Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh popisuje úsilí dvou bratrů stát rockovými hvězdami, zatímco se jejich spolužáci (U2) stanou jednou z nejslavnějších kapel na světě. Film je natočen podle skutečných událostí. (Ant)

Videa (2)

Trailer

Recenze (88)

nunka 

všechny recenze uživatele

Miestami amatérske a to najmä v hereckých výkonoch, miestami originálne, zábavné a nostalgické. Hlavne pohodové, v tom sa mnohí zhodneme. Z témy "..o jednej malej rockovej kapele" sa dalo vyžmýkať trochu viac ako to, čo sme nakoniec dostali, v tom prípade by to chcelo zmeny hlavne v scenári. Pohoda bola a žiadne iné emócie sa nedostavili. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Celej film mě iritovala ta neskutečná debilita staršího z obou bráchů- Neila, ale nakonec se mi to jako celek tak líbilo, že dávám plnej kotlík. Při titulcích jsem se culil jako Ježíšek, ale jinak to vlastně bylo hrozně smutný, bylo to totiž o totálním neúspěchu konfrontovaným s absolutním, fenomenálním úspěchem. Ten námět (based on true events) byl fantastickej, přitom je skoro neuvěřitelný, že si té marginálie v historii U2 někdo vůbec všimnul. Vznikl z ní ale krásnej, hořkosladkej film, kterej možná přežije i U2. Třeba to má být satisfakce pro členy SHOOT UP za všechna ta příkoří. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kapela U2 patří mezi mé nejoblíbenější, no je fakt, že z tohoto úhlu pohledu jsem se na ní nikdy nedíval :-) Velmi zajímavý námět, o to víc, že je podle skutečných událostí. Ben Barnes je jako žárlivý, ale o to zapálenější muzikant perfektní, Robert "Misfit" Sheehan i s tím svým retardovaným výrazem nezůstává pozadu a Martin McCann jako samotný Bono v určitých scénách od toho opravdového téměř k nerozeznání. Film nejen pro fanoušky této irské legendy, nebo pro fanoušky rockové hudby, ale i pro ty, co mají rádi komedii "tak trošku jinak". Jen ten konec mě naštval- z Neila se stal uznávaný žurnál, ale jeho bratr Ivan, který teď mohl s U2 obrážet celej svět nebýt silně sobeckého bratříčka, skončil jako druhořadý kytarista regionálního postavení hrající tak maximálně na svatbách- inu ten život je někdy pěkná sviňa... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem letitým majitelem závislosti na garážovém zvuku rockových kapel a navíc vždy nadšeně zastříhám ušima, když se v jakékoli spojitosti někde v blízkosti písmene U vyskytne zatoulané číslo 2. A ačkoli U2 v tomto snímku představují pouze porovnávací veličinu, kterou bratři McCormickové hodlají hladce zadupat do země již při svém startu na cestě do rockové síně slávy, tak já rozhodně zklamán nejsem. Muzika mne nadchla, naivní souboje nýmandů s papežem či Live Aid pobavily a ten zbytek by neměl pokazit náladu žádnému fandovi irského rocku. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Film natočený na motivy skutečných událostí o tom jak tenká je hrana mezi tím stát se globální hvězdou nebo tak trošku promrhat svůj život. Ve finále jsou z toho ale tak trošku promrhané téměř dvě hodiny života, protože kromě výborné hudební stránky nejde snad téměř nic výrazného vypíchnout. V negativním slova smyslu snad jen to, že jsem ještě asi neviděl nudnější a unylejší ksicht než je Ben Barnes v hlavní roli. Zní to velmi negativně, ale on to je spíše veskrze průměrný film, na který po nějaké době naprosto zapomenete. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Skuteční bratři Ivan a Neil McCormickovi si ve filmu také zahráli, a to osoby, sledující jeden z prvních koncertů v prázdném baru. (Zdroj: ČSFD)
  • Ben Barnes písně "Where We Wanna Be" a "The Great Beyond" nazpíval osobně. (skinny)
  • Ben Barnes o sobě říká, že neumí tancovat, a tak je rád, že si mohl zahrát v takovéhle komedii, aby svůj srandovní tanec využil. (veronys)

Reklama

Reklama