Reklama

Reklama

Alcatraz

(seriál)
  • USA Alcatraz
Trailer
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Sarah Jones, Jorge Garcia, Jonny Coyne, Parminder Nagra, Sam Neill, Leon Rippy, Jason Butler Harner, Robert Forster, Samuel Patrick Chu, Greyston Holt (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

21. března 1963 byl Alcatraz oficiálně uzavřen a všichni vězni byli odvezeni z ostrova. Tak alespoň zněla oficiální zpráva. Ve skutečnosti 302 vězňů zmizelo ze svých cel beze stopy, jako by se vypařili a dodnes o nich nikdo neslyšel. Vzhledem k tomu, že se pohřešovala banda hrdlořezů, nikdo se jejich zmizením nepotřeboval moc zabývat a vše bylo zameteno pod koberec jako jedna z mnoha nevysvětlitelných událostí. Celá věc upadla v zapomnění, až do chvíle, než o několik desítek let později, v dnešním San Francisku, jeden z vězňů nezačal zabíjet lidi. A vypadá tak jako by nezestárl ani o den. (3DD!3)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Naprostý, totální průměr. Hlavní linka příběhu (samozřejmě ta najzajímavější) se rozplétá bolestně pomalu a člověku se na její rozplétání nechce čekat. Jednotlivé díly jsou totiž šablonovité a nudné. Jednání záporných postav, které se vrátí z minulosti do budoucnosti (samo o sobě píčovina jak vrata), je totiž tak dementní, že jsem seriál přestal sledovat. V každém díle se totiž alcatrazový zločinec nechá chytit na věc, kterou dělal před tím než ho zavřeli. Úplně každý. Seriálu chybí invence, nápad, překvapení. Je prostě úplně zbytečný... ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech dílech mám vcelku jasno - není to taková pecka jakou jsem očekával. Největším plusem je zde rozhodně mysterioznost, protože kdybyste ji odebrali, dostáváte seriály jako NCSI či Havaj 5. Hlavní herci předvádějí takový ten slušný průměr, teda až na Sama Neilla, ten je totiž úžasný. Hudba taky ujde, a ten rádoby efekt Alcatrazu, který je vždy v úvodních ukázkách si mohli odpustit. Zatím 4 hvězdy. Edit 18.3.2012 - poté, co se mi seriál tak nějak rozležel v paměti, musím hvězdičku ubrat. Těch 80+ procent dávám filmům a seriálům u kterých se bavím, a užívám si jeho koukání, což se o Alcatrazu říct nedá. Motiv to mělo slušný, ovšem provedení je neskutečně klišovité, aneb klasické vyšetřování jako v milionech NCSI, a bohužel to ani není zábavné jako v Havaj 5. Ubírám na tři hvězdy, a o tom, zda-li budu sledovat i nadále se ještě rozhodnu. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Steven Lilien, Elizabeth Sarnoff, Bryan Wynbrandt .. Podprůměrné kriminální zápletky naroubované na mysteriózní základnu jejímž středobodem je ostrov s věznicí Alcatraz. Je třeba zmínit, že k ostrovu se přidává několik dalších aspektů známých z LOST (producenti, hudba a zvuky, Hurley, nezodpovězení přímé otázky, podzemní bunkr, atp.), jenže ať už byl LOST jakkoliv rozporuplný, alespoň ze začátku měl zajímavý vývoj a ve vatě se utopil až postupně. Nejen ve srovnání Alcatraz (prozatím?) evidentně pohořívá. Na začátku každé epizody se objeví jeden vrah, zloděj, prostě bývalý vězeň a většinou za sebou nechává mrtvé. Po chvilce je ve velice přímočarém, zkratkovitém a především stereotypně odfláklém vyšetřování polapen a buď usmrcen nebo uvězněn, kdy na úplném konci přijde nějaká ta tajemná otázka, která vytvoří tzv. cliffhanger… Celé je to napínavé a zajímavé asi jako kdyby vám na začátku LOST v prvních pár minutách bylo řečeno, že před lety spadlo někde letadlo plné lidí a nyní se tito pasažéři po jednom (wtf) objevují v současnosti a po chvíli jsou vládní organizací lapeni. Prostě zatím velká nuda, především díky mizerné kriminální části seriálu. A ta zatím zabírá 95% epizod. ___ Upozorněte mne někdo, až se koncept epizod změní nebo se něco důležitého stane!! Prozatím totiž 40%. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Zatím hodnotím po pěti dílech, hodnocení a komentář však budu upravovat podle průběhu celé sezóny. Není to špatné. Jistě, na zadek si z Alcatrazu nesedám a určitě se nejedná o nějakou seriálovou revoluci, ale ty první dva díly byly poměrně napínavé a měly spád. Byly tam nějaké logické bugy, ale naštěstí ne tolik, aby mě to iritovalo (zdravím scenáristy seriálu The Event). V Alcatrazu se sice mísí prvky jeho předchůdců (LOST, Fringe, Event, V, FlashForward,...když se člověk zamyslí, tak jistě najde mnoho podobností, ať už ve stylu vyprávění nebo samotném ději), zápletka s návratem vězňů je však naštěstí originální a vlastně nemám tušení, jak by se to mohlo vyvinout a o co tam vlastně jde. Nejspíš z toho ještě vyleze nějaká šílenost, doufejme, že kvalitní. Už teď mám v hlavě mnoho otázek, snad na ně dostanu odpověď. Líbí se mi ten koncept 1 díl = 1 příběh jednoho vězně (i s flashbackem), snad se ale na pozadí budou věnovat i těm předešlým vězňům a zodpoví otázky, na které jsme nedostali odpovědi z jejich epizody. Snad ano, jelikož je seriál midseason replacement, tak i v případě jeho (ne)prodloužení na další sezónu by mohla být ta první jaksi uzavřená. Herecké obsazení je fajn, Sama Neilla mám rád a jeho postava má co nabídnout. Trochu mi tam neseděl jen Hurley...tedy Jorge Garcia. Taky ho mám rád, jenže do té jeho role mi zkrátka nesedí. Nerda z krámu s komiksy mu v pohodě uvěřím, ale doktora a experta na Alcatraz vážně ne. Jeho přítomnost v seriálu ani zatím nemá výraznější opodstatnění, veškeré informace, které může poskytnout, jen cituje z té své knihy a vzhledem ke svým tělesným proporcím asi mnoho padouchů nedohoní :) Zřejmě bude jen sidekickem hlavní hrdinky, jehož jediným účelem bude hláškovat a házet legrační obličeje, ale zase v jeho případě mi to nevadí. Mrzí mě, že hudbu k seriálu nebude dělat Michael Giacchino, který ji dělal pouze k pilotu. Od druhého dílu byl vystřídán svými spolupracovníky (Andrea Datzman, Chris Tilton), kteří se sice snaží zachovat jeho styl, přeci jen je však znát, že to není on a že hudba v první epizodě zněla tak nějak epičtěji. Ale na hudbě ani tak nezáleží, tím důležitým je u seriálu děj a postavy. Uvidíme tedy, co přinesou další díly. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Zajimavej napad, kterej by slo mocne zdimat, ale to zpracovani je absurdne naivni, navic hrozne laciny a dil od dilu horsi. Trochu dost skoda. S o neco rouzmejsim pristupem ke konzumnosti mohl bejt tenhle serial velkej slagr s monumentalnim potencialem (Alcatraz, kombo retra, mystery a krimi, spiknuti, tajnej vyzkum, samy cool ingredience). Dve a pul hvezdicky max... ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Ačkoli se seriál odehrává v San Franciscu a na samotném Alcatrazu, byla zde natáčena pouze část pilotu. Zbytek seriálu byl filmován ve Vancouveru, který je pro filmaře po finanční stránce únosnější. (Aurum)
  • Jméno ostrova Alcatraz vzniklo z původního španělského názvu Isla de los Alcatraces, což v překladu znamená „ostrov pelikánů“. (Ainy)
  • Každá epizoda je pojmenována podle vězně či dozorce, jehož případ se v daném dílu právě probírá. (W-e-n-d-a)

Související novinky

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama