Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument o natáčaní filmu Počátek. Christopher Nolan detailně zobrazuje natáčení, přípravu, rozhovory s účastněnými herci a některé nevydařené nebo nepoužité scény z filmu. (Kuzmik)

Recenze (14)

H34D 

všechny recenze uživatele

Inception je jeden z mála filmů, s nimiž je spojován termín "řemeslná dokonalost" a tento dokument nám umožní náhlednout za oponu tvorby oné "dokonalosti". Nolan i další tvůrci (ovšem zdaleka ne všichni, s kterými by diváci rádi viděli rozhovor) se vyjadřují k tvorbě jednotlivých scén, speciálně těch vizuálně náročných. Uvidíme jak vzniká efekt "hroucení snu", jak vznikají eye candy exploze nebo i divácky vcelku samozřejmá věc - déšť. Dokument by si možná zasloužil ještě prodloužit a obohatit o pár zajímavostí po vzoru skvělých dokumentů o Matrixu, nicméně i těch 50 minut je dost obsahově sdělných a z hlediska filmové tvorby fascinujících... 8/10 ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Všetko, čo bolo odhalené v zákulisnom dokumente Fire Rises, je v Making of Inception tronfnuté o ďaľších 20%, ale len z technickej stránky. Emócií má dokument o Batmanových filmoch rozhodne viac - je to podobné, ako i so samotným filmom: Kým trilógiu o Temnom rytierovi pokladám za komplexné umelecké dielo, Inception je skôr len audio-vizuálnou orgiou, bez funkčnejších emócií. Každopádne, tento dokument patrí na listinu musíš vidieť! 95% | HD, THX, EN DTS | ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o jednom z nejlepších filmů roku 2010. Zvláště mě zaujala informace, jak zvýšit pravděpodobnost výskytu lucidního snění, které sice beru s rezervou, ale přesto to stojí za zkoušku. Stejně jako celá řada informací o filmu a některé nepoužité záběry z filmu. 80% ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý dokument o jednom z mojich najobľúbenejších filmov a hlavne bez zbytočného pátosu. Prekvapilo ma, že počítačových efektov je omnoho menej ako som si pôvodne myslel. Väčšinu trikov robili poctivo a aj to je dôvod, prečo Inception ani po rokoch nestráca nič zo svojho vizuálneho zážitku. 90 % ()

Linkyc 

všechny recenze uživatele

Opravdu velice zajímavé dílo, které poodhalí práci všech lidí pracujících na tomto monstrozním projektu. Efekty a triky co se jinak nikdy nedozvíte jsou zde pěkně ukázány a vysvětleny. ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Nolan Vás znovu provede výrobou svého dalšího trháku, tak jako u filmů Batman nebo Dokonalý trik. Tento dokument o natáčení mi připadá o něco slabší než jeho ostatní. Možná je to tím, že všechny dokumenty mají stejnou koncepci. 3+ ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Including famous ,,corridor,, scene. Škoda že to bolo také krátke. Chris je viac introvert ktorý sa síce vie rozhovoriť ale nijak zvláštne potešenie z toho očividne nemá. Zbytočné chvástanie nepatrí medzi jeho vlastnosti. ()

Kuzmik 

všechny recenze uživatele

Tohle je důkazem, že všechno co ve filmu vidíme je detailně promyšlené. Ovšem po tomhle bonusu budu vedět u filmu co je počítačem předěláno a co ne, což mi trochu zkazí podívanou. Takže radím pro ty co si chcou nechat dobrý dojem o filmu, nedívat se na making of. ()

DansteR 

všechny recenze uživatele

Dokument o filmu, který se dnes jen tak nevidí. Obvzlášť o takovém filmu jako je Inception. Pohled do zákulisí vzniku hodně náročně natočitelného filmu. Vážně nádhera. :-) ()

agentkenny 

všechny recenze uživatele

Na režisérech jako je Christopher Nolan nejvíc obdivuji, že snaží vytvořit film vizuálně co nejrealističtěji, a ne že to odflákne a namrdá tam všechno počítačově. Mohl počítačově vytvořit déšť či smršť pořádné vody, ale ne, on prostě natáčel tak, že na scénu pouštěl vodu jako by pršelo. Mohl vytvořit nereálné objekty, ale ne, on je postavil - příklad gravitační scény v hotelu. 5* ()

adam7 

všechny recenze uživatele

Nevedel som, či sa to dá, ale vďaka tomuto dokumentu milujem Inception ešte viac. Nolan vám ukáže všetky jeho triky, ktorými sú málokedy špeciálne efekty robené na počítačoch, ale skôr šikovné manipulovanie okolia a reality. ()

Reklama

Reklama