Reklama

Reklama

Alcatraz

(seriál)
  • USA Alcatraz
Trailer
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Sarah Jones, Jorge Garcia, Jonny Coyne, Parminder Nagra, Sam Neill, Leon Rippy, Jason Butler Harner, Robert Forster, Samuel Patrick Chu, Greyston Holt (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

21. března 1963 byl Alcatraz oficiálně uzavřen a všichni vězni byli odvezeni z ostrova. Tak alespoň zněla oficiální zpráva. Ve skutečnosti 302 vězňů zmizelo ze svých cel beze stopy, jako by se vypařili a dodnes o nich nikdo neslyšel. Vzhledem k tomu, že se pohřešovala banda hrdlořezů, nikdo se jejich zmizením nepotřeboval moc zabývat a vše bylo zameteno pod koberec jako jedna z mnoha nevysvětlitelných událostí. Celá věc upadla v zapomnění, až do chvíle, než o několik desítek let později, v dnešním San Francisku, jeden z vězňů nezačal zabíjet lidi. A vypadá tak jako by nezestárl ani o den. (3DD!3)

(více)

Recenze (170)

KevSpa

všechny recenze uživatele

Pilotní dvoudíl: Alcatrazu by se jistě dalo vytknout mnoho, ale pro mě je u seriálu podstatné, zda mě dokáže zaujmout natolik, že se nemůžu dočkat dalšího dílu. A tuhle podmínku první dva díly Alcatrazu splnily. Uvidíme, jak se tahle mysteriózní krimi podívaná se zajímavým nápadem bude dál vyvíjet. Každopádně Sam Neill je parádní badass. ()

Djkoma

všechny recenze uživatele

Zase je tam tlouštík, mysteriózní zmizení/objevení a bunkr v lese, který vede bůh ví kam... Snad JJ aspol. půjdou trochu jinudy, než když se ztratili na ostrově před dávnými časy za sedmero horami, sedmero řekami:). Pilot má potenciál, jaký směr však bude pro tvůrce stěžejní? Snad to nebude v každé sezoně něco jiného... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Steven Lilien, Elizabeth Sarnoff, Bryan Wynbrandt .. Podprůměrné kriminální zápletky naroubované na mysteriózní základnu jejímž středobodem je ostrov s věznicí Alcatraz. Je třeba zmínit, že k ostrovu se přidává několik dalších aspektů známých z LOST (producenti, hudba a zvuky, Hurley, nezodpovězení přímé otázky, podzemní bunkr, atp.), jenže ať už byl LOST jakkoliv rozporuplný, alespoň ze začátku měl zajímavý vývoj a ve vatě se utopil až postupně. Nejen ve srovnání Alcatraz (prozatím?) evidentně pohořívá. Na začátku každé epizody se objeví jeden vrah, zloděj, prostě bývalý vězeň a většinou za sebou nechává mrtvé. Po chvilce je ve velice přímočarém, zkratkovitém a především stereotypně odfláklém vyšetřování polapen a buď usmrcen nebo uvězněn, kdy na úplném konci přijde nějaká ta tajemná otázka, která vytvoří tzv. cliffhanger… Celé je to napínavé a zajímavé asi jako kdyby vám na začátku LOST v prvních pár minutách bylo řečeno, že před lety spadlo někde letadlo plné lidí a nyní se tito pasažéři po jednom (wtf) objevují v současnosti a po chvíli jsou vládní organizací lapeni. Prostě zatím velká nuda, především díky mizerné kriminální části seriálu. A ta zatím zabírá 95% epizod. ___ Upozorněte mne někdo, až se koncept epizod změní nebo se něco důležitého stane!! Prozatím totiž 40%. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Seriálu se dá vytknout mnoho, například: proč je to taková pitomost? ...Nevadí mi mystika a takové to fantazično, rád se kolikrát nechám unášet tajemnými jevy a odkrýváním záhad, ale tenhle trapný pokus zvaný ALCATRAZ není ani jedno z toho. Jedinou záhadou je, kterého z tvůrců posedl mozgožrout a vyhryznul mu to nejdůležitější, totiž smysl pro drama... Dobře, máme starou legendární ostrovní věznici, kde jednoho krásného večera roku 1963 zmizeli všichni vězni i s celou skvadrou nabouchaných dozorců, to je moc krásná zápletka, taková, že bych objal obrazovku a nechal si dráždit vousy statickou elektřinou. Pak tu ale máme rok 2012, kde se ti zmizelí vezni začínají zjevovat a páchat různé zločiny. To by ještě nebylo tak hrozné, ale je tu ještě jedna, sotva zletilá, dívenka, která je bezesporu jasným výměškem varlat samotného Sherlocka Holmese. Tím se dostávám k jádru problému, proč je seriál taková blbost a naprostá ztráta času. Ona prostě, malá muck blondýnka, naběhne na místo činu a potřebuje sotva několik vteřin, aby rozlouskla celý případ a našla důležité stopy, ostatní blbečkové (a jsou to celé zástupy detektivů a techniků) jen přitrouble přičumují a nestačí se divit, že mají vlastně co dočinění s nějakým typem famózní superhrdinky či snad reinkarnací všech věhlasných literárních detektivů vmáčknutých do těla podsadité blondýnky. Přiberme ještě fakt, že ji doprovází morbidně obézní chlápek, který údajně ví o Alcatrazu všechno (ano, napsal o tom několik knížek). Spolu tvoří neporazitelný tým lovců záhad a šéfem jim budiž neskutečně trapný Sam Neill, který tak trochu postává jako kretén v rohu a přehrává v roli tvrďáka s nějakou podivnou licencí, že si může v USA dělat, co si zamane, například běhat po lese s 90 kilovým chlapem hozeným přes rameno. Tahle príma trojka břídilů tedy řeší největší záhadu v dějinách světové historie. Tihle tři. Běhají po městě, střílej po lidech, všechno ví, všemu rozumí a ještě mají čas pokecat o naprostých kravinách v nějakém tom jejich Wafle house. No hrůza. Celé to je navíc jaksi epizodní záležitost s dosti laciným designem, vedlejší postavy samozřejmě jednají velmi hloupě a bez emocí, jen tupě konají dle nedomyšleného scénáře, aby bloncka byla za hvězdu. Za dobu, co jsem viděl celou fůru seriálů, patří toto k jednomu z největších zklamání, tím hůře, že za tím stojí J. J. Abrams, jehož tvorba mě vždy brala za srdce. A ještě přihazuju, že ani nápad není úplně tak zcela originální. Náhlé zjevování zmizelých lidí a tým detektivů, který po nich pátrá, jsem už viděl v seriálu 4400 a řeknu to upřímně, to bylo stokrát lepší. U Alcatrazu jsem vydržel jen pět dílů první série. Víc ani za zlaté houno. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ ŘADA: Abrams vzal oblíbené ingredience ze Ztracených a namíchal je v trochu tradičnějším seriálovém podání, kdy se v každém díle seznámíme s novým vraždícím psychopatem. Někteří jsou zapamatovatelnější než jiní, ale klíčový je celkem dobře obsazený tým. Vynikající Sam Neill samozřejmě hraje o třídu výš, taky má co. Mile mě ale překvapila Sarah Jones a ostrovský přeběhlík Jorge Garcia je vlastně pořád stejný. Příběhově se hustí hodně až v závěru, ale stojí to za to. Lahůdková honička v San Francisku s odkazy na Bullitta. Finální klíčové tajemství a závěrečné pííííííp mě zase jednou donutili nadávat na to, že už je ksakru! zase konec. Co je za rok? ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dávno přišel čas smířit se s tím, že na poli mysteriózních seriálů už na nic lepšího, než na LOSTy (a jejich zpackaný závěr) nejspíše nenarazíme. Alcatraz to ale stejně zkouší, a na divákovy emoce útočí zejména nostalgií. Atmosféra, Jorge Garcia, hudba, tajemno... to vše oblíbený seriál připomíná. Otázkou zůstává, kolik sezón se bude na prachsprostou kriminální zápletku každého dílu nabalovat ona záhadná vata, a jak dlouho to (nejenom mě) bude bavit. Po dvou dílech to ještě jde. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Ani bych se nedivil, kdyby se ta "záhada" objasnila tak, že všechny ty Kájínky a Winkelbauery tlusťoch za mlada sežral a pak je po několika letech zase vyblil. Ha ha ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné zklamání. Z trailerů to vypadalo na nového nástupce Lostu, po zhlédnutí dvou dílů ze mě veškeré naděje a nadšení opadly. Neuvěřitelně hloupé, nelogické, šablonovité, zaměnitelné s jakýmkoliv průměrným policejním seriálem, kde se za jeden díl rozlouskne jeden případ. Alcatraz nebude výjimkou - v každém díle se totiž vrátí další vězeň, který bude muset být vrácen do původní cely. Z celého monstrózního projektu se tak vyklubala nudná epizodní rutina, u níž nejvíc zamrzí, že za ní stojí právě Abrams. Pokud se tam příští díly nezačne něco pořádného dít, dobrovolně dávám ruce pryč. P.S. Herečka v hlavní roli "drsné" policajtky je příšerná (už dlouho jsem neviděl tak špatný casting). Update: Třetí díl nepřinesl zlepšení. Je to ještě o třídu hloupější, epizodnější, předvídatelnější a tuctovější. Ani náznak něčeho napínavého či zajímavého, všechny "složité" zločiny se rutinně vyřeší přesně na poslední chvíli a jede se dál. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Jedna věc se tomuto seriálu upřít nedá. Velmi dobře propracované příběhy a specializace vybraných vězňů. Ovšem zbytek se po delším sledování stává obyčejnou dílovou kriminálkou, s pro mě ne moc sympatickými herci v rolích vyšetřovatelů. Sam Neill by ještě šel, i když jeho neutrálního výrazu už je přehršle, za to ta mladá policajtka, ta je jako osina v zadku. Čím přibývá více dílů, tím se snaží být drsnější a to se stává neúnosné. Doktor je neustále ze všeho vykulenej a je už ho také dost. Škoda, seriál měl poměrně dost našláplo, sliboval dobrou podívanou s neotřelým námětem, avšak až moc veliká samostatnost dílů jej vhodila do obyčejně tuctových kriminálek, kterých je všude ažaž. Poslední dva díly, už se pospojily a začaly odkrývat to, nač se celou dobu čeká a co bylo doposud odhalováno v pár větách každého dílu. Jak to celé skončí, zde prezentovat nebudu, každopádně, dle mého názoru další seriálový adept na pouhou jednu sezonu. Apropo seriál má dílů 13 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zpracování není až tak zlé, a dokonce se to nemotá v kruhu, jako se to stalo hned na začátku v Lost, postavy mají nějaký vývoj, dokonce i příběh se nějak smysluplně vyvíjí (na rozdíl od Lost). I s postavami jsem ochoten se tak nějak smířit, nevadí mi, i když jsou často jen letmo nahozené. Rovněž inspirace metodikou Haven nebo Warehouse 13 se dá brát v pohodě (ačkoliv při představě 350 dílů na jedno brdo, jak shánějí další a další zločince, mi zatrnulo). Ale dost mi vadí různé nelogičnosti a nesmyslnosti. Např. se člověk z roku 1963 objeví v roce 2012, a vlastně od druhého dílu nikdo není překvapen, nikdo se nechová divně, ale všichni se hned s tím 50letým skokem vyrovnají, a okamžitě se vrhnou na ten svůj „obor“ zločinu a nemají problém vcházet v noci do domů, vykrádat banky apod. Nemají problémy s penězi, kreditkami, a asi ani s internetem. WTF? Chlápek, který má encyklopedické znalosti o všech lidech z Alcatrazu, neví, že tam dělala indická doktorka. Schované zbraně jsou funkční a hned k použití 50 let poté, co byly skryty nechráněné v komíně. V domech potřebných postav celých 50 let nikdo nebydlel a nebydlí, žádní noví nájemníci. Agent FBI má neuvěřitelné pravomoci, přitom jeho oddělení se zdá, že pracuje hodně odtrženo od FBI, dokonce se zpočátku zdá, že tvoří jednotku jen on a jedna žena. Prostě nevychytané momenty, díky čemuž to celé působí ušité horkou jehlou, povrchně a lacině. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Alcatraz je solidní místo se skvělými vyhlídky ale tohle bylo hodně slabé čekal jsem kdy přijde ten zlom, kdy se ukáže pravá síla příběhu ale nic škoda snad příště překvapí. ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý seriál o nejznámnější věznici na světě. Hodnoceno po 2 dílech, jsem zvědav, jestli si seriál laťku udrží, nebo ji podleze. BTW, je příjemné vidět, že Jorge Garcia od Ztracených (ano, to je ten seriál, kde 150 lidí po pádu letadla ztroskotá na "pustém" ostrově) nezhubnul ani gram. Zatím 80%. BTW - proč to všichni srovnáváte s Lostem?? ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po troch dieloch. Tuctova epizodna detektivka s nesympatickymi vysetrovatelmi a nelogicky sa spravajucimi kriminalnikmi obohatena o mysterioznu liniu v tradicnom Abramsovskom prevedeni s minimom odpovedi ale milionom otazok. Po fiasku s Lost tuto natahovacku radsej vynecham. Narozdiel od Lostu tentoraz nestoji za vela ani samotne spracovanie, ktore nedokaze vyvolat potrebne napätie a ani zaujem o jednotlive postavy. 4/10. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotního dvoudílu: Nevím, o co se Alcatraz přesně pokouší, na mysteriozní seriál jako LOST je to málo poutavé a na klasickou kriminálku pro změnu zoufale hloupé, už dlouho jsem neměl tolik chutí křičet na ty zoufalce na obrazovce, co maj dělat. Navíc to, co se objeví na konci prvního dílu mě definitivně přesvědčilo o tom, že nebudu sledovat dál. Dávám Alcatrazu sezónu, maximálně dvě. 40%. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Do 1x06. 07 mam uz mesiace v poradovniku a stale to nejak preskakujem niecim lakavejsim, dost mozno nakoniec len vymazem. Napad zaujimavy, ale... nuda alebo co. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Těšil jsem se. Opravdu jsem se na Alcatraz velice těšil. Už prvotní námět mě lákal a prostředí tajemné věznice rovněž. Ale už po první epizodě jsem cítil, že je něco špatně. Alcatraz se totiž zaměřil na kriminální část a na tu mysteriózní tak nějak zapomněl. Prakticky tam fungovala jenom jako jakési chabé pojítko, na které jsem musel čekat, jako hladový pes na svůj příděl granulí. Věřím, že se to časem mohlo i rozjet. Potenciál na to seriál měl - měl skvělé herecké obsazení, hudebního mistra. Bohužel a zároveň očekávaně byl Alcatraz po první sérii utnut, protože to diváky nebavilo. Šance na pokračování jsou prakticky mizivé a abych řekl pravdu, nijak zvlášť mě to nemrzí. Radši si pusťte mnohem nabušenější Lost, kterému je tento seriál v mnoha věcech hodně podobný. Hodnocení série: 2,5/5 ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Průměrný "mysteriozní" seriál, který si cucá atmosféru z prstu. Sedm dílů si je podobný jako vejce vejci - jde se hledat vězeň co chybí, pak se najde a dá do vězení. Samosebou to má to "tajemno"´, kdy vždy až ke konci se něco ukazuje. Je tu až moc podobného s LOST. Už jen jméno Abrams značí vše. Tajemné dveře něco skrývají, je tu Hugo "Blitz" a lidi tu moc nestárnou. Možná to má být jen přímočaré a zábavné, protože tolik chyb v každém díle se sotva vidí. Nejhorší je pak sama hlavní představitelka, která zřejmě má být ženskou verzí Walkera Texas Rangera a Lorenza Lamase. Skáče víš než Superman, přepere i medvěda a co více okamžitě ví co má dělat. Nevím zda tohle má vydržet 302 dílů (co díl to jeden vězeň), ale já si počkám do konce první série a pokud se to nijak nezmění v tempu nebo inteligenci dílu, tak dávam ruce a oči pryč. Velké haló a malé johó. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Všechno je tam až příliš rychlé, ale tajemství návratu vězňů nás pořád láká k dalšímu dílu. Hodnocení si nechám až po celé sérii. ....Po sedmém dílu musím říct, že mě seriál pohltil. Tajemství Alcatrazu mě zajímá ...***** ... Tak díl desátý a já zůstávám u pěti. Mě se to strašně líbí. ()

Související novinky

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama