Reklama

Reklama

Automobil budoucnosti

(TV film)
  • USA Nova: Car of the Future
všechny plakáty

Obsahy(1)

Osm set milionů automobilů. Pokud bychom je seřadili jeden za druhým, nárazník na nárazník, obkroužily by zeměkouli asi stokrát. Tolik automobilů jezdí v současnosti po silnicích. Liší se nejrůznějšími tvary a barvami, jednu věc ale mají společnou. Náš dopravní systém pohání téměř výhradně, z více než 95 %, ropa. Za posledních deset let jsme spotřebovali čtvrtinu ropy, kterou lidé vytěžili za celou svou historii. Tempo naší spotřeby ropy se tedy zrychluje. Hrozivé jsou prognózy, které předpovídají, že v roce 2050 budou v provozu dvě miliardy automobilů, tedy dvaapůlkrát více než v současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Problém je co zaznělo v dokumentu stojí to zatím víc energie než dostaneme. Vyrábět ethanol z potravin, zde z kukuřice a jezdit na to v autě je zrůdnost. Nenapadlo vás někdy. že všechny problémy s likvidací planty by se vyřešily, kdybychom jako lidstvo nemnožili jako veverky? ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá téma, i ked zase nudnejšie spracovanie. Bratia sú ale vtipný a preto o trochu lepšie ako nemecký dokument o rovnakej téme Zapni a jeď. Hodnotenie: 65% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. S ropou jsme v prdeli. Takže budeme jezdit na vodík, sluneční energii, nebo elektřinu. To jsem zvědavý, jak to pokročí. Nebýt těch dvou magorů, co celou dobu trapně hláškovali, je to záživné více. ()

Reklama

Reklama