Reklama

Reklama

Samuraj

  • USA Samurai

Obsahy(1)

Miyamoto Musashi. Středověký filozof, umělec a legendární samuraj. Vynikající šermíř, který nikdy nebyl poražen a v dějinách Japonska mu patří důležité místo. Společně s mistrem bojových umění a hercem akčních filmů Markem Dacascosem se vydáme po stopách jeho života. Podíváme se na místa, kde žil, a vrátíme se k soubojům a bitvám, které mu přinesly slávu. V hraných i animovaných prostřizích se vrátíme stovky let v čase, nezapomeneme ale ani na Musashiho odkaz pro současnou společnost. Jeho odkaz zůstává v zemi vycházejícího slunce stále živý a třeba jeho Knihu pěti kruhů hltají obchodníci z celého světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Mistr bojových umění a akční herec Mark Dacascos, nás provede dokumentem o legendě a jednom z největších bojovníků starého Japonska. Velká pocta a zajímavě pojatý dokument, který mapuje celý život Miyamota Musashiho . ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

povedený biografický dokument, o Musashim jsem mnoho slyšel a četl (zdravíme králičí verzi Jojimba Usagiho!) a konečně jsem s ním viděl i zajímavý dokument, který sice nejde do hloubky (pravda, do ní by mohl proniknout víc, neb to má hodinu a půl), ale jako obrazové uvození do jeho života je to velmi povedené. Mimochodem, jsou tu i dost zajímavé animované pasáže, jaká škoda, že nepochází z žádného anime, ale jsou vytvořeny přímo pro dokument. PS: to že jsou přítomny záběry z Kurosawovo filmů nemajících s tématem nic společného se dá velmi snadno odpustit ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Mark Dacascos se vydává do Japonska, aby diváka provedl po stopách nejslavnějšího samurajského bojovníka v dějinách Musashiho. Markovi díky babičce proudí v žilách japonská krev a oba jeho rodiče vyučují bojová umění. Cesta začíná v hlavním městě Japonska Tokiu. V dobách samurajů to byla malá rybářská vesnice na východním pobřeží nazývaná Edo (do roku 1868). Miyamoto Musashi (13. června 1584 – 1645) neprohrál jedinný duel a vyvinul techniku dvou mečů (Niten Ichi-ryū), která nebyla nikdy překonána. Svého prvního soupeře usmrtil ve věku 13 let. Ve věku 25 let měl za sebou 6 bitev a více než 60 vyhraných soubojů. Po své poslední bitvě se rozhodl, že již nikdy nevezme lidský život. V posledních letech života dokončil knihu Go Rin No Sho (Kniha pěti kruhů), která je dodnes velmi populární. Podíváme se do Musashiho školy, navštívíme výrobce klasických samurajských mečů a Mark bude mít možnost obléknout třicetikilový samurajský bojový oblek. Konec éry samurajů přišel v červenci roku 1853, kdy se po 250 letech Japonsko opět obchodně otevřelo světu. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Tak jsem shlédl dokument a jsem spokojen. Jsem jsem četl názory (ne na csfd) že dokument obsahuje nepřesnosti. Takže si jdu přečíst knihu a jsem opravdu zvědavej! ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Dopodrobna prepracovaný dokument približujúci legendu jedného z najväčších bojovníkov. Posolstvo príbehu som si vychutnal o to viac vďaka tomu že mi bol Musashiho príbeh už dávno známy. ak ste tam postrehli nezrovnalosti s Yoshikawovým spracovaním ( bolo ich tam skutočne dosť) je to preto lebo Yoshikawa písal idealizovaný biografický román, nakoľko dokument sa snaží pridŕžať faktov zachovaných v archívoch a iných historických zdrojoch. Na jednom sa však zhodneme, Mushashi bol velikánom svojej doby, tieň jeho osobnosti výrazne ovplyvňuje osudy dnešných ľudí neustále aj po niekoľkých stáročiach. ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný dokument, který prostřednictvím životního osudu Miyamoto Musashiho krásně vykreslí prostředí a lidi středověkého Japonska. Ač Mark Dacascos není rodilý Japonec, přistupuje k danému tématu a osobě mistra meče s velkou a neskrývanou úctou... ()

3dgeorge 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo spracovaný dokument, ktorý vhodne spája historické udalosti, súčasného samurai-ského ducha v Japonsku i prehliadku bojov a cvičení, prelínajúcich sa s animovaným spracovaním životnej cesty Miyamota Musashiho - najznámejšieho samurai-a vôbec. Moderný dokument tohto typu, ktorý nie je sústredený len na jednu skupinu divákov nenudí a určite stojí za to pozrieť si ho. ()

Tomik00 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní dokument o bojovém umění. Doporučuji Těm, kdož jsou na cestě odevzdání a tvrdého tréninku! :) Být samurajem musela být fuška. ()

Vairon 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z lepších dokumentů, hezké provedení životem a odkazem tohoto významného samuraje, vede mě zjistit si o Musashim ještě více nebo si vážně sehnat knihu pěti kruhů. ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Spousta balastu a zbytečných řečí/záběrů (obzvlášť začátek je úmorný), ale postupně se přidávají i zajímavé informace, takže celkový dojem není špatný. ()

Reklama

Reklama