Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nigel Slater (Freddie Highmore) je docela normální, obyčejný kluk. Baví ho vypomáhat mamince v kuchyni s pečením různých dobrot. Svět se mu zhroutí ve chvíli, kdy maminka zemře a jeho tatínek si vezme hospodyni Joan Potter (Helena Bonham Carter). Jak se Nigelovi podaří přežít pubertu s nevlastní matkou po boku, která má chlapcova otce obmotaného kolem prstu? (Kacitr)

(více)

Recenze (52)

misterz 

všechny recenze uživatele

Držať sa svojho sna sa obyčajne vypláca... Helena Bohnham Carter v postave nebezpečne "vražednej" macochy predviedla, aká veľká herečka to je. A ako sa hovorí, všetko zlé je aj na niečo dobré a keď ťa dokáže nakopnúť nepriateľ tak to je už úplne najlepšie... Milé a príjemné pozeranie ovenčené nádherným soundtrackom. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Nigel je dospívající kluk a rozhodně to nemá lehké. Ve škole mu nutí mlíko, doma toasty. Když se skamarádí se sympatickým zahradníkem, tak ho rodiče vymění za "dědka". Maminka umírá a zanedlouho se doma objeví jiná žena. A navíc se chce otec přestěhovat... Skvělý film, výborný Freddie Highmore i Oscar Kennedy, úžasná hudba. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

já vím, že to není nijak vyjímečný film, ale atmosféra filmu mi byla hodně příjemná i při druhém shlédnutí po delší pauze. Proto se nebojím doporučit tento malý, ale citlivý lidský film s nevtíravým ponaučením. Boj o místo na slunci, nebo přesněji v kuchyni může začít - ring je volný! ;-) Lehké 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní věcička, pěkně natočená, s nepopiratelným retro kouzlem, příjemnou hudbou, herecky vydařená, přesto mi ani jedna z postav nedokázala zatnout drápek hlouběji. Malého chlapce mi bylo od začátku do konce líto, hned bych si ho vzala domů. Otec byl nefalšovanej pařez, toho bych dala k adopci, uklízečka s cígem a věčně vyšpulenou zadelí jak z jiného světa, velmi nesympatická osoba, tu snad jen na orgány. Nicméně hodnotím vlídně, ač mi to mezi komedie nepasuje. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Největší maminčinou kulinářskou specialitou je chleba na černo (připálený toast) a tak není divu, že Nigel od malička sní o jídle a o vaření. Bohužel matka umře dřív, než ho stihne cokoliv naučit (asi ten chleba) , takže vše zůstáva na něm samotném. Nepomůže mu ani nová hospodyně , protože ta si právě díky kuchařským schopnostem získává tatínkovu náklonnost a Nigelovo vaření je pro ni konkurencí. Není to komedie , ale drama o Nigelově dospívání , touze po vaření , ve kterého ho nikdo nepodporuje a jeho probouzející se homosexualitě. Na Helenu si počkáte do půlky filmu a teprve s jejím příchodem začne aspon nějaká zábava, protože svoji roli zahrála jako vždy velmi osobitě a svérázně. At už vaří nebo uklízí , s cigaretkou u pusy jí to jde lépe. Film je provoněný kulinářskými dobrotami i nasládlou retro atmosférou, ale vaření není moje hobby a bez Heleny by pro mě byl témeř nekoukatelný. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Helena Bonham Carter tu hrá Mrs. Potter, zatiaľ čo v sérii o Harrym Potterovi hrala jednu z jeho úhlavných nepriateliek. (Fanita)
  • Skutečný Nigel Slater se ve filmu objeví úplně na konci jako šéf restaurace SAVOY London, ve které začne filmový Nigel pracovat. (Šakalík)

Reklama

Reklama