Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (203)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak ze začátku mě hned upoutala hudba řekl jsem si dobrá hudba ten film bude pecka. Ze začátku hlavně napětí ale pak to ztrácí šmrnc a je to spíš trapně.. přece není normální aby jste u filmu si přáli aby hlavní padouch zastřelil už konečne tu malou ufnukanou krávu která je na přes držku ne? Hrozně mi tam lezla na nervy.. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pořádný koule v tomhle městě měl akorát hurikán !!" ;) Unesená platí přes veškeré negativní ohlasy za infantilně zábavný, až hloupoučký, místy příběhově jednoduchý a naivní, joo, David Guggenheim tady tlačil hodně na pilu, leč svěží a přímočarý biják, jak už ostatně žánrově čistá akční béčka bývají !! Nicolas "psí oči" Cage jako zlatokop, špatný otec, geniální zloděj a zdatný znalec švédštiny si odehraje svůj typický standard a hlavně si to rozdá s Joshem Lucasem, který tu prostě dává jasně najevo, co si tvůrci myslí o Oscaru Pistoriovi ..;) Westův rukopis je zřetelný, má to spád, hrozně mě to bavilo.. A mám zkrátka slabost pro krásnou Malin Akerman, u které tu švédštinu naopak docela chápu..;) ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Celkom priemer. Úvod super. Tak od dvadsiatej minúty filmy kvalita klesá. Koniec je hodne prestrelený, ale šťavnatý. Cage je v pohode, ale našiel by som tak dva zábery, ktoré by mohli rozšíriť jeho zbierku "N. Cage is loosing his shit". Akcie nie ani málo ani veľa. Kvalita občas pokuľháva. Nejaká naháňčka, nejaké krátke bitky, trochu strieľania. Nickovi uznávam, že konečne vidno aspoň stopy po jeho tréningu wing chun. Inak West sa nepretrhol. Originalita nula a tona nelogickostí. Priemer nad priemer. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Priemerné, predvídateľné od piatej minúty, tuctové a bez nápadu, ale zasa s Cageom v total béčkovej forme, a nenudil som sa pri tom ani sekundu. Ak náhodou momentálne nemáte potrebu zapojiť do diania aj mozog, dá sa to sledovať. 50%, tretia hviezda zo sympatií a tiež som rád, že od vynikajúceho Detachmentu s Brodym, som zas mal niekde možnosť vidieť Sami Gayle. Filmy ako Stolen jej kariéru nespravia, tak uvidíme, čo prinesie Congress. Teším sa na to... Edit: Musím to znížiť. Tri dni a netuším o čom to bolo. Jediné čo zostalo je blbý pocit a pekná tvárička slečny Gayle. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Akční pohádkář Šimon West a unavený dělník filmového průmyslu Nikola Cage ve filmu, který vás překvapí, pokud jste se probrali z kómatu po 50ti letech a možná ani to ne. Režisér West se nemohl dívat jak se jeho dávnému hereckému přiteli z Con Airu stále nedaří najít si zajímavou práci, tím spíš, že se na něj vykašlal v The Expendables 2 a tak specielně pro Nikolase na míru natočil film. Jenže scénarista asi neměl moc času (dělal totiž víc na filmu Safe House) a pohodil produkci jen jakýsi pamflet, co ho napadl narychlo při čekání u bankovní přepážky. Ve filmu Stolen je snad nejvíc okoukaných, použitých, již jinde spatřených scén a děje, co se kdy v podobných filmech objevilo. Místy to až zavání parodií Bláznivé střely, ale smát se nemůžu, téma je přece tak vážné. Přesto jde o film, kterým se neurazíte, když vám ho někdo pustí... po padesátiletém kómatu a vy tak za 90 minut stihnete ty nejtypičtější dějové zápletky, kterými nás žánr akčního thrilleru už půl století zásobuje. Nevím však jestli je to ten správný film pro probrání. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Se Simonem Westem spolupracoval na snímku Con Air (1997), na který je ve filmu několik odkazů, kromě Nicolase Cagea (Will Montgomery) i M.C. Gainey (Reginald Hoyt). Zmíněné odkazy jsou následující: Will stráví ve vězení stejně jako Cageova postava v Con Air 8 let, přičemž se po propuštění z vězení snaží dostat ke své dceři a kupuje jí modrého plyšového medvídka. Reginald se navíc do vysílačky ohlašuje jako Diamantovej Pes, což byla jedna z hlavních postav ve filmu Con Air. (korbitch22)

Reklama

Reklama