Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hana a Petr Ulrychovi - 30 let  Na koncert do pražské Lucerny nás pozvala Věra Martinová.

Vánoční zpívání z kostela Šimona a Judy v Praze.  Jak už název napovídá, sešli se v kostele Šimona a Judy v Praze zpěváci, aby oslavili vánoční svátky. Koncertu, který se natočil 10. prosince 1998, se účastnili Pavel Žalman Lohonka, Wabi Daněk, Jakub Smolík, Karel Černoch, Petr Spálený, Lenka Filipová, Honza Vyčítal, skupiny Rangers a Klíč a další interpreti. Od vánočního Stromu republiky na Staroměstském náměstí v Praze a s dětským zpěvem celý pořad uváděla Věra Martinová.

Jaromír Nohavica a Kapela V roce 1997 odehrál Jaromír Nohavica téměř 100 koncertů, které navštívilo neuvěřitelných 80 000 diváků. Všechny koncerty byly vyprodány. Program zachycuje skladby, které zazněly v několika naprosto odlišných sálech – v pražském Lucerna Music Baru (uvádí a se zpěvákem hovoří Věra Martinová), v Kulturním domě Vltava v Českých Budějovicích a v sále Slovenského rozhlasu v Bratislavě. Jednotícím prvkem je Jaromír Nohavica, který zpívá v životní formě, a dále jeho Kapela, která se během celého turné skvěle sehrála. A samozřejmě také Nohavicovi diváci. Jejich sociální skladba se za jediný rok značně proměnila. Kromě skalních folkových fanoušků začali na Nohavicu chodit i diváci, které zajímá spíš kvalitní populární hudba, šanson a rock.

Romantika v textech Český zpěvák, karikaturista a autor kreslených vtipů Jan Vyčítal je též vynikající textař. V pořadu uslyšíte jeho texty písní Cadillac, Pod Moskvou v hlučné večery, Zvířecí farma, Začni větře dout a další. Vyčítal je zakládající člen, hlavní textař a vedoucí skupiny Greenhorns. Autor textů písní, které s Greenhorns zpíval Michal Tučný a Josef Šimek, autor některých textů pro Hanu Zagorovou, Věru Martinovou či Vlastu Parkanovou. Pro potíže s levou rukou od roku 1999 nehraje na kytaru, na koncertech pouze zpívá a moderuje. V pořadu, který uvádí zakladatele české country, dále vystupují skladatel a textař Mirek Hoffmann zastoupený písní Mý blues a Miroslav Černý, který je znám též jako skvělý moderátor a rozhlasový popularizátor.

Pavel Bobek - 60 let v americkém století Nejslavnější hity oblíbeného zpěváka a jeho přátel v pražské Lucerně z roku 1997 mohli diváci slyšet mj. písně Oh, Ruby, Můj rodný dům, Muž na konci světa, Musím se sám sobě smát, S tím bláznem si nic nezačínej a Veď mě dál, cesto má.

Trempové trempům V televizním pořadu z Trampské porty 98 v Ústí nad Labem při oslavě 80. výročí trampingu v Čechách mj. zazní písně Rosa na kolejích, Niagara, Pár žlutých kamínků, Den začíná krásně a Čajová růže.

Stodola Michala Tučného Věra Martinová vás uvítá v Hošticích u Volyně, kam si pozvala řadu přátel, aby písničkami zavzpomínali na svého kamaráda.

Country fontána Tentokrát se prostřednictvím televizních kamer dostanete do opravdu krásného prostředí u Křižíkovy fontány v Praze Holešovicích-Bubenči. Tato fontána zpívá často, šumí svými rozmáchlými nápěvy, zejména ze symfonické a scénické hudby. Na melodie, rytmy a aranžmá ve stylu country, jak říká průvodkyně pořadem Věra Martinová, si Křižíkova fontána přece jen tak nezvykla, přesto se s nimi ideálně pojí. Uvidíte a uslyšíte známé interprety v zatím ještě v neznámých formacích, dále zpěváky, které znáte spíše z jiných žánrů, a někdo bude pro vás i úplně nový. Uslyšíte mj. Ráno plné pohody, Je právě nula pět, Chci být za vodou, Noční jízda, Tam dole v hospodě a Už z hor zní zvon. Zpívat je budou K. Černoch, P. Bobek, Stania, L. Nopová, J. Trčková, Š. Janoušková, J. Malík, Sam Hawkins a další. Křižíkova fontána, jejíž myšlenka vznikla u příležitosti Jubilejní výstavy v roce 1891, proslula jako úchvatné dílo ,,českého Edisona", Františka Křižíka. Dodnes se tisíce lidí na Výstaviště sjíždějí spatřit světoznámé vodní a světelné show na nejkrásnější melodie vážné a populární hudby i unikátní původní scénické projekty.

Nedvěd v Nedvězí
V krásném koutu přírody, nedaleko Slapské přehrady, se nachází tvrz Nedvězí, která hostila muže, který by se s klidem mohl zapsat do Guinessovy knihy rekordů. Historie populární hudby zřejmě dosud nezaznamenala případ, že by autor a zpěvák natočil své první album v 50 letech a aby se toto album zároveň vyšvihlo na přední místa celostátních prodejů. Ten, kdo to dokázal, je František Nedvěd. Přijela sem s televizním štábem moderátorka Věra Martinová, aby si s ním popovídala o muzice. A nejen to! Diváci budou jistě rádi poslouchat jeho krásný přirozený hlas ošlehaný posázavskými táboráky. Uslyšíte mj. jeho hity Jablůňka, Kočovní herci, Rozchod a Ostrov jménem mládí. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Hodnocení koncertu Hana a Petr Ulrychovi: Kdysi (1983 nebo 1984) naživo v Brně. Zprostředkovaný záznam koncertu z Lucerny přináší radost, v prostřizích Petr Ulrych mmj. vysvětlí svůj pohled na lidovou a umělou píseň. Radost poslouchat... Pořadem provází Věra Martinová, která v úvodu připomene přirovnání zpěvu Hany Ulrychové: "Když zpívá, je to jako by se sypaly perly." ()

otík 

všechny recenze uživatele

Chvályhodný cyklus koncertů většinou k určité příležitosti oslavy jubilea zpěváka nebo nějakého známého svátku. Cyklus uváděla svým nezáživným způsobem Věra Martinová a natočeno bylo celkem 13 dílů. Seznam zde: 1. Folková polyfonie, 2. Vlasta Redl a hosté, 3. Nedvěd v Nedvězí, 4. Jaromír Nohavica a Kapela, 5. Trempové trempům, 6. Country fontána, 7. Folklor ve folku, 8. Pavel Bobek - 60 let v americkém století, 9. Stodola Michala Tučného, 10. Romantika v textech, 11. Vánoční zpívání, 12. Hana a Petr Ulrychovi - 30 let, 13. Taxmeni a Schovanky slaví 25 let. Viděno: Nedvěd v Nedvězí - krásný koncert Františka Nedvěda, který v přírodním prostředí tvrze Nedvězí zazpívá své sólové písně. Naprostá pohodička, kterou si jako kulisu pustím kdykoli, 80 %. Jarek Nohavica a Kapela - moc příjemný koncert v baru Lucerny, písničky jedna báseň, Nohavica v parádní formě. Také výběr písniček moc dobrý. Jen ty minirozhovorky Věry Martinové s Nohavicou jsou neskutečně nudné a koncert díky tomu ztrácí své tempo a atmosféru, 80 %. Pavel Bobek - 60 let v americkém století - Věra Martinová sem tam promasíruje Bobka nezajímavými otázkami, ale jinak Bobek zpívá - sám či se svými hosty (Karel Zich, Robert Křesťan, Marie Rottrová, Yvonne Přenosilová - její výstup zcela v pořadu chybí, je však při závěrečné děkovačce). A jde mu to velmi slušně. Kdo má Bobka rád, je to koncert pro něj. Jako bonus pak takový divák dostane při poslední písničce malou fotogalerii z Bobkova mládí. Dobrá záležitost. Dále účinkovali: Lída Nopová, Helena Viktorinová, Skupina Miloše Nopa, Dechová sekce RK Bandu. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Pravidelný folkový magazín vysílaný v letech 1997 - 1998, moderovaný Věrou Martinovou. Součástí každého dílu bylo koncertní vystoupení např. Jaromír Nohavica v Lucerna Music baru, Taxmeni a Schovanky slaví 25 let, Pavel Bobek - 60 let v americkém století, Nedvěd v Nedvězí, Hana a Petr Ulrychovi - 30 let, Stodola Michala Tučného. Natočeno bylo celkem 13 dílů. ()

Reklama

Reklama