento nejkrásnější koutek světa, ale když on leží všem v cestě. Kéž by tam jednou děti a děti jejich dětí mohly prožít celý svůj - beztak už dost krátky život bez těžkých otřesů a zklamání, jež prožila naše generace několikrát za uplynulých padesát let...vlastně až do dnešních dnů. Vroucnější přání bych neměl. (video: část - 48:15 - https://www.youtube.com/watch?v=id1_VGDM6vI). Další fajn díly - Ferbasová, Gollová, Sobota, Kopecký, Menšík, Sovák, Svěrák a Smoljak,... ()

Korbitch odpad!

všechny recenze uživatele

Česká televize vaří z vody a nabízí nám 1000 x omleté komiky minulého století. Všechno už sem viděl, tudíž říkám ne, děkuji. Ještě bych chtěl upozornit na to, že hodnotím pořad, ne jednotlivé komiky. ()

Malýprinc 

všechny recenze uživatele

Opravdu hezky udělaný pořad o Mistrech s velkým M. Děj je pěkně ochucený různými zajímavostmi, které se o životech slavných jen tak nedozvíme. Těším se na další! ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Malilinko mi neseděl pan Nárožný, když jsem zavřela oči slyšela jsem Macha se Šebestovou. Jinak dobré, byly tam i některé informace, které jsem slyšela poprvé. ()

charlie.x 

všechny recenze uživatele

Nyní dokoukán první díl a jako vzpomínka na Vlastu Buriana velmi dobře udělané a u scének z filmů jsem se smál jako vždy, maximálně. Doufám že i další díly budou stejně kvalitní. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Stojí za to připomínat naše herecké legendy, k tomu příjemným a zajímavým způsobem, jako je zvoleno v tomto pořadu. Průvodce je vskutku milý a navíc se s mnohými z nich osobně znal. Až mě mrzí, že mnozí hosté jsou k dispozici již pouze ze záznamu. ()

BASE 

všechny recenze uživatele

V něčem to má jistě informativní hodnotu, nakonec , proč, že... ale v podstatě zoufale málo, snad alespoň to mělo nižší rozpočet. a pan Nárožný Na Hrad!.. je víc než podobenství samo ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tradičně příjemný pořad o komicích, kteří nás od prvorepublikových časů provázejí na televizních obrazovkách, plátnech kin či jevištích malých i velkých divadel. Nárožný je dobrým moderátorem, pořad se skládá z mluveného slova, rozhovorů i sestřihů. Prostě vše, co má dobrý zábavně-dokumentární pořad obsahovat. Hudební režie: Adéla Sirotková ()

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama