Reklama

Reklama

Alcatraz

(seriál)
  • USA Alcatraz
Trailer
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Sarah Jones, Jorge Garcia, Jonny Coyne, Parminder Nagra, Sam Neill, Leon Rippy, Jason Butler Harner, Robert Forster, Samuel Patrick Chu, Greyston Holt (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

21. března 1963 byl Alcatraz oficiálně uzavřen a všichni vězni byli odvezeni z ostrova. Tak alespoň zněla oficiální zpráva. Ve skutečnosti 302 vězňů zmizelo ze svých cel beze stopy, jako by se vypařili a dodnes o nich nikdo neslyšel. Vzhledem k tomu, že se pohřešovala banda hrdlořezů, nikdo se jejich zmizením nepotřeboval moc zabývat a vše bylo zameteno pod koberec jako jedna z mnoha nevysvětlitelných událostí. Celá věc upadla v zapomnění, až do chvíle, než o několik desítek let později, v dnešním San Francisku, jeden z vězňů nezačal zabíjet lidi. A vypadá tak jako by nezestárl ani o den. (3DD!3)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

reqiuem

všechny recenze uživatele

Tak tohle asi neklapne. Každýmu tvůrci seriálů je jasný, že pilotní díly jsou klíčový. Zdá se, že na Alcatrazu se v tomhle smyslu něco zvrtlo. "Tajemství" sice vypadá dostatečně "mysteriózně" a dost by mě zajímalo, jak to chtěj scénáristi racionálně obhájit, ale nemůže stačit k tomu, abych vydržel 9 porcí nudy. Mimoto zdá se, že seriál bude mít kriminální základ a to dost nesouhlasí s tím, co bych od něho očekával. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Seriálu se dá vytknout mnoho, například: proč je to taková pitomost? ...Nevadí mi mystika a takové to fantazično, rád se kolikrát nechám unášet tajemnými jevy a odkrýváním záhad, ale tenhle trapný pokus zvaný ALCATRAZ není ani jedno z toho. Jedinou záhadou je, kterého z tvůrců posedl mozgožrout a vyhryznul mu to nejdůležitější, totiž smysl pro drama... Dobře, máme starou legendární ostrovní věznici, kde jednoho krásného večera roku 1963 zmizeli všichni vězni i s celou skvadrou nabouchaných dozorců, to je moc krásná zápletka, taková, že bych objal obrazovku a nechal si dráždit vousy statickou elektřinou. Pak tu ale máme rok 2012, kde se ti zmizelí vezni začínají zjevovat a páchat různé zločiny. To by ještě nebylo tak hrozné, ale je tu ještě jedna, sotva zletilá, dívenka, která je bezesporu jasným výměškem varlat samotného Sherlocka Holmese. Tím se dostávám k jádru problému, proč je seriál taková blbost a naprostá ztráta času. Ona prostě, malá muck blondýnka, naběhne na místo činu a potřebuje sotva několik vteřin, aby rozlouskla celý případ a našla důležité stopy, ostatní blbečkové (a jsou to celé zástupy detektivů a techniků) jen přitrouble přičumují a nestačí se divit, že mají vlastně co dočinění s nějakým typem famózní superhrdinky či snad reinkarnací všech věhlasných literárních detektivů vmáčknutých do těla podsadité blondýnky. Přiberme ještě fakt, že ji doprovází morbidně obézní chlápek, který údajně ví o Alcatrazu všechno (ano, napsal o tom několik knížek). Spolu tvoří neporazitelný tým lovců záhad a šéfem jim budiž neskutečně trapný Sam Neill, který tak trochu postává jako kretén v rohu a přehrává v roli tvrďáka s nějakou podivnou licencí, že si může v USA dělat, co si zamane, například běhat po lese s 90 kilovým chlapem hozeným přes rameno. Tahle príma trojka břídilů tedy řeší největší záhadu v dějinách světové historie. Tihle tři. Běhají po městě, střílej po lidech, všechno ví, všemu rozumí a ještě mají čas pokecat o naprostých kravinách v nějakém tom jejich Wafle house. No hrůza. Celé to je navíc jaksi epizodní záležitost s dosti laciným designem, vedlejší postavy samozřejmě jednají velmi hloupě a bez emocí, jen tupě konají dle nedomyšleného scénáře, aby bloncka byla za hvězdu. Za dobu, co jsem viděl celou fůru seriálů, patří toto k jednomu z největších zklamání, tím hůře, že za tím stojí J. J. Abrams, jehož tvorba mě vždy brala za srdce. A ještě přihazuju, že ani nápad není úplně tak zcela originální. Náhlé zjevování zmizelých lidí a tým detektivů, který po nich pátrá, jsem už viděl v seriálu 4400 a řeknu to upřímně, to bylo stokrát lepší. U Alcatrazu jsem vydržel jen pět dílů první série. Víc ani za zlaté houno. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Po první sérii. Nový mysteriozní seriál z Abramsovy dílny, který navíc několika detaily (Hurley, tajemné klíče k tajemným dveřím, flasbacky) připomíná trošku Lost. Bez nich by to byl ale naprosto tuctový seriál o týmu detektivů, chytající sériové vrahy (tím se ale pořád ještě může stát). Úvodní a závěrečné dvoudíly perfektní - zbytek jen nutné zlo, kdy jsem už měl párkrát chuť se sledováním seknout, protože představa, že budu sledovat 300 dílů o 300 vězních (z nichž jen pár bude opravdu zajímavých) moc neláká. Každopádně lišák Abrams ví, kdy useknout první sérii a nalákat tak diváky na tu druhou (zdravíme Ztracené). 6/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Těšil jsem se. Opravdu jsem se na Alcatraz velice těšil. Už prvotní námět mě lákal a prostředí tajemné věznice rovněž. Ale už po první epizodě jsem cítil, že je něco špatně. Alcatraz se totiž zaměřil na kriminální část a na tu mysteriózní tak nějak zapomněl. Prakticky tam fungovala jenom jako jakési chabé pojítko, na které jsem musel čekat, jako hladový pes na svůj příděl granulí. Věřím, že se to časem mohlo i rozjet. Potenciál na to seriál měl - měl skvělé herecké obsazení, hudebního mistra. Bohužel a zároveň očekávaně byl Alcatraz po první sérii utnut, protože to diváky nebavilo. Šance na pokračování jsou prakticky mizivé a abych řekl pravdu, nijak zvlášť mě to nemrzí. Radši si pusťte mnohem nabušenější Lost, kterému je tento seriál v mnoha věcech hodně podobný. Hodnocení série: 2,5/5 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ ŘADA: Abrams vzal oblíbené ingredience ze Ztracených a namíchal je v trochu tradičnějším seriálovém podání, kdy se v každém díle seznámíme s novým vraždícím psychopatem. Někteří jsou zapamatovatelnější než jiní, ale klíčový je celkem dobře obsazený tým. Vynikající Sam Neill samozřejmě hraje o třídu výš, taky má co. Mile mě ale překvapila Sarah Jones a ostrovský přeběhlík Jorge Garcia je vlastně pořád stejný. Příběhově se hustí hodně až v závěru, ale stojí to za to. Lahůdková honička v San Francisku s odkazy na Bullitta. Finální klíčové tajemství a závěrečné pííííííp mě zase jednou donutili nadávat na to, že už je ksakru! zase konec. Co je za rok? ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně v 1. epizodě, kdy si jde Jack Sylvane (Jeffrey Pierce) vyzvednout zbraň, si chlapec za stolem čte knihu "Under the dome" od Stephena Kinga. (starblade)
  • Jméno ostrova Alcatraz vzniklo z původního španělského názvu Isla de los Alcatraces, což v překladu znamená „ostrov pelikánů“. (Ainy)
  • Každá epizoda je pojmenována podle vězně či dozorce, jehož případ se v daném dílu právě probírá. (W-e-n-d-a)

Související novinky

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama