Reklama

Reklama

Alcatraz

(seriál)
  • USA Alcatraz
Trailer
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Sarah Jones, Jorge Garcia, Jonny Coyne, Parminder Nagra, Sam Neill, Leon Rippy, Jason Butler Harner, Robert Forster, Samuel Patrick Chu, Greyston Holt (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

21. března 1963 byl Alcatraz oficiálně uzavřen a všichni vězni byli odvezeni z ostrova. Tak alespoň zněla oficiální zpráva. Ve skutečnosti 302 vězňů zmizelo ze svých cel beze stopy, jako by se vypařili a dodnes o nich nikdo neslyšel. Vzhledem k tomu, že se pohřešovala banda hrdlořezů, nikdo se jejich zmizením nepotřeboval moc zabývat a vše bylo zameteno pod koberec jako jedna z mnoha nevysvětlitelných událostí. Celá věc upadla v zapomnění, až do chvíle, než o několik desítek let později, v dnešním San Francisku, jeden z vězňů nezačal zabíjet lidi. A vypadá tak jako by nezestárl ani o den. (3DD!3)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Není to nejhorší, ale není to ani nejoriginálnější. San Francisco mám rád a stejně tak jsem rád, že se někdo jako Bruckheimer pustil do nadpřirozeného seriálu o Alcatrazu. Ovšem očekával jsem cosi víc - ne že bych byl zcela zklamán, to ne, ale připadá mi to takové obyčejné, holt objeví se chlápek z Alcatrazu, začne dělat kraviny a tým ho chytá a nakonec ho chytne. Po pár dílech to začne být o něco zajímavější tím, že se začíná rozplétat, proč se to všechno stalo, ale ze seriálu se dalo vytřískat mnohem víc, o tom jsem přesvědčen. Úvodní znělka a hudba celkově je hodně dobrá a za zmínku rozhodně stojí i Sam Neill, který se ale tváří od prvního dílu úplně stejně. Jorge Garcia od Ztracených snad ještě něco přibral a Parminder Nagra je fajn, takže s obsazením nemám problém. Flashbacky na Alcatraz v šedesátých jsou zajímavé tak, jak současná linka není a z celého seriálu je právě minulost delikventů to nejlepší. Samotní záporáci jsou občas dost nudní a prkenní, občas charismatičtí a drsní, takže zas jak kdy. Vzhledem k tomu, že to má jen 13 dílů nepředpokládám, že by se kvalita nějak zhoršila či zlepšila a tak hodnocení už asi měnit nebudu. Koukat se na to dá a ze současné americké produkce to rozhodně není nejslabší, takže mě rozhodně zajímá, jak se to vyvine a nevyvine. 75% a myslete si o tom co chcete. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Alcatraz je mix všeho možného. Vemte 50 let staré záležitosti podobně jako z Odložených případů spolu s hlavní představitelkou jen v jiném ženském podání, komixáka ze Simpsonů (ztvárněného člověkem z LOST), tajemného agenta a to celé zamíchejte do vězeňské tématiky. Dost zvláštní a neucelené na první pohled, ale všechny tyto odbočky a touha dovědět se proč, mě motivuje sledovat dál. Prozatimní nadšení klidně může vystřídat zklamaní, nicméně šance to určitě má. Je už jen na tvůrcích jak nám vyloží celou zápletku. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Po první sérii. Nový mysteriozní seriál z Abramsovy dílny, který navíc několika detaily (Hurley, tajemné klíče k tajemným dveřím, flasbacky) připomíná trošku Lost. Bez nich by to byl ale naprosto tuctový seriál o týmu detektivů, chytající sériové vrahy (tím se ale pořád ještě může stát). Úvodní a závěrečné dvoudíly perfektní - zbytek jen nutné zlo, kdy jsem už měl párkrát chuť se sledováním seknout, protože představa, že budu sledovat 300 dílů o 300 vězních (z nichž jen pár bude opravdu zajímavých) moc neláká. Každopádně lišák Abrams ví, kdy useknout první sérii a nalákat tak diváky na tu druhou (zdravíme Ztracené). 6/10 ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Nechcel som dávať hodnotenie po úvodných dvoch dieloch, ale nevidím veľkú perspektívu tohto seriálu. Meno J.J.Abramsa už nie je ani zďaleka takou istotou ako kedysi. Väčšinu fanúšikov Lostu (ako aj mňa) sklamal a Alcatraz zrejme dopadne rovnako. Opäť seriál, ktorý chce nastoliť veľa otázok (na ktoré zrejme aj tak nikdy nedostaneme odpoveď ako je u tohto tvorcu zvykom). Ale väčšinu času sledovania som sa nudil. Nič, čo by držalo divákove napätie. Vyzerá to na podobné sklamanie ako minuloročné Falling Skies od Spielberga. No ale pár dielov si ešte pozriem a možno (o čom pochybujem) zmením názor. Zatiaľ 3* s prižmúreným okom. ()

Pyth 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se dlouho dopredu - o to vetsi zklamani nejspis bylo. Moje oblibene vezenske tema, troska tajemna, Hurley z Lostu - vsechno nasvedcovalo tomu, ze to bude bomba. Ale ona nebyla. Serial se bohuzel zameril spise na jednotlive trestance a ucelene dilo z toho moc nebylo. Navic konci velikanskym cliffhangerem, takze moc nedoporucuju nato koukat... :( ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Ve 13. dílu automobilová honička odkazuje na film Bullitt (1968). Auta jsou moderní verze Chargeru a Mustanga. A stejně jako ve filmu několikrát předjedou ten samý Wolkswagen Brouk. (Zombee)
  • Jméno ostrova Alcatraz vzniklo z původního španělského názvu Isla de los Alcatraces, což v překladu znamená „ostrov pelikánů“. (Ainy)
  • Ačkoli se seriál odehrává v San Franciscu a na samotném Alcatrazu, byla zde natáčena pouze část pilotu. Zbytek seriálu byl filmován ve Vancouveru, který je pro filmaře po finanční stránce únosnější. (Aurum)

Související novinky

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama