Reklama

Reklama

Květy války

  • Čína Jin ling shi san chai (více)
Trailer 1

Válečný velkofilm od režiséra filmu "Hrdina". V roce 1937 stojí Nanking v přední linii války mezi Čínou a Japonskem. Když útočící japonská císařská armáda obsadí hlavní město Číny, zoufalí civilisté hledají útočistě za zdánlivě ochrannými zdmi západní katedrály. Tady nalezne úkryt i John Miller, uvězněn uprostřed válečného chaosu a následné okupace. Připojí se k němu skupina nevinných školaček a třináct kurtizán, které jsou stejně jako on odhodlány uniknout hrůzám, které se dějí za kostelními zdmi. Nakonec je to hrdinský čin, co vede zdánlivě nesourodou skupinu zpět do boje ve snaze přežít násilí a pronásledování ze strany japonské armády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (179)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $311,434Tržby Celosvetovo $98,227,017Tržby za predaj Blu-ray v USA $790,598Tržby za predaj DVD v USA $1,478,396║ Pôsobivá vojnová dráma, kde drsnosť a krutosť pocítime, bez toho aby nás v nej režisér Zhang Yimou nejak zvlášť nadmieru vykúpal, úplne k precíteniu stačí keď príde na rad pár drsných sekvencií alebo aj samotné načrtnutie situácie v samotnom závere, kde sa mohol režisér ubrať aj cestou úplneho ždímania emócii alebo postavil sa k tomu skromnejšie, civilnejšie. Asi najnákladnejší Čínsky projekt, je po technickej stránke zvládnutý, možno je viac temný než by bolo treba ale zachytenie daného príbehového momentu si to pýtalo. Súhra hviezdneho Christiana Bale a neznámych Čínskych hercov vyšla, hlavne zasiahne vystavaný milostný oblúk mierne uleteného Christiana Bale(John Miller) a šarmantnej Ni Ni(Yu Mo). Okrem iného zaujmú aj boje v zdemolovaných uliciach, pripomínajúce záverečnú bitku vo filme Zachráňte vojaka Ryana. /80%/ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz zapletka v ktorej sa obetuje skupinka kuriev pre zachranu zivotov skupinky studentiek mi sama o sebe nepripada nejak extra zaujimava a jej spracovanie bohuzial na tom nic nemeni. Nepoznam filmy, ktore natocil Zhang pred Hrdinom, ale vsetky filmy, ktore natocil po nom maju pre mna jeden zasadny problem. A to ze stavia vizual nad obsah. Doteraz sa u neho tieto dve zlozky aspon nebili a pribehu proste len nevenoval tolko pozornosti ako vizualu. Lenze v tomto filme vizualne exhibicie narusaju a az nicia aj tych par scen, ktore mohli fungovat a tym padom vo mne vyvolat pozadovane emocie. Takze napriklad sceny bojovej vravy, ktore by mali ukazat to, aka je vojna kruta, vyvolaju vdaka divnym umeleckym spomalovackam a kompoziciam, otazky na akych drogach reziser vlastne fičí. Alebo sceny, ktore by mali dojat, vdaka pouzitej hudbe vo mne vyvolali salvy smiechu. Mozno je to proste len umelecky styl, ktory nechapem. A mozno to proste tentoraz Zhang nezvladol. No a samotny Christian Bale tam je len na okrasu. Sice hra bezchybne ako vzdy, ale jeho postave chýba poriadna hlbka a tym padom film nijak nevylepsi. Nabuduce si dam na Zhanga pozor a asi sa jeho dalsim filmom uz vyhnem. 4/10. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vizuálně podmanivý snímek,který je nejsilnější ve válečných scénách,které jsou opravdu vynikající a místy hodně drsné.Žel bohu ve zbytku filmu odehrávajícím se v útrobách kostela už to taková slává není a menší krácení by rozhodně neuškodilo.Emočně mě pak Flowers of war lehounce minuly a budu si je tak pamatovat právě díky síle válečných scén...80% ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Vizuálně impozantní (ta kamera!) kýč. Sice to kromě povedených akčních scén ještě jakž takž zachraňuje Christian Bale, ale jinak jde o neskutečně vlezlou a naprosto umělou ždímačku emocí - kolega J*A*S*M správně naznačil, že to jsou takové "Lidice" na druhou. Na rozdíl od nich ale nemohu tvrdit, že bych se nudil, a to je na téměř 150 minutový film úspěch sám o sobě. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak extrémně pitomý film, až jsem z toho lína sem cokoli psát (vim, že to zní, že to nemá smysl, ale má - kdo viděl, taky nepochopil, tak tohle chápe), takže ve zkratce: kdokoliv, kdo má soudnost nebo aspoň viděl jiná (jakákoli) zpracování o masakru v Nankingu, tomu dá maximálně a při nejlepší možné vůli jednu hvězdu. Pod komentář verbala bych se mohla tentokrát podepsat, což se neděje zrovna často. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení filmu probíhalo celkem 164 dní. Každý den pak herci strávili před kamerami až 18 hodin. (oje)
  • S rozpočtem 94 000 000 amerických dolarů se jedná o do té doby nejdražší čínský snímek v historii. (chelseaman22)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama