Reklama

Reklama

Life Cycles

Trailer
Dokumentární / Sportovní
Kanada, 2010, 47 min

Recenze (85)

emma53 

všechny recenze uživatele

Úžasný vizuální zážitek, prostě to musíte vidět a souhlasím s uživatelem Cedrem - plus soundtrackový bonus. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký fanoušek tohoto extrémního sportu. Kolo, jako dopravní prostředek mám ale rád. Ani občasný komentář zde nemusel být, vizualizace a pohyby kamer zařídily téměř dokonalý zážitek ze sledování. Pšeničné pole, dokonalá obloha, pomalý záběr triků s bajsyklem, na který jakoby ani nepůsobí gravitace a do toho navíc očarující soundtrack vás nemůže nechat jen tak. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Life Cycles posouvá úroveň MTB (=mountain bike) videí na úplně novou úroveň, technicky srovnatelnou s měřítky celovečerních filmů pro kina. Nelze opominout fakt, že jsou to právě MTB videa (a dost možná i sportovní videa obecně), které například vedle experimentálních filmů nacházejí ve své radikální stylizaci zcela nové vyjadřovací prostředky, jež jsou určující i pro kinematografický vývoj (například využívání cablecamu se od sportovních filmů dostalo pomalu i do hollywoodské produkce). Life Cycles byl natočen na dvě kamery RED disponující 4K rozlišením a tudíž v kontextu MTB filmů nabízejí ojedinělý vizuální zážitek. Zajímavé je však, kam posouvá samotný subžánr MTB filmů. Už to není "pouhá" kinematografie atrakcí, která za sebou vrství vysoce stylizované koláže sjezdů bez děje, ale naopak je snaha celý film uchopit jako příběh. Ač už je "život kola" napádem jakkoli primitivním, ve výsledku tak posouvá celý koncept MTB videí, protože zde seskupení jednotlivých scén MUSÍ nutně dávat chronologický smysl. Stále je to však jakýsi polotovar na rozmezí obou kategorií. Není to prostě takové to klasické MTB video :) ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Reklama na kolo. Dechberoucí kameramanské kompozice, pomalejší tempo. Až na ten nabubřelý prázdný komentář vynikající. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Jak píšou ostatní, chce to víc sportu a méně mluvení. I tak člověk vydrží celých 47 minut fascinovaně zírat na plátno. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Expediční kamera - kino Dukla : pestrobarevná mozaikovitá koláž reklamního charakteru opěvuje kolo o něco atraktivněji než Jan Kollár v sonetu ze sbírky Slávy dcera. V druhé polovině se cyklomotiv částečně prolíná s ekologickou myšlenkou filosofického podtextu. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Počkat, to jako myslíte vážně? Jak je možné že jsem někde četl komentáře, že tohle je lepší než "Where the Trail Ends"? Velké, ale opravdu velké zklamání. Z celkového (už tak krátkého) času se v dokumentu vyskytnou kola či MTB tématika možná tak v půlce. A jak? V naprosto nepochopitelných záběrech, které jsou vyseknuté a neúplné. Kolikrát ani nevíme odkud jezdec přijel, či odkud skáče (viz naprosto dementní záběry z obilí). A ani si nedovolím tohleto "blbečkování v lesech" srovnávat s WTTE. Možná to je natočené super skvělou kamerou, ale k čemu to je, když tam ta kola nejsou pomalu ani vidět? Záběry se mi vůbec nelíbily. Hlavně, že s přechodem z jara přes podzim do zimy, to si vyhrajou a narvou to tam každých 5 minut. Možná to má dobře vymyšlený koncept a nápad, ale provedení se mi teda vůbec nepozdává. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Legasem, nebýt komentáře, který dělal z kola největší vynález lidstva to byla nádhera. Vyzdvihnout musím soundtrack, protože ten prostě nemá chybu. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Pekný vizuálný zážitok s kvalitnou hudbou.To je za 5 hviezd.Chcelo to ešte viac kaskadérskych kúskov a menej zbztočného kecania.Vadilo mi tam tie pseudofilozofické monology, že bycikel je ten najúžasnejší vynález v historii ľudstva...Nabralo to spád akoby novodobých indiánských múdier, ktoré mi nedávajú žiaden hlbší zmysel. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"I've once read that life is an act of suicide." Na začátek musím říct, že nejsem nějaký fanda bikerů a vůbec... kolo vytáhnu, když se potřebuju někam rychle dostat, ale tento snímek mě okouzlil. Celou svou koncepcí - život kola přirovnávat k ročním obdobím, svými nápady na jednotlivé scény a hlavně... naprosto úžasnými záběry krajiny i kol... prostě krásný příběh životního cyklu kola a přírody. Např. záběry, co mě nejvíce dostaly, že jsem prostě jen udělala "aaaach" - když byl vidět ten cyklista v kapce vody těsně předtím než spadla z větve (00:29:10), nebo střih na pavučinu s ranní rosou, která se potom proudem větru způsobeným jedoucím kolem prohnula a zatřepotala (00:29:03)... zažívala jsem vizuální orgasmy asi jako naposledy u Kings of summer. A ty okamžiky při výrobě trati (00:18:50)... tož ty byly úžasné.. ty detaily a zpomalené záběry.. i blbé zaprasené boty tady byly uměleckým dílem. Plus perfektní hudební doprovod. ()

exitak 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná srdcovka, pro mě rádoby líbivý dokumentární snímek o kole, který chce ukázat možná až moc najednou a přitom komplexita celého vyprávění zanikne v nudných komentářích a vysekaných "wow" scénách. Mohlo to být více dynamické, více komplexní. Znovu už bych se na to nepodíval, protože informační hodnota mizerná a co se týče akčních scén, je spousta dynamičtějších a atraktivnějších snímků a i když nemají skoro hodinovou metráž, jsou pro mě zajímavější, možná právě proto. ()

tormento 

všechny recenze uživatele

Audio-vizuálny zážitok. Nádherna kamera s vysokou citlivosťou pre detaily. No a najväčšmi majstrovky zvládnuty strih, ktorý vás v určitých pasážách necháva v nemom úžase. Jednoducho Bike vs. Wild...zatiaľ v najlepšom podaní ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...nádherná lyrická báseň... v hlavní roli kolo... příroda... člověk... skvělá koncepce, nápaditá kamera, komentář, pět hvězd za muziku... bomba... ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Životní cyklus kola jedna báseň. Výborná vizuální slast. Kamera RED je ještě dost drahá na to, aby se posadila na štangli... ()

tomxxx 

všechny recenze uživatele

Dokonale zvládnutá kamera, která posouvá „youtube snímek“ na úroveň velkého bijáku. Nezjišťoval jsem, jak se film točil, ale často mi přišlo, že některé záběry byly tak kýčovité, že to bylo upravováno a točeno na zeleném pozadí (myslím tím hlavně skoky v poli). Nejlepší reklama na shimano a scott! ()

Reklama

Reklama