Reklama

Reklama

Květy války

  • Čína Jin ling shi san chai (více)
Trailer 1

Válečný velkofilm od režiséra filmu "Hrdina". V roce 1937 stojí Nanking v přední linii války mezi Čínou a Japonskem. Když útočící japonská císařská armáda obsadí hlavní město Číny, zoufalí civilisté hledají útočistě za zdánlivě ochrannými zdmi západní katedrály. Tady nalezne úkryt i John Miller, uvězněn uprostřed válečného chaosu a následné okupace. Připojí se k němu skupina nevinných školaček a třináct kurtizán, které jsou stejně jako on odhodlány uniknout hrůzám, které se dějí za kostelními zdmi. Nakonec je to hrdinský čin, co vede zdánlivě nesourodou skupinu zpět do boje ve snaze přežít násilí a pronásledování ze strany japonské armády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (179)

Ant 

všechny recenze uživatele

Klasický doják odehrávající se během čínsko-japonské války, který by se stejnou dávkou patosu dokázali natočit už jen Američani. Válečné scény jsou velmi dobře natočené a sestříhané, ale zadupávají je do země naprosto zbytečné vizuální exhibice. Taky nechápu, z jakého důvodu ten film potřebuje 145 minut, když se dá zápletka shrnout do jedné hodiny a zbytek tvoří klišé dialogy a teatrální herecké výkony. Podprůměrný film, který vě mně místo emocí vzbuzoval spíše dávivý pocit. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Velmi koukatelný čínský válečák s dokonalými bojovými scénami a neobvyklým dojemným příběhem. Hudba i kamera na jedničku. Ovšem něco tu skřípe. 1) Přerod amerického alkoholika funebráka v hrdinu a charaktera je tak málo pravděpodobný jako viditelnost zatmění slunce v 1:30 v noci 2) Hrdinství majora Li nezpochybňuji ale předvídání jeho konce a odpálení nálože je stejně málo pravděpodobné jako bod 1. 3) Charakter a dobrá povaha Nanjinských kurev a jejich smysl pro sebeobětování je na tom stejně jako bod 1. Suma sumárum, kdyby to točili číňani bez vlivu debilní americké produkce, byl by to moc hezký film. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tož takové čínské Lidice, akorát asi milionkrát dražší a mnohem lépe natočené. Teď teda trochu kecám, protože kdybych sem začal vypisovat podobnosti mezi těmito dvěma snímky, byly by spíš nahodilé než příznakové, nicméně faktem je, že mě oba prudily úplně stejně. Vizuálně pěkná ždímačka umělých emocí s vynikajícím Balem, toť vše. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Je to náhoda, alebo Yimou Zhang vidí v používaní v názve svojich filmov slovo kvet nejaký zvláštny zámer? Touto voľbou sa z peknej a nevinnej rastliny stáva symbol s obrovský protikladom - vojnou, ktorá vôbec neprináša potešenie, ale len hrôzu. Slovo kvet bolo skloňované vo filme Kliatba zlatého kvetu a teraz Kvety vojny. V oboch prípadoch je výsledok podávaný precízne s momentmi, na ktoré sa nezabúda a nevšedným filmovým prevedím. Po dlhšej dobe som sa znova ocitol na "vojnovom poli" kde vzduchom svištia guľky a ranený muži umierajú za správnu vec. Už len naplnenie posolstva čínskej skupinky vojakov stálo za to, keď jeden z nich formou kamikadze eliminoval nepriateľský tank, či akcia posledného z radu nezlomných odporcov. Drámu odohrávajúcu sa za múrmi kaštieľa som v počiatočných minútach veľmi nevnímal, keďže som prepadol vojnovému konfliktu, ale ku koncu som začal "mäknúť" aj z novozrodeného vzťahu Johna a Mo. A dostávam sa k Baleovi, ktorý znova potvrdil, že v dramatickom vystupovaní je tým správnym "hráčom". Zhang ma tento krát potešil snímaním kamery ako cez ďalekohľad na puške, ale aj spomaleným snímaním v niektorých situáciach, ktoré dodali filmu prezieravú zmyselnosť.80% ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Z konce filmu jsem fakt naštvanej, protože tvůrci ho totálně ale totálně zazdili. Průběh filmu byl takový nic moc, zbytečně tak o půl hodiny natažený příběh. Jestli mohu doporučit podobné filmy, tak určitě Posledního samuraje, Říše slunce nebo Temný úsvit. Podobnost myslím hlavně v prostředí a v hlavních postavách američanech v asijských filmech. Tento film se ale nejlépe srovnává s Říše slunce, kde si Bale zahrál jakožto malý chlapec v Japonsku ve válce. Jeho výkon tam byl daleko lepší než tady, přitom je to už pětadvacet let zpět. Tímto nezpochybňuju jeho herecké kvality. Ještě se vrátím k tomuto filmu. Vadilo mi, jak vás na začátku film pozve na strhující bitvu a na velké drama pocelý film, ale pak se film začně postupně kazit. Pro mě určitě velké zklamání, protože na tento film jsem čekal asi 3 roky. Snad jindy. ____Život je posvátný dar. ____ ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Po filme Ríša slnka (1987) je Jinling Shisan Chai druhým filmom Christiana Balea z obdobia Druhej čínsko-japonskej vojny. (YoZo8)
  • S rozpočtem 94 000 000 amerických dolarů se jedná o do té doby nejdražší čínský snímek v historii. (chelseaman22)
  • Natáčení filmu probíhalo celkem 164 dní. Každý den pak herci strávili před kamerami až 18 hodin. (oje)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama