Reklama

Reklama

Epizody(60)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina, vyvrhel na škole pro nejhorší delikventy, Oga Tatsumi vede svůj obyčejný život plný bitek se spolužáky a psaním mangy se svým kamarádem Furuichim. Jednoho dne u řeky najde podivné mimino. I přes jeho značnou snahu zbavit se onoho stvoření, si ho mimino oblíbí a nechce se od něj odtrhnout. Po čase zjistí, že mimino není obyčejný člověk, ale Kaiser de Emperana Beelzebub IV. - budoucí pekelný král. Oga byl nedobrovolně vybrán, aby budoucího krále pekla vychoval. Tím se dostává na cestu plnou pekelných eskapád. (Morzael)

(více)

Recenze (6)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Nevím zda-li to byl autorský záměr, aby se divák v rámci budování atmosféry seriálu o několika pekelných bytostech také cítil jako v pekle, ale hádám, že nikoli. Čistě teoreticky není pro komedii špatných námětů, pokud nejsme příliš upjatí a pietní. Prakticky však pozorujeme špatných komedií spoustu a troufám si říci, že primitivismem oplývá především... a teď najednou čteš wikipedii: "...Jedná se o žánr, který za svůj hlavní atribut zvolil humor (nejčastěji situační) či komiku, někdy i na úkor ostatních rozměrů díla jako je děj, zápletka, výprava a podobně...V grotesce (zvlášť v americkém typu grotesky známý i jako slapstick) se člověk může setkat s extrémním fyzickým násilím, převyšujícím běžné hodnoty skutečnosti. Tak například, nějaká postava je silně udeřena obrovskou pánví, nebo vběhne přímo do zdi, ale nic se jí nestane..." A tu někde leží zakopán pes. Rána pánví může být vtipná, ale ne věčně. Tady se věčně opakuje spousta vtipů, jež člověka nakonec ubijí spolehlivěji než právě ta pánev v reálném životě. Škoda, byly i chvilky, které mě bavily - šlo ovšem humor konverzační a poměrně kreativní - kupříkladu oznámení pekelné služebnice: "Teď tu s vámi budu bydlet," anebo oznámení Stěhovacího démona Alaindelona: "Teď tu s vámi bydlet." Filmaři, zase tu syntézu fakt, že humor je koření života (jejž film nějak odráží), koření je vzácné a "dobrého pomálu", nežerte! Po šesti dílech silné **. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Je to pořád dokola, dokolečka a už to není zábavné, je to nudné, iritující. Na začátku to ještě vcelku vypadalo originálně, ale po několika dílech se toho člověk přejí. Vtipy jsou pořád stejné, jen se mění situace a prostředí. Skvělé, hlavní postava není svatoušek, paráda, změna, palec nahoru, ale v anime prostě v takové omáčce i tahle postava omrzí. Že to má být náhrada za Bleach? Pochybuju. Navíc ani ta animace není nic světoborného, tak co mě může držet při sledování? Belbo i Zelda mě začali iritovat. Další mínus. Neshledávám tuhle sérii pro mě přínosnou. Jen ztrátou cenného času. Slabší 2*. Ale manga je prý dobrá, čtivá, zábavná. Takže pokud vás zajímá Beelzebub, vykašlete se na anime, čtěte mangu. 5 z 5 dentistů-otaků to doporučují. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Oga je sympaťák jak cyp.. sice je mírně natvrdlej, ale koho to sere, že jo ! Beelzebub je v první řadě klasický komediální seriál, odehrávající se na střední škole... no a potom jsou tu démoni a bitky. Někdo si může stěžovat na jistou monotonnost, kdy přijdou nabušení frajeři a házej hlášky o tom, že jim nikdo nikdy tu jejich žlutou prdel nenakope, ale Oga je vždycky seřídí jak hodinky ze Schweizu (nebo spíš zřídí?). Ale jak říkám, v prvé řadě jde o komedii, a zdejší humor(t) mi sedí náramně skvěle. Co se animace a kresby týče, tak se to řadí někde k průměru. Prostě a jednoduše, pokud máte rádi high school animéčka, kde se nejedná v prvé řadě o romanci, ale o bandu dementů, kteří si rozbíjejí ciferníky, tak se nemáte čeho bát, bo Belboo vás drapne za kule a jen tak nepustí ! ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Your typical shounen anime. Chcete se smát? Mozek vám chvíli nepobere nic jiného než slapstick komedii, protože máte nervy v kýblu? Pusťte si Beelzebuba. Prvních pár dílů jsem sakra bojovala a dala si několikaměsíční pauzu. Pak přišel pro mě "nervový" srpen, a co jsem si nepustila? Beelzebuba. Protože to bylo jediné, co jsem ještě dokázala vnímat a nějak strávit. A i když se ty komediální složky opakují, co byste taky chtěli. Vždyť ty shounen seriály jsou kopíráky těch druhých, takže whatever. Za mě vítězí Oga, který je sakra velký sympaťák a i když ho z počátku moc nemusíte, dostane se vám pod kůži. Stejně tak celá ta prapodivná skupina kolem hlavní dvojice, vám nejdříve leze na nervy svou uřvaností, ale pak si uvědomíte, že souhlasíte s tvůrci s nenápadným přesouváním páru (Kanzaki a Hanazawa). A Kanzaki je kapitola sama o sobě. Toho stačilo vidět spolu s Himekawou a už jsem věděla, že budou zase dělat bordel. I jiné, spíše vedlejší postavy určitě stojí za zmínku (ať už celý ženský gang, nebo třeba sám Demon Lord - sakra, chlape, rozhodni se, co chceš :D ale je pravda, že karaoke je lepší než ničení světa). 8,5/10 za to, že mi ve chvílích stresu a deprese tohle anime zvedlo hodně náladu a rozesmálo mě, i když se ty vtipy opakovaly pořád dokola. ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

Tak si to shrňme - vizuální zpracování horší než manga a veškeré akční scény jakbysmet, soundtrack naprosto nevýrazný, příběh stejně prostinký jako manga ale s bonusem v podobě otravných fillerů, humor stále na úrovni žáka 5. třídy ZŠ ... tak nějak postrádám jediný důvod, proč anime adaptaci Beelzebuba doporučit. Pokud vám Oga, Beel a spol. nějak zvlášť učarovali, dejte raději přednost manze, kde budete mít vše co na na nich máte rádi, ale v mnohem lepším a stylovějším balení. Pokud hledáte anime shounen, existují desítky lepších seriálů. Snad jen jestli už opravdu nemáte do čeho píchnout, máte alergii na papír (případně na čtení mangy z monitoru počítače) a chcete jen vypnout mozek nad nějakou nenáročnou podívanou, mohl by anime Beelzebub přijít vhod. ** ()

Reklama

Reklama