Reklama

Reklama

Malá princezna

  • Česko Malá princeznička (více)
Trailer

Na přelomu 19. a 20.století se odehrává příběh malé Sáry. Kvůli búrské válce musí ovdovělý tatínek nastoupit do války a malou Sáru umístí do internátní školy. Nejprve je se Sárou nakládáno téměř jako s příslušnicí panovnického rodu. Když se však objeví zprávy o tom, že její otec padl v boji, situace se zcela změní. Zlomyslná ředitelka přeřadí Sáru mezi sloužící a přesune jí do vymrzlého a špinavého podkroví. Téměř osiřelá hrdinka si zaslouží velké šťastné finále s královským požehnáním. (Levné knihy)

(více)

Recenze (12)

MM11 

všechny recenze uživatele

Malá princezna Shirley Temple měla v časech největší slávy takřka neomezenou moc. Na place museli vznikat paradoxní situace, protože ta malá holka hýbala de facto celou produkční společností. Zůstalo s toho po letech něco? Neřekl bych, pár filmů hladoví senioři v Americe ještě možná vídají na obrazovkách. Jinak ale všechno spadlo do propadliště dějin a jen tak to nevyleze. Všichni ti pupkatí o tři generace starší manažéři, co Shirley obletovali do jisté míry promrhali její talent. Ač byla schopná herečka, nechali malou Shirley jen stále stejně tancovat, dosadili poslušného panáka (vždy buď rodič nebo jiný souputník) a šablonu vylepili sterilní a sladkou vatou. Neodolatelná malá Temple rozhodně byla, její filmy už nikoliv. Jenže v srdcích mnoha zůstane právě pro tu dneska už nevykouzlitelnou pohádkovou atmosféru, která všechny její filmy lemuje. Jen ať tam je, zapomenout na ní úplně by byla škoda. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zremakeovat filmy Mary Pickfordové s Shirley Temple, tedy tentokrát s opravdovým dítětem, se zdá zpětně jako logický nápad, i když tenkrát to muselo působit dojmem svatokrádeže. Vzniká každopádně zajímavý paradox, kdy v jednom filmu imituje dospělá žena znepokojivým způsobem dítě, a v druhém dítě stejně znepokojivě imituje chování dospělé, nebo alespoň mnohem starší dívky, jak se Shirley pokouší být "velká herečka" ve svých jedenácti letech. Stejně jako u filmů Pickfordové platí, že tohle samotné už je jediný důvod, proč těm snímkům věnovat pozornost, tady snad ještě pro rané užití barvy. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Monarchistická, sentimentálně pojatá, propaganda, do níž hudbu dělal bratr sovětského hitmakera Dimitrije Pokrasse Samuel. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Rozprávka pre deti a dospelých s roztomilou detskou hviezdičkou Shirley Temple s atraktívnymi farbami, dojímavým príbehom a nejakým tým tančekom. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Shirley Temple bola najslavnejsia a najznamejsia detska filmova hviezda - vdaka filmom ako Zarici  Oci, The Littlest rebel 1935 a aj tento film vyrazne prispel k jej slave. Film ma perfektny scenar, dialogy -  Beryl mercer bola vskutku kvalitna anglicka kralovna Viktoria. Mimochodom, vladla 1837 - 1901.  89 % ()

Faramir 

všechny recenze uživatele

S dějem filmu mám spojenou hodně osobní vzpomínku - bylo mi 15, když jsem byl navštívit svého otce v nemocnici, nemohli jsme jej najít, až nás poslali na vrátnici, kde nám řekli, že nás k tatínkovi nemůžou pustit, protože leží na JIPce a právě zemřel. Dodnes se mi občas zdává o tom, že se po několika letech vrátil domů, protože to vše byl jen omyl a on pouze utrpěl ztrátu paměti... Málokdo rozumí malé princezně tak jako já... ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Shirley Temple je zde strašná. Vadí mi strašné přehrávání a pitvoření se. Daleko lepší je remake z roku 1995. ()

Reklama

Reklama