Reklama

Reklama

Starobylá tetování

(TV film)
  • USA Ancient Ink

Obsahy(1)

Tetování nikdy nebylo populárnější než v současnosti. Po celém světě ho mají stovky milionů lidí a spousta z nich se s jednou kérkou nespokojí a svoje tělo zdobí dalšími obrázky, pro které se nebojí vybírat stále choulostivější místa. Ale proč se vlastně nechávají lidé tetovat? Jak a kde tento zvyk začal? A jak dlouho trvalo, než se z kmenového rituálu stala módní záležitost? I to jsou otázky, které zajímají Craiga Reynoldse. Tento sympatický chlapík projede celý svět, aby na ně dostal odpovědi. Sám už několik kérek má, ale pohrává si s myšlenkou, že si na svých cestách pořídí pár dalších. I za tu cenu, že ho to bude pěkně bolet. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Lehce bulvární a zjednodušující formát USAdokumentů (ve kterém je pod vším hardmetalový podkres jakoby šlo zrovna o život a nebo se minimálně odkrývaly neslýchaná fakta která změní celosvětové znalosti o tetování) to trochu sráží, ale jinak je to vcelku zajímavý náhled do toho základního z tetování.. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Vedle spousty informací docela podrobných (různé techniky včetně takových bizarností, jako je např. tetování oční bulvy..., princip odstraňování obrázků z kůže atd.) i naopak povrchních (symbolika) se dočkáme i sdělení plytkých („mariňáci svoje kérky milujou“ - ostatní, kteří si je nechávají dobrovolně dělat, je snad nenávidí?), diskutabilních („každé tetování je uměleckým dílem“ - skutečně?) i vyložených protimluvů („v posledních letech zažívá v Americe tetování obrovský boom“, ale o pár minut později „v Hollywoodu je tetování považováno za něco extra“ - že by ti lidé od filmu natolik pokulhávali v oblasti módních trendů za většinovou populací USA?). Vychytání podobných nedostatků by filmu určitě prospělo víc, než každých 10 minut průvodcem opakovaná mantra, že jsme na cestě kolem světa, abychom prozkoumali historii tetování. Docela by mě v té souvislosti zajímalo, jaké je mínění tvůrců o jejich typickém cílovém divákovi a o jeho schopnosti udržet myšlenku. Asi to nebude moc optimistická představa... Ale pokérovaní chovanci nápravného zařízení v Arizoně jsou v těch erárních růžovoučkých trenýrečkách opravdu drsňáčci k nakousnutí :-) -------- V titulcích filmu uvedeno: režie Dara Horenblas. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo mi na dokumente výraznejšie prekážalo, boli neustále opakovania predošlého diania (asi už vopred rátali s reklamami), ale inak som bol nadmieru spokojný. Od starovekého spôsobu tetovania pôvodných obyvateľov Nového Zélandu, cez Japonského majstra vo svojom obore, až po Hollywoodského tatéra celebrít. História, symbolizmus, vášeň. ()

Ozzy2

všechny recenze uživatele

Pokud to nemá nic společného s nějakými kmenovými rituály u divochů, tak jen totální vypatlanec se nechá počmárat hovadinama.Zvláště u ženských je to velice odpudivé.Mladá nána si nechá udělat kérky a vůbec nedomyslí, jak budou vypadat, až porodí dvě děti a ztloustne o 50 kilo. Náhle má místo delfínka na koze plejtváka obrovského, který se jí válí kdesi u pupku. Dřív se podle kérek poznali kriminálníci a hlupáci s nízkým IQ, dnes je to strašná móda, která 90% potetovaných hlupáků bude jednou velice mrzet, zaplatí obrovské prachy za odstranění a zůstanou jizvy na těle i na duši. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jakožto milovnice tetování a majitelka (prozatím) dvou byla pro mě toto povinná záležitost. Někdo má ze svého těla vzpomínkové album, někdo se tak chce odlišit, pro někoho je to jen móda a jsou i tací, kteří to dělají z povinnosti/tradice. Sympaťák Craig se setká snad se všemi a snaží se zkoumat tetování z různých úhlů (kultur);pro mě osobně nejzajímavější byla asi vězeňská tetování, která mnohdy rozhodují o tom, jestli člověk přijde o život. Anebo vnímání kérek v Japonsku, kde tetovaní nemůžou ani do bazénu, protože je to spojováno s Yakuzou. Různé techniky mě taky překvapily a přesvědčily o tom, že zůstanu u toho normálního způsobu :) Stručně a jasně pěkný a originální dokument, který určitě stojí za shlédnutí. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama