Reklama

Reklama

Film o filmu: Tobruk

(TV film)
  • Slovensko Film o filme: Tobruk
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2008, 20 min

Obsahy(1)

Dokument o natáčení českého filmu Václava Marhoula.  „Ambicí zamýšleného filmu TOBRUK je, že nemá fungovat jen pro pamětníky a pro diváky se zálibou ve vojenské historii. Měl by být sdělný pro většinové obecenstvo, měl by nabízet základní otázky ve smyslu hledání lidských hodnot s tím, že na tyto otázky nesmí nabízet z komplikované skutečnosti jen takový obraz, jaký dokáže většina diváků bez problémů přijmout. Dobový přesah příběhu vychází z podstaty určité nadčasovosti. Mnoho lidí si v životě dopředu určí, co by nikdy neudělali a pak to udělají. Je velmi těžké se vždy a ve všech případech zachovat správně, a to zvláště v okamžicích, kdy se rozhoduje o bytí čí nebytí lidského jedince.“ (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Marhoul-Stanislavského metoda v patetickém kraji vyvanulých antiperspirantů a netradiční pouštní destinaci s fanouškovstvím klubů vojenské historie ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Tobruk je na české poměry netypicky pojatým filmem a stejně takový byl i průběh jeho natáčení. S herci se pracovalo nejprve v čechách aby nasákli určité vlastnosti, schopnosti a cítění a až následně se přesunuli do Afriky k finálnímu natáčení. ()

Reklama

Reklama