Reklama

Reklama

Inception: The Cobol Job

  • USA Inception: Motion Comics
Animovaný / Krátkometrážní / Akční
USA, 2010, 15 min

Režie:

Ian Kirby

Scénář:

Jordan Goldberg

Obsahy(1)

Komiksový prolog k filmu INCEPTION, který popisuje jeden z pracovních úkolů Cobba a jeho týmu. Scénář k tomuto krátkometrážnímu snímku napsal Jordan Goldberg a má přímou návaznost na Nolanův filmový hit z roku 2010. (becki_tu)

Recenze (30)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý a po animované stránce celkem nevídaný úvod k výbornému sci-fi. Animace mě celkem zaujala a i když v téhle formě rozpohybovaného komiksu číhají různá úskalí, tak jsem se většinu času dobře bavil. Příběhově sice zbytečné, ale jako prolog na dvd postačující a ještě více podtrhující Zimmerův dokonalý soundtrack. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uvod k Inception jsou v podstate rozpohybovany obrazky z komiksu a lehce mi to pripomnelo Animatrix. Nicmene ackoliv mi grafickej styl moc nesed a trochu me stvalo, ze postavy nemluvi, dej a hudba jsou dostatecne zajimavy, aby to na tech 15 minut vtahlo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlé, animácie je pekná, dej zaujímavý a Zimmerová hudba to všetko príjemné doplna, ale moc ma to nechytilo. Asi to bude tým, že sa tam vela toho nepovie. :-) 65% - 3* ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno mi přijdou tyhle "rozpohybované comicsy" naprosto zbytečné. Přebírá to zobrazování z comicsu, ale přitom zapomíná na to nejdůležitější - členění obrazu do jednotlivých panelů. Ve výsledku tak jde o velmi podivný hybrid, který nenaplňuje pravidla (nejen) animovaných filmů a zároveň nemůže dodržovat ani ty comicsová. Z hlediska uměleckého jde navíc o čistý odpad, protože jde o otrocký převod comicsu (ten si lze přečíst například zde) nepřinášející nic nového. ()

dr.horrible

všechny recenze uživatele

No, Animatrix to nie je. Prequel k Počiatku natočený formou rozhýbaných obrázkov. Ani film, ani komiks, ani nemý film a predsa sa tam nerozpráva. Natočené fanúšikmi, pre fanúšikov. Pre skalných. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednoduchej animáč,možná až příliš jednoduchej :-) celkem mě zklamalo že se ve filmu nemluví a jsou to jen rozpohybované komixové obrázky a ze začátku to vypadalo na zbytečný průser :-) Ovšem pak se to celkem rozjede a celkem obstojně vám to přidá další střípek k začátku hraného Počátku.Jako divák,který byl tímto filmem více než unešen jsem tento malý animáček dokázal ocenit a jeho výskyt pochopit.Další skvělou věcí je famózní Zimmerova hudba..jako vždy ;-) kdyby se tvůrce tohoto filmečku nebál lepší animace a zapojení dabingu...mohli sme být někde úplně jinde :-) taková jednohubka pro zpestření 60% ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

obsah vcelku zajímavý a i přes neobvyklé komiksové zpracování, na které jsem si musel po většinu krátké stopáže zvykat, mě to nakonec především díky výborné Zimmerově hudbě nečekaně vtáhlo.. zkrátka vydařený neškodný prequel, který ocení především fanoušci Nolanova majstrštyku ;) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zbytečnost. Ošklivé, špatně rozpohybované a nakreslené obrázky, kdy postavy nesedí k hlavám a pohybům, jsou jen podbarveny Zimmerovou hudbou, což je jediný klad tohoto čtvrthodinového bezdůvodného braku. Navíc ještě ve formě něčeho, jako je komiks - zlatej Čtyřlístek. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Nejvíc bodů dávám za zpracování, je velmi neobyčejné. Na druhou stranu mi dost chyběly alespoň anglické hlasy a stejně to táhla jen hudba Hanse Zimmera. Děj byl fakt slabý, řekl bych, že mimo tu vizuální podobu je to celkem zbytečné dílo. ()

reky 

všechny recenze uživatele

Patnáctiminutový komixový prolog k Inception. Diváka to celkem vtáhne (i díky Zimmerovu soundtracku), nejde však o nic zásadního. Jednoduše - neurazí, nenadchne. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Skvělé Inception jsem viděl již před pár lety, takže mi u tohoto krátkého prequelu trošku unikaly souvislosti. Jednoduše rozpohybovaný komiks (nenamluvené bubliny s texty, zní jenom ruchy a Zimmerova hudba) nepřekračuje roli DVD bonusu, určeného pro nadržené fanoušky po zhlédnutí filmu. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Prequel Inception, který lze nalézt na bonusovém BR. Vizuálně připomíná například herní sérii Wolf among us nebo jiné od Telltale studios V tomto stylu je možné vidět i třeba přepis Watchmen, ale nejlepší dojem to asi nezanechá. Hodnotit proto budu spíš jen zápletku a ta není na kraťas špatná. Končí tam, kde film následně začne a ve zkratce vysvětlil pravidla Nolanovo noření se do snů a čerpání informací z nich. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Opět skvělá Inception atmosféra a důkaz o nevyčerpatelném potenciálu tohoto konceptu. Klidně se mohli tvůrci uchýlit k plnohodnotnější formě, než jen k rozpohybování storyboardů, i když i to má svoje kouzlo. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Celkem zbytečný komiksový (jakože fakt komiks,bubliny a tak) prequel k Inception u kterého si někdo mohl dát tu práci a nadabovat ho.Ty 3 dávám asi jen za úžasnou Zimmerovu hudbu a taky je dobře,že to trvá jen čtvthodku. ()

joudas 

všechny recenze uživatele

Příjemná patnácti minutová jednohubka, ve které se sice nemluví, ale je podkreslená výbornou hudbou Hanze Zimmera. Jedná se opravdu jen o mírně rozpohybovanou verzi komiksu (viz odkaz v komentáři uživatele Rosomaka), který příběhově předchází hranému filmu. Nic zásadního se zde nedozvídáme, ale komu se líbil film a má volnou čtvrthodinu, může ji tomuto animáku klidně věnovat. ()

Reklama

Reklama