Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Recenze (122)

verbal 

všechny recenze uživatele

"Maminko, co bude k večeři?". "Nemám tuchy, ale mrkni do sklepa, třeba tam zbyl ještě kousek souseda.". "Jůůů, pan Vodrážka, ten byl dobře živený! Můžu dostat dneska stehno?". "Ani hovno, víš dobře, že stehno je pro tatínka, jednak je hlava rodiny a druhak se docela nadřel, než tu svini zboural!" Další, po tisící omletý, cateringový speciál z doby, kdy chcípající lidstvo vyžralo poslední zásoby Trenčianských párkov s fazuľou a Vepřovek ve šťávě, která byla jakákoliv, jen ne vlastní, a začalo kulinářsky experimentovat. Účelově se tak rozdělilo na hodné vegany, co se snaží udržet poslední zbytky důstojnosti na bobulích a sekerové polívce, a zlé, bezcharakterní kanibaly, co se rozhodli nepohrdat stejkem z bližního svého. No, a hádejte co? Kanibalové se přece nebudou vzájemně požírat, to by bylo neetické, a navíc se u nedalekého statku pase roztomilé stádo veganů. Tak hurá na hon! Vegani jsou však vzpurní a rezistentní a všemožně se snaží udržet své stehenní řízky tam, kde vyrostly, a tak je z toho devadesát nízkorozpočtových a docela nudných minut lidožravé leče, aby večer v leču byla i nějaká ta klobása z nesympatických angličanů a dalo se to vůbec žrát. Pozorný čtenář zajisté postřehl mé rozčarování, a pro ty nepozorné vytáhnu opět něco z mé nevyčerpatelné studnice odborné filmové terminologie, když erudovaně zkonstatuji, že spektákl to byl pěkně na piču a víc dvouhvězdové pohrdání si v žádném případě nezaslouží! ()

larelay 

všechny recenze uživatele

ani jedno jedine hluche miesto za cely film. Je to predvidatelne, trosku naivne, ale cert to vem, ja som sa bavila a vrazdicky potesili. A zaverecne KO o to viac. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POHLÉDNĚTE NA TENTO DEN, V NĚMŽ VČEREJŠEK JE JEN SEN A ZÍTŘEK POUHÁ VIZE, A CELÁ BUDOUCNOST JE JEN VIZÍ NADĚJE.“..... /// Bylo jich pět. Vostatní (jako zbytek lidstva) prej vytuhli. Po vobloze se valej (digitální) černý mraky, drsná holka vycapuje (naštěstí) kozy pravý a všichni jsou špinavý jak prasata. Všechno je šedý, a tak si toho možná ani nevšimnete (na rozdíl vod toho, že nejsou sami….). Tož ta apokalypsa, no. Nebo taky jen zajímavější (to jako fakt!) úvod k vyvražďovačce, kde hrajou zlí proti hodnejm (překvapivě!). ,,NAKONEC STEJNĚ VŠICHNI UMŘETE!“ - ale na to si musíme počkat, páč teď sou nasáčkovaný v baráku na samotě u lesa a snažej se hrát nějakou psychologickou hru, na drsnou a spravedlivou strunu, s tím, že každej chce přežít (hmm, což to je fakt). Nízkorozpočťák s hrubou mluvou, s drsnejma holkama a brutální (?) bitvou. Aspoň něco by mohlo uspokojit krvežíznivou náturu, páč mě celkem sere fakt, že ani po deseti letech ještě nemaj vytříbenej vkus a charakter. Vlastně na tom je znát ta lacinost nejvíc. A taky na řezničině ukrytý pod rouškou noci – která tak ani není řezničinou... ,,DOUFÁM, ŽE VÁM ZE MĚ BUDE ZLE!“…,(ho ho hó) naštěstí pár kousků zbylo i na denní světlo! Takovej horor, ve kterým místo filozofování vo tom, jestli není lepší bejt večeří než dál zdrhat, jde rovnou vo to ,,hosty“ sejmout. Snad – vlastně díky tomu – se dá i pobavit. ,,CHCÍPNĚTE ZMRDI!“ Nic jinýho nečekejte! (jak horor, říkali sci-fi? ... idiote!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju ženský vod bláta. 2.) Miluju ženský, kterejm teče krev po stehně. 3.) Miluju ženský, co za to uměj vzít! 4.) Thx za titule ,,playboxquest“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Celkom dobré, viac som vlastne ani nečakal, ale aj tak je to jeden z tých slabších, čisto priemerných postapokalyptických krváčikov, takže čakať kvality spomínaného The Road je úplný nezmysel. Nízky rozpočet bolo cítiť na každom kroku, kamera dosť roztrasená, postavy mi veľa nehovorili, scenár a dej taktiež nestál za nič. Sú tu proste dve skupinky ľudí, dobrí a zlí, a bojujú proti sebe, to je celé. Do toho nejaké sympatické mučeníčko, dostatok akcie a krvi (len treba prekúsnuť tradične nudný úvod). Akonáhle však došlo k stretu medzi kladnými a zápornými hrdinami, je to chutný masakrík, najmä záver som si vychutnal najviac. Akože celkovo Ok, aj keď do histórie sa to sotva zapíše. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Za málo peněuz hodně muziky. Děj to nemá žádný, jen jde o obranu menšího množství postav proti většímu počtu postav (těch víc zlých ...). Naprosto klasicky nastavená situace. Hrdinové filmu, hlavně jedna ženská však nejsou žádný vořezávátka a naporcují hordu útočících na kousky, doslova téměř ... 30 min nuda, pak se to rozjede. Slušná akce, sestříhaná po americku, ale dobře. Brutalita na vysokém levelu a závěrečná scéna mě fakt kopla do žaludku, dneska už si filmaři dovolí zobrazit fakt cokoliv ... Výborný, ale až moc jednoduchý i na mě ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hodně špatnej den čeká pětici vyvolených v postapokalyptickym světě. Když narazí na opuštěnou barabiznu, celkem pozdě zjistí, že se ocitli v prdeli. Pardon, chci říct v pasti. K místu se navíc začnou stahovat podivná individua, která by ráda něco snědla... cokoliv. The Day mile překvapil. I přes ten jednoduchý příběh nemá kupodivu moc hluchých míst, obsazení je na nízkorozpočtové béčko hodně slušný, a skrz všechny ty šedé filtry celý působí dost chladným, až černobílým dojmem. Divácky nejvíc vděčná je závěrečná třetina, kde dojde na lámání chleba: hrdinové v domě odolávají útokům těch hladových zmrdů a celé to finišuje nekorektním soubojem, v němž si to na férovku vyřídí obě strany. I když násilí je tu poměrně dost digitální, tentokrát nevadí. Je ho dost a má patřičnou šťávu. Tohle teda jooo, bavil jsem se. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Svět už zase není, co býval a v otázce: „Stavíš se dnes na oběd?“ je třeba hledat i trochu toho kanibalního sarkasmu.. Mírně nadprůměrný postapo dezert (i tak na Cestu ze škarpy vzhlížící), který si tu jednu hvězdu navíc, i s přihlédnutím na poměr rozpočet / kvalita, zaslouží. Tři prosté důvody. Snaha o psychologii postav není tak bolestná jako obvykle, ze dvou možných konců (obou dobrých) byl zvolen ten nejlepší a zombie z prvních verzí scénáře byly vyměněny za lidi, mnohem nebezpečnější to druh.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Film začína ako príjemne temný post-apokalyptický kúsok s veľmi dobrou, špinavou atmosférou a štýlovým nasnímaním, takže spomenuté porovnanie s "The Road" sa mi tu naozaj celkom hodilo. "The Day" je však o niečom inom a jeho celková myšlienka je značne prízemnejšia. Skupinka putujúcich ľudí sa dostane na opustenú usadlosť, kde sa snažia nájsť útočisko a zásoby, no netušia, že padli do pasce miestnym kanibalom, ktorí si tu po nich prídu. Rozpory však vznikajú aj medzi nimi navzájom a tak nie je núdza o trápne "fuck you" hádky a nervozitu postáv, čo z nich postupne vytvára naozaj otravné osoby. Takže som sa iba tešil, keď nabehli záporáci a trošku ich tam prerieďovali. Prvá polovica filmu; síce pomalá, no atmosférická a napínavá, ma oslovila viac, než keď sa to v druhej časti prehuplo na akciu, občas až zbytočne exploitačne zaváňajúce scény a gýčovité interakcie medzi postavami. Ale napriek mnohým negatívam ma to oslovilo a hlavne zabavilo. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

The Day je stejně pochmurným, barevně laděným i obsahově podobným filmem jako Cesta. Na hororovém žánru je flexibilní to to, jak se stále dokáže vyvíjet a rozvíjet své subžánry. Nedávno jsme tu měli teenagerské vyvražďovačky o partě mladých lidí jedoucích někam, kde se seknou v zapadlém městečku, které neobývá snad nikdo až na pár podivných lidí a sadistických vidláků či zmutovaných kreatur, které je začnou likvidovat. O několik let později tu máme partičky mladých lidí putujících pošmournou postapokalyptickou krajinou a bojujících o přežití. Já osobně mám tyto filmy ráda a v tomto se sešlo hned několik známých tváří. Máme tu Smíška, Icemana, tu posedlou dívčinu z Last Exorcism a tu kočku, která s Joshem Hartnettem trávila 40 dnů a 40 nocí. Docela mě naštvalo, když Dominic Monaghan "vypadl ze hry" v podstatě hned na začátku a hned jako ten první. Ale co, ostatní se herecky nečinili špatně a ačkoliv děsivého není na The Day v podstatě nic, i tak nabízí slušnou podívanou, která však zůstává pevně zaseklá v žánrovém průměru. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný postapokalyptický film. Má dosť dobrý príbeh o skupine piatich preživších, ktorí v časoch, kedy už civilizácia zanikla putujú prázdnou krajinou, až narazia na opustený dom, kde sa rozhodnú na čas zostať a nabrať sily. Lenže netušia, že dom je pasca a tak musia čeliť mnohonásobnej presile nepriateľov, kanibalov. So spracovaním som dosť spokojný, dej je síce až príliš priamočiary, jednoduchšie podať sa to už asi ani nedalo, navyše o tomto postapokalyptickom svete sa tu nedá dozvedieť prakticky vôbec nič, jedine to, na aké dve skupiny sa rozdelili všetci preživší, ale aj tak mi to dobre sadlo, celé je to nadmieru svižné, bavil ma už úvod, no čím ďalej to stále viac graduje, takže ide hore aj zábavnosť filmu. A ani to minimum informácií neberiem ako zápor, síce by som ich uvítal, ale zase takto to pôsobí uveriteľne, postavy sa poznajú už dlhší čas a navyše aj v tomto svete sa pohybujú už niekoľko rokov, takže nemajú dôvod sa o tom rozprávať. A navyše film má aj prakticky nulovú výpravu, takže ani z toho krátkeho putovania sa nedá nič zistiť. Akcie je tu pomerne dosť a som s ňou veľmi spokojný. Hlavne kvôli nej som sa tak dobre bavil, z filmu s touto tématikou a navyše s týmto typom záporákov som presne niečo takéto očakával a aj chcel. Celé to pôsobí tak mimoriadne surovo a nekompromisne, ako sa na boj s kanibalmi patrí, nikto tu nemá s nikým zľutovanie, používajú sa rôzne typy zbraní, hlavne rezné, síce akčné scény sú väčšinou natočené typickým roztraseným štýlom, ale tu to sedí, aspoň to podporuje ten celkový dojem surovosti. Jedine ma sklamalo to, že výrazná časť akcie sa odohráva v noci, čo je samozrejme logické, ale práve tu je prehľadnosť omnoho slabšia. Bavila ma všetka akcia, ale najviac musím pochváliť úplne poslednú likvidáciu, tak to ma dostalo. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak nemám väčší problém, skupina hlavných postáv je dobre zvolená a navyše tvorená známymi tvárami, takže sa im dá fandiť a bavil ma aj hlavný záporák Michael Eklund, ktorý na podobné úlohy výborne sedí. Réžia a technická stránka samozrejme nie sú ničím výnimočné, rozpočet bol viditeľne malý a ani o atmosféru tu nie je ani náznak snahy, ale aj tak som pomerne spokojný, napätie celkom funguje a všetky tie krvavé scény síce nie sú vizuálne dokonalé, ale aj tak sú na dostatočnej úrovni, takže nemám väčší problém. Tak tomu hovorím príjemné prekvapenie, svižné a príjemne krvavé postapokalyptické béčko, nič viac som ani od takéhoto filmu nečakal. 74% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Největší nepřítel člověka? Zase člověk. Tyhle apokalyptické kousky s mizernými vyhlídkami na dny příští mám rád. Jenže když se prvních třicet minut prakticky nic neděje a další desítky jen velmi málo, nastává problém. Pětice přeživších putuje „mrtvou“ krajinou, unavení, zoufalí, vzápětí nadšení, když najdou pár kusů plechovek s jídlem. Jenže jednou přeci jenom musí nastoupit nějaký příběh nebo alespoň něco, čeho by se měl divák chytit. Jenže tohle je mnohokrát omleté thrillerové přízemí, dějově jsme pak někde na úrovni libovolné epizody průměrného seriálu. Režisér, který stojí za pitomoučkým hororem Nurse 3D, toho jednoduše moc nevymyslel. Řada scén je navíc utopených ve tmě. A to žádný divák nevidí rád. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pätica ľudí putuje naprieč spustošenou krajinou. Nakoľko je jeden z nich chorý a vonku sa schyľuje k búrke, rozhodnú sa prečkať v jednom z opustených domov. Neubehne dlhá doba kým si všetci uvedomia, že toto miesto, nebolo najlepšou voľbou na úkryt. Post-apokalyptické scifi s prvkami hororu, ktoré je obohatené o niekoľko gore scén. Páčila sa mi myšlienka prežitia, ktorá rozdelila ľudí na dva tábory (toto mi prišlo celkom reálne). Veškeré pudy idú totiž v prípade záchrany života stranou. Sme zver a myslím, že podaktorí by sa takto (či už nútene, alebo vedome) určite správali. Bohužiaľ, snímok sa tak či onak, stupídnemu správaniu postáv nevyhol (uprostred boja, šak sa hádajme medzi sebou). Napriek tomu, že "The Day" nie je špatným hororom, serie ma, že sa takmer všetky scény odohrávali v tme. Chvála za záverečnú 10 minútovku. S Ashley Bell som mal dočinenia v dvoch prípadoch, ale myslím, že táto úloha jej sedela rozhodne najlepšie - 55%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ach bože to byla nuda. Občas se tam jakože nějakej pokus o masakr rozjede, ale zůstane to jenom u pokusu. Děj taky za moc nestojí, stejně tak mi byli ukradený postavy. Není to ani solidní bezobsažná řežba ani slušný příběhový film. Je to jenom levná zplácanina mdlé chuti.15% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický snímek. Hned na začátku dojde k první akci, ale divák ještě netuší, jaké nebezpečí lidem hrozí. Poté sledujeme skupinu lidí putujících zničenou krajinou, kteří utíkají před nimi. Až v momentě konfliktu se ukáže, kdo jsou oni, přičemž je těžké říci, kdo je zlý a kdo hodný. Jde totiž o přežití. Více černobílý než barevný film připomene řadu podobných snímků, z nichž se určitě vybaví minimálně Noc oživlých mrtvol. Snímek má napětí (pocit ohrožení je neustálý) a velmi dobrou hudbu (Rock Mafia), co vytváří patřičnou atmosféru. Každou chvíli očekáváte lekačku (zkoumání opuštěného domu), ale ona se nedostavuje... Závěr je obohacen o temné horrorové obrazy (oni přicházejí v mlze a v plášti noci) a výživné gore. Hvězdu přidávám za skvělý rozmáchlý závěr s.... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Svět po zániku (The Day) jako by byl volným pokračovaní Cesty od Johna Hillcoata a Cormaca McCarthyho. Není vysvětleno, jestli za koncem byla jaderná válka, dopad vesmírného tělesa (doplň meteorit či kometa), nějaká pandemie či masivní sopečná činnost. Co je důležité, že člověk člověku je vlkem, popřípadě svačinou aneb kdo není vlkem je ovcí, která sice dokáže trknout nebo kopnout, ale občas jí to není co platné. Z některých vlků se mohou stát psi, ale i ti mohou být hladoví a pěkně kousat. Film si zajímavě hraje se světlem a barvami. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

The Day by klidně mohl být jedním z dílů Walking Dead. Ale naštěstí není. Je to totiž spíše Walking než Dead a pokud si tu někdo libuje v tom, jaká to tu byla ,,sekaná'' tak buď viděl od tohoto žánru málo a nebo já už sakra moct. Odhadoval bych to na to druhé a tak nám zvrhlejším tohle nutně musí přijít hodně sterilní... Byť nedostatek doláčů čpěl s každým snímkem, celkem se i tak podařilo nabudit slušnou atmosféru zmaru po nějakém globálním průseru. Kdo však čeká opuštěné kolony vyrabovaných aut na výpadovce z města bude zklamán. Tady k tomu tvůrcům stačil šedý filtr, podzimní krajina, jakýsi mrtvý jehličnatý les v rašeliništi a opuštěná farma. Nic proti tomu, i v Road to bylo podobné a fungovalo i tam to občas vypíchli třešničkou na dortu typu vraku tahače na spadlém mostě... Já jsem tady hlavně od poloviny trochu přestal chápat to rozdělení přeživších a někdy i ty jejich nesmyslné dialogy. jak říkám, už jsem asi zvrácený, za čarou a tak bych uvítal místo kecání více sleziny... Určitě je The Day dalším zajímavým přírůstkem do postapo žánru, ale působilo to na mně nemastně, neslaně a při srovnání s podobnými filmy dost slabě. Tři náboje do brokárny. * * * ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tradičný predstaviteľ post-apo eliminačného filmu, ktorý láka nie na inováciu v mantineloch žánru, len ponúka slušnú rezničinu a pár príhodne obsadených postáv, prepracovaných zhruba do takej miery, aby sa o nich dalo uvažovať ako o potenciálne dobrých/zlých/neurčitých. Po istom čase to skĺzne do klasického čakania na to, kto/či vôbec niekto prežije. Hlavná dejová linka je doplnená o pochybovanie o postavách a letmé načrtnutie čohosi, čo zdiaľky vyzerá ako morálka, a jej kontrast s krutosťou sveta. Ku koncu ma prepadla šialená myšlienka, či náhodou Aarniokoski nie je veriaci, keď v The Day funguje smrť a sebaobetovanie v prenesenom význame primárne ako vykúpenie alebo splatenie hriechov - tento pohľad však jasne eliminuje záverečná scéna (SPOILER už vykúpená žena sa napriek všetkému vráti k egoistickej snahe o záchranu len svojho holého života KONIEC SPOILERA). Oceňujem drsné a temné vyznenie, ale aj na tom, rovnako ako na gore a nekompromisnosť prítomnej brutality ešte rozhodne šlo zapracovať. Plus som bol mierne sklamaný, že sa Dominic "Pipin" Monaghan (a.k.a. navždy Charlie z Lost) odobral do večných hájov tak skoro, ale to filmu vytýkať nemôžem. Saturovať hlad po žánrovom príspevku sa mu totiž podarilo dostatočne. 60% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení jsem čekal, že to bude o dost horší. Mám postapokalyptický filmy rád, a prestože tohle není nijak originální, příběh není nijak překvapivý, spíš přímočarý, jsem ve výsledku spokojený. Asi jsem viděl moc hovadin v poslední době... :) Určitě jsou lepší snímky tohoto ražení, ale ty mají ode mě stejně plnej....toto má 70%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Postapo mám veľmi rád. Nápad síce nehýri originalitou, ale bol rozpracovaný celkom slušne. Sledujeme príbeh dvoch skupín ľudí, ktorí proti sebe bojujú - lovci a obete. Raz sa stretnú v jednom dome. Dejová linka sa odohráva počas jedného celého dňa, počas ktorého sa toho udeje pomerne dosť. Bola tu aj krv, špinavá atmosféra a miesta s lepším napätím alebo dobrou akciou, takže v tomto smere spokojnosť. Záver taktiež potešil. Čo mi trocha vadilo bolo časté zahalenie boja do tmy a občasné nezmyslené chovanie sa postáv. Tiež bolo na škodu, že tu nebola bližšie vysvetlená podstata a príčiny postapo sveta. Niekoho to možno nezaujíma, ale u mňa to prispieva k celkovej lepšej atmosfére. 65/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Skvělé postapokalyptické béčko.S tmavým filtrem,tak jak to mám rád.Sice již mnohokrát viděno,ale i přesto to je originální.A hlavně opět excelentní výkon mé oblíbenné herečky Ashley Bell. ()

Reklama

Reklama