Reklama

Reklama

Recenze (5)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Popis filmu mě naplnil určitými, nijak velkými - troufl bych si říct realistickými - očekáváními. Během sto minut se autoři Loups=Garous stihli slibně rozjet, určitým způsobem se tomu a onomu pověnovat, pak vše poněkud podivně šponovat, a ve finále své dítko dokonale zabít. Ve výsledku vytvořili ověřenými rekvizitami ověšený ničím zvláštním zajímavý anime celovečerák především pro dívky (a nezdravé zastánce školních uniforem). Byť zejména zmíněný zatraceně neodhadnutý závěr obsahuje pár zábavných hlášek, nemůžu při nejlepší vůli jít nad 50%. A to ještě přihlížím k tomu, že cílovou skupinou jsou zjevně čerstvě náctiletí, pro které mohou být určitá místa i správně strašidelná a jiná zase vzbuzovat větší pobavení. A fanynky té reálné dívčí skupiny budou vůbec na větvi. Stručný závěr - hezky se na to dívá, ale scénáristicky se to nepovedlo. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Začátek rozhodně nevypadal nějak hrozivě. Nabídl množství zajímavých motivů - společnost pod neustálým dohledem kamer, výhradně umělá strava, neschopnost vnímat svět jinak než skrz obrazovku počítače, vyhýbání se přímému kontaktu s ostatními, anime jako obskurní záležitost dávné minulosti o kterou se zajímají jen podivíni a do toho všeho nějaké ty tajemné vraždy. Ani jedna ze zmíněných věcí není ale vytěžena, s přibývajícím časem film stále více připomíná reklamu na skupinu Scandal a vrcholem jsou v tomhle ohledu scény "svržení systému", které mají podobu instantní holčičí rebelie za zvuků té správné hudby. Korunu všemu tomu nasazuje odhalení finálního záporáka a jeho směšných a absurdních motivací. ()

Kontractor 

všechny recenze uživatele

Další milé překvapení v podobě dokonalé společnosti, kde jsou všichny sledovány na každém rohu, aby bylo zajištěno absolutní bezpečí. Nicméně systém nefunguje, tak jak byl měl, když v okolí může řádit sériový vrah, který unáší mladé dívky...První polovina filmu je plná napětí. Představování jednotlivých charakterů a jejich rozdilností funguje bezproblémů, avšak ke škodě filmu dochází při rozprostření *detektivní* zápletky (jenž je tak jednoduchá, až to bolí), kde Vám najednou přjde, že si tvůrci uvědomili docházející časovou rezervu a proto vše rychle vyřešili jedinou akci, která možnosti a nápaditost díla naprosto pohřibili a proměnili v smutnou řežbu..-Nic jsem od toho nečekal a myslím si, že kdyby to nebyl film, ale více OVA, kde by autoři mohli s přiběhem více pracovat bylo by to lepší...Za grafiku, hudbu a první půlku 65% ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

I keď Scandal nepatrí medzi moje najobľúbenejšie hudobné skupiny, pohľad je na ne príjemný a počúvať sa tiež dajú - toto som teda pozeral len preto, že som čakal slabší, nie veľmi zaujímavý film, ktorý však bude prešpikovaný poriadnou hudbou... To prvé sa splnilo, lenže to druhé vôbec - nakoniec som "napočítal" iba dva refrény a na hudbu si už tiež ani nespomínam... Mimochodom, "Loups-Garous" znamená vo francúzštine "vlkolaci" - nečakajte od toho veľa, skôr buďte pripravení na svojský koniec... No a aby som napísal aj niečo pozitívne a vysvetlil, prečo som nakoniec nedal odpad... Postava Tsuzuki Mio sa občas postarala o fajn zábavu a tá vraždiaca tiež nebola zlá... slabé 2*... ()

Secretus 

všechny recenze uživatele

Fight Club se středoškolačkami? Náctileté slečny v sukýnkách proti systému? Začátek byl slibný, vyobrazení všudypřítomného orwellovského velkého bratra správně zneklidňující, k tomu probíhající vyšetřování masových vražd. Hrdinky byly sympatické. Ale. Ve druhé polovině to chtělo vypnout mozek a nechat ho běžet na volnoběh. Nechci spojlerovat, ale logické kiksy byly fatální a pohřbily obstojný potenciál. Forma zvítězila nad obsahem, ale forma (animace a hudba) to byla hezká, dvě hvězdičky si zaslouží. ()

Reklama

Reklama