Reklama

Reklama

Starobylá tetování

(TV film)
  • USA Ancient Ink

Obsahy(1)

Tetování nikdy nebylo populárnější než v současnosti. Po celém světě ho mají stovky milionů lidí a spousta z nich se s jednou kérkou nespokojí a svoje tělo zdobí dalšími obrázky, pro které se nebojí vybírat stále choulostivější místa. Ale proč se vlastně nechávají lidé tetovat? Jak a kde tento zvyk začal? A jak dlouho trvalo, než se z kmenového rituálu stala módní záležitost? I to jsou otázky, které zajímají Craiga Reynoldse. Tento sympatický chlapík projede celý svět, aby na ně dostal odpovědi. Sám už několik kérek má, ale pohrává si s myšlenkou, že si na svých cestách pořídí pár dalších. I za tu cenu, že ho to bude pěkně bolet. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jakožto milovnice tetování a majitelka (prozatím) dvou byla pro mě toto povinná záležitost. Někdo má ze svého těla vzpomínkové album, někdo se tak chce odlišit, pro někoho je to jen móda a jsou i tací, kteří to dělají z povinnosti/tradice. Sympaťák Craig se setká snad se všemi a snaží se zkoumat tetování z různých úhlů (kultur);pro mě osobně nejzajímavější byla asi vězeňská tetování, která mnohdy rozhodují o tom, jestli člověk přijde o život. Anebo vnímání kérek v Japonsku, kde tetovaní nemůžou ani do bazénu, protože je to spojováno s Yakuzou. Různé techniky mě taky překvapily a přesvědčily o tom, že zůstanu u toho normálního způsobu :) Stručně a jasně pěkný a originální dokument, který určitě stojí za shlédnutí. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Teda, že se dá i bělmo potetovat, to mě ani ve snu nenapadlo. A to ani nemluvím o skrytém tetování viditelné jen pod UV. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo mi na dokumente výraznejšie prekážalo, boli neustále opakovania predošlého diania (asi už vopred rátali s reklamami), ale inak som bol nadmieru spokojný. Od starovekého spôsobu tetovania pôvodných obyvateľov Nového Zélandu, cez Japonského majstra vo svojom obore, až po Hollywoodského tatéra celebrít. História, symbolizmus, vášeň. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Nenapadá mě žádnej jinej dokument s podobnou tématikou, pokud vůbec nějakej je, ale věřím že ano. Zajímavej, poučnej a výborně natočenej dokument o tetování ze všech možnejch koutů světa, všech možnejch stylů, barev, motivů a hlavně technik. Je se na co dívat a jako fanoušek tetování jsem byl spokojenej. Ale určitě i pro neovlivněnýho diváka toužícího po poznání něčeho novýho skvělá podívaná. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o kérkách.Pro fanoušky tetování povinnost.Jen se musím přiznat že Craig Reynolds mi zrovna dvakrát sympatickej nebyl.Ale to je můj problém.Jinak super ()

khedy 

všechny recenze uživatele

Chytlavý dokument, který mě velmi nenáslinou formou obahatil o pestrou škálu informací o tetování, od klasických historických metod až po tetování očního bělma. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Jakože na dokumenty tolik nekoukám, tak tenhle jsem si moc rád zkouknul. Poměrně sympatickej moderátor tu jezdí napříč světem a zjišťuje co nejvíc o tetování. Třeba z jakýho důvodu a jaká sorta lidí (vojáci, mariňáci, vězni, Maoři, Polynésani atd.) se tetuje. Nebo jakým způsobem (nějaký jsou hodně bolestivý, nějaký hodně DIY jako například ve vězení, kde jsou možnosti dost omezené). Zjistil jsem taky hodně o historii kérek, odstraňování, různejch bizarnostech jako je tetování oka nebo extrémech jako člověk, kterej (i díky) tetování vypadá téměř jako ještěrka. Fakt jsem se příjemně bavil a něco se naučil. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitně zpracovaný snímek. Průjezd tetováním od dějin do současnosti. Líbilo se mi, že Craig se také několikrát nechal sám tetovat. Army tetování a tetování ve vězení mě zaujalo asi nejvíc. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Lehce bulvární a zjednodušující formát USAdokumentů (ve kterém je pod vším hardmetalový podkres jakoby šlo zrovna o život a nebo se minimálně odkrývaly neslýchaná fakta která změní celosvětové znalosti o tetování) to trochu sráží, ale jinak je to vcelku zajímavý náhled do toho základního z tetování.. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Dokument podaný klasickou populární formou - ždáné hluboké a komplexní informace, ale pro laika zřejmě dostatečně zajímavé. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument jsem viděla na české televizi a hodně mě zaujal. Co všechno museli udělat naši předci jenom pro tetování - označení kmene nebo jakkoliv důležité tetování. Dost mě vyděsilo to všívání do kůže nebo tetování na oko. Ono je hrozně fajn, když se s tetováním pokročí do takových možností jako jsou překrásné barvy či jakési "3D" pavouci a jiné podobné motivy, ale barvit si oči do modra je trochu moc na mě.. I když teda sama mám tetování hodně jsem se divila co na sebe všechno člověk nechá natetovat, ale zaujal mě ten motiv tetování - s významem. Když si vojáci nebo námořníci nechávají tetovat zajímavé ornamenty a označení jich samotných nejen kvůli identifikaci, ale i vzpomínku na jejich kamarády co padli jako takovou jejich nostalgickou kroniku, to mě zaujalo. Bohužel se ještě najde spousta lidí co se na tetování ohlížejí jako na vězeňský cejch. Nejvíce mě ovšem vyděsila ta vězeňská tetování - šifrovaná a přesto čitelná a mnohdy vyvolávající hrůzu a tatéři, kteří jsou naprostí mistři s nějakým vyrobeným strojkem. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o týpkovi, co jezdí po celým světě a nechává se tetovat od nejrůznějších tamnějších tatérů, kteří mají každý svou techniku. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument ukazující styly tetování po celém světě. Osobně mě nejvíc fascinovalo poslední tetování lotosu a pak havajský způsob. 100% ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že vlastním několik tetování (a hodlám ještě pokračovat), tento dokument byl pro mě jakousi povinností. Myslím, že vše potřebné bylo řečeno, to nejdůležitější patřičně vypíchnuto a pro laika i pro člověka v tělesných modifikacích sběhlého to nepochybně přínosné je. V dokumentu jsou popsány historické kořeny, praktikované metody tetování a je poskytnut i základní výklad symboliky, ať už se jedná o vězeňské kérky či japonskou tradici. Svět tetování je obrovský, tudíž vše se v pořadu objevit nemohlo, ovšem cení se snaha o co největší rozmanitost. Takovou drobnou chybou na kráse je časté opakování informací, ale to je poslední dobou obecně u dokumentů jakýsi divný trend, tudíž za velkou chybu to nepovažuji, ačkoliv nebýt toho, informací by se tam vešlo více. Taky mě trochu mrzelo, že když se probírala tetování amerických námořníků, nebyl zmíněn slavný tatér Sailor Jerry, z jehož prací v podstatě většina námořnických tetování dodnes vychází... A jen tak mimochodem, tenhle dokument bych povinně pouštěla všem českým příslušníkům generace 40+. Možná by si konečně uvědomili, že tetovaný člověk nerovná se krimošská špína a feťák. ()

Adush93 

všechny recenze uživatele

Pohled na tetování snad ze všech úhlů. Od různých technik jeho tvorby až po možné odstraňování laserem. Craig byl fakt sympaťák, procestoval různá zákoutí světa, aby nám ukázal všechny různé smysly a techniky tetování. Od historie až po současnost. Dokonce si mnohé zkusil i na vlastní kůži. Docela mě zarazil postoj k tetování v Japonsku. Něco málo tom, že tetování je tam spojováno s kriminalitou a hlavně s Yakuzou jsem věděla, ale že je to bráno tak, že vás nepustí do bazénu s kérkou, to je trochu moc. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

do dvou hodin stopáže se toho dalo nacpat podstatně víc, taky mi vadilo časté opakování již zmíněných informací. ()

Reklama

Reklama