Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasická televizní detektivka podle novely psychiatra Jana Cimického.  Když se toho dne vydala poštovní doručovatelka (Alena Vránová) předat telegram jistému Kuchaříkovi, našla dotyčného sedícího v kuchyni u láhve rumu. Byl mrtvý. A protože zrovna touhle dobou byl ve vesnici na dovolené kapitán Hladík z pražské kriminálky (Jiří Štěpnička), ujal se hned ohledání těla a zjistil, že muže nepostihl infarkt, ani se neotrávil, jak by napovídaly rozházené prášky kolem, ale byl zavražděn. Při pátrání pomáhá kapitánovi psychiatr, který měl mrtvého ještě nedávno v péči (Boris Rösner), i místní snaživý poručík (Jiří Langmajer). A pátrání je to důkladné, protože lidí, kteří se kolem souseda v době vraždy pohybovali, bylo opravdu mnoho: jeho vlastní synovec, nepřátelští sousedé, muž alkoholik a jeho nerudná žena, místní hostinský i obvodní lékař. Kdo čin spáchal a byly motivem peníze, nebo je motiv skrytý v nedávné minulosti? Kapitán Hladík záhady kolem vraždy v závěrečné konfrontaci rozplete a pachatel bude nepochybně usvědčen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Opožděnou vraždu jsem chtěla zhlédnout především kvůli výskytu Jirky Langmajera, který je zde ještě takové "malé ucho", Jiřímu Štěpničkovi, pro mě nejvíce zapamatovatelného jako hlasové alter ego Harrisona Forda, či Borisu Rösnerovi. Již však k blížícímu se konci vyšetřování na mě začala dopadat večerní únava, takže identitu vraha jsem úspěšně propásla:) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sympatická detektivka klasického "agathochristiovského" střihu okořeněná jakoby čapkovským humorem. V příjemném hereckém obsazení mi překážel jen Jiří Langmajer, ale s tím to tak mám skoro pokaždé. Závěr byl dobrý, ovšem nijak nečekaný. Chválím rozumnou stopáž. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Svižná dobrá krimi s kvalitním herekým obsazením, upovídanou pošťačkou, nepřejícími sousedy, tajuplným panem doktorem, vychytralým hospodským a s dalšími, kteří se přímo či nepřímo zamotají do ne zrovna jednoduché vraždy starého samotáře, jehož tajemství všichni znali..! :-) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Do průměru povyšují studiovou kriminálku vtipné dialogy. Pošťačka (A. Vránová) k mladému policistovi (J. Langmajer): "To poslali jen vás?" / Nadstrážmistr: "Moulin zůstal doma." ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nijak povedená detektivka. Náznaky jsou tak jasné, že po 20 minutách si sami sesumírujete, kdo byl vrah, a je vám divné, že chytrý polda na to ne a ne přijít, a vlastně už jen čekáme na motiv. Alena Vránová svou pošťačku nehezky přehrává, možná se snaží být vtipná, ale dře to. Sem tam tam naskočí i taková podivně rozjuchaná hudba, která se sem nehodí, a ostatně ani mladé ucho Langmajer, ve své tehdy škatulce věčně udiveného a mírně zmateného kluka, tomu zmatku jenom přidává. Ostatně - pošťačka. Jak to, že se nehrnula dokončit roznášku pošty? A jak to, že tvrdila, že se starého všichni báli, a ona mu jen tak vleze do baráku, i když s telegramem, a nebojí se? Ještě že zde skvěle hrají Rösner a Štěpnička, byť na půl plynu. Ale jestli tohle je natočené podle novely, musí být ta knížka pěkná nuda. Pro našince zajímavé exteriéry Kunratic, když to ještě byla vesnice u Prahy, s paneláky studentských kolejí v pozadí a s původním lokálem U Zavadilů. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Vraha jsem trefil hned, jak se poprvé objevil. Kromě toho bytostně nesnáším Stepničku. Dávali to v rámci 70. narozenin Borise Rosnera, jenže ten tam je pár minut. Celkově průměr televizní tvorby 80. let. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když někoho zabít, tak pořádně a nejlépe několikrát…jen se k tomu nesmí přichomýtnout víc lidí! Taková hodinová detektivní jednohubka s dobrým hereckým obsazením a rádoby „zapeklitou zápletkou“. Herecké obsazení zvládlo své role dobře, u některých postav jsem se musel dokonce zasmát jak (viz Skořepová a její starý). Štěpnička si vedl rovněž dobře, mladý Langmajer rovněž tak a vlezlá pošťačka Vránová taky neměla chybu. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Docela sympatická detektivka konce osmdesátek, i když jsem se musel přenést přes antipatie k některým hercům. Jiní to naštěstí zachránili, například švitořivá listonoška v podání Aleny Vránové. Celý ten christieovský styl se závěrečnou rekonstrukcí, jak to dělával Poirot, v kombinaci se smýkající se esenbáckou Volhou na ledu, by asi Agatha Christie neustála, ale na naše tehdejší poměry celkem slušná věc. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Autorem předlohy k tomuto příběhu je známý psychiatr Jan Cimický. Takže příběh bude určitě vycházet z reálného základu., což samozřejmě kvituji s povděkem. Příběh obohacuje malé nahlédnutí do psychiatrie. Jednotlivé postavy jsou velmi dobře vykreslené. Mám ráda, když vrah nebo jiný zločinec není znám hned od začátku, ale postupně k jeho odhalení vede několik indicií, které do se začnou pomalu zapadat, až je nakonec všechno objasněno. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Pohodová osmdesátková detektivka se sympatickým hereckým obsazením. Výborná Alena Vránová jako pošťačka a mladý ucho Jiří Langmajer jako čerstvej poručík. Poslední režisérská práce Václava Hudečka. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Nooo, tak herci dobří, ale jinak docela nuda. Chtěla jsem to vzdát, ale zvědavost mi nedala a nakonec jsem docela ráda. Jak na konci při hromadném odhalování vraždy pronesl pan obvoďák v podání pana Štěpničky: "Agatha Christie by měla radost." "Já věděl, pane doktore, že nebudu originální," reagoval na to hned Štěpnička, tedy kpt. Hladík. Nooo, Agatha Christie by asi zoufale zaplakala při tomto srovnání, nicméně konfrontace všech podezřelých byl zajímavý počin. Takže nakonec slušně průměrná inscenace. Hudba: Zdeněk Šikola. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

Priemerná tv detektivka,kde Jiří Langmajer predvádza svoj štandartný mladícky herecký výkon:typu: som blbeček a všetkému sa budem diviť tak táto poloha ho neopustila ani v tejto tv hre.......no a za pár rokov ...a teraz aký zázrak herecký sa prezentuje-buď sa vypracoval ,alebo je tu vážne biedny nedostatok hercov.K samotnej zápletke zázrak to nie je,ale v nedeľu poobede sa to tá pozrieť. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Slušná jednohubka, která nejen díky své krátké stopáži pěkně utíká. Zápletka je velmi zajímavá a rozuzlení pozoruhodně milé. Líbilo se mi taktéž, že tento televizní film nebyl natáčen pouze v interiérech. Příjemný zážitek umocňují dobří herci. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrná televizní detektivka o pátrání po vrahovi starého muže, kterého našla pošťačka ležet na stole s propíchnutými zády. Pražský kriminalista s pomocí svého kamaráda psychiatra však jistě bude úspěšný. ()

Reklama

Reklama