Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nigel Slater (Freddie Highmore) je docela normální, obyčejný kluk. Baví ho vypomáhat mamince v kuchyni s pečením různých dobrot. Svět se mu zhroutí ve chvíli, kdy maminka zemře a jeho tatínek si vezme hospodyni Joan Potter (Helena Bonham Carter). Jak se Nigelovi podaří přežít pubertu s nevlastní matkou po boku, která má chlapcova otce obmotaného kolem prstu? (Kacitr)

(více)

Recenze (51)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Pěkný malý retropříběh o tom, za co lze vděčit životnímu nepříteli. Jediný důvod, proč nedávám Toastu pět hvězdiček, je, že tento takzvaný nepřítel je v podání Heleny Bonham Carter nejsympatičtější postavou filmu a některé scény (zejména úplný závěr) kvůli tomu nefungují, jak by měly. Ale asi nemá smysl opakovat, co jsem napsal v delší recenzi. Autor Billyho Elliota se pokusil vstoupit podruhé do téže řeky a myslím, že se mu to docela podařilo. Toast je v porovnání s jeho starším filmem méně okázalý, méně sociálně kritický a víc komediální. Vřele doporučuji každému, kdo má rád malé britské komedie jako Tichý hlas. 80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

…A CESTA K MUŽSKÉMU SRDCI VEDE PŘES JEHO ŽALUDEK..... /// Tak předem – NEDÍVEJTE SE HLADOVÍ !!! A nečekejte komedii!! Nigel je ,,lehce“ jinej kluk. Není divu – matka je sice hodná, ale kapku divná (a hlavně nemocná), otec se trápí a je to kretén. Prostě těžký život nemá jen vlk za polárním kruhem, ale i Nigel ve Wolverhamptonu. Jeho život nerozzáří ani Helča s neustále vystrčenou (oblečenou) zadnicí. Na jeho místě bych se snažil vychutnat si jídlo! TOHLE fakt NEDÁVEJTE HLADOVÍ ! Toast je film pro TV, kterej dá vyniknout (nejen pozadí) H.B.Carter v další šílené roli, připomene že stále žije Karlík a udělá chuť na něco dobrýho. To ostatní? Normálka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Usínám s kuchařkou (knihou). 2.) Už dávno mám jasno v tom, jestli zvolit pohled na kalhotky nebo raději na pinďoura (a možná si i sáhnout). 3.) Mám dojem, že doma jíme špatně. 4.) Mám dojem, že doma jíme dobře. 5.) Od doktora mám nařízený dívat se na filmy o žrádle. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Neodpoutávej se nikdy od svých snů! Když zmizí, budeš dál existovat, ale přestaneš žít." (Mark Twain) Pro mě osobně to byl velmi příjemný zážitek z britské kinematografie, navíc podtržený bezvadným hereckým výkonem Helen Bonham Carter. A skvělý soundtrack mě jen ujistil v tom, že jsem se rozhodla přidat ještě jednu hvězdu. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Zbierka preflákntých stereotypov, nefukčných postáv (Helen), mizerných hercov (Fredy!) korunovaná nevyužitým a tým pádom úplne zbytočným queer rozmerom. Ano je to príjemne retro, zručne natočené, ale jediné čo mi táto kulinárska konzerva dala, bola chuť sa poriadne prežrať. 50% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nebýt Heleny Bonham Carter v jedné z hlavních rolí, nejspíš bych na tenhle film nikdy nepřišla a kdyby přece jen, tak bych si ho asi nepustila. Ale byla jsem překvapená, že se mi to docela líbilo. I když, nedivím se, že Nigel byl tak trochu jinej, v životě to opravdu neměl jednoduchý, matka byla divná, otec naprostej magor. HBC mě znovu ujistila v tom, že ty role šílenejch ženskejch (prosím, moc prosím, neobsazujte jí nikdo do ničeho normálního) jsou jí jako šitý na tělo a kvůli rolím jako je tahle, jí zbožňuju. Jediné, čeho jsem litovala, bylo, že se mi tam nedostalo více Freddieho Highmora jako "dospělejšího" Nigela, já ho pořád vidím jako Karlíka a on už vyrostl a je z něj docela pěknej kluk. 4* ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Toast je strašně líbivý a podbízivý film (s estetikou ala Pushing Daisies). První polovina je sentimentální omalovánka, druhá je kulinářská, soutěžní a homosexuální, čímž film získává hned několik plusů, nicméně to pořád nestačí. Ale krucinál, kdy se malý Freddie Highmore stal sexy? Berlinale 2011. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Držať sa svojho sna sa obyčajne vypláca... Helena Bohnham Carter v postave nebezpečne "vražednej" macochy predviedla, aká veľká herečka to je. A ako sa hovorí, všetko zlé je aj na niečo dobré a keď ťa dokáže nakopnúť nepriateľ tak to je už úplne najlepšie... Milé a príjemné pozeranie ovenčené nádherným soundtrackom. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Úvod je velmi otravný, s příchodem Heleny přijde i trocha humoru a úroveň jde víc. Nicméně film mi moc nesedl, dlouho mi připadal o ničem. Celou dobu jsem nacházel a ztrácel jeho pointu - když jsem ji měl, vzápětí se vše ubíralo jiným směrem. Na konec však jsem si odnesl ponaučení, že i když někoho můžeme nenávidět, může nás ovlivnit, dokonce být naším vzorem a učitelem a díky němu můžeme leccos dokázat. 50% ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Největší maminčinou kulinářskou specialitou je chleba na černo (připálený toast) a tak není divu, že Nigel od malička sní o jídle a o vaření. Bohužel matka umře dřív, než ho stihne cokoliv naučit (asi ten chleba) , takže vše zůstáva na něm samotném. Nepomůže mu ani nová hospodyně , protože ta si právě díky kuchařským schopnostem získává tatínkovu náklonnost a Nigelovo vaření je pro ni konkurencí. Není to komedie , ale drama o Nigelově dospívání , touze po vaření , ve kterého ho nikdo nepodporuje a jeho probouzející se homosexualitě. Na Helenu si počkáte do půlky filmu a teprve s jejím příchodem začne aspon nějaká zábava, protože svoji roli zahrála jako vždy velmi osobitě a svérázně. At už vaří nebo uklízí , s cigaretkou u pusy jí to jde lépe. Film je provoněný kulinářskými dobrotami i nasládlou retro atmosférou, ale vaření není moje hobby a bez Heleny by pro mě byl témeř nekoukatelný. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Toast si budete rádi pouštět znovu a znovu, protože obsahuje jeden z hudebně nejpovedenějších filmových úvodů historie, ostatně celý soundtrack je velmi povedený. Retro podle BBC, kterému říkám ano. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Solidní retro drama, ale zatraceně dokonalá, úžasná, šílená a bůh ví co ještě Helena Bonham Carter ! Bez něj by Toast byl asi nudný průměrný TV film, ale ona ho dokázala pozvednout na úplně jiný level. Hodně silné tři hvězdičky. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zpočátku slibné retro postupně ztrácelo kouzlo, skoro jako by nemělo víc co říct a točilo se už jen za vlastním ocasem, jestli ono to nebude námětem Nigela Slatera (jenž si na samém konci i zahrál), v jehož životě se zase nestalo tolik zajímavostí, aby vystačily na celovečerní film a malou fantazií scénáristy, který nedokázal látku rozvinout a na konci zase hezky složit, aby divák nezůstal jaksi neuspokojený ... Ovšem pro Helenu Bonham Carter - Řád zlaté vařečky :-) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem čekala až se to rozjede, a pak přišly závěrečné titulky. Film je sice retro vymazlený, ale co z toho, když tempo je příliš rozvláčné? Přestože v příběhu dochází k různým zvratům, emocionálně vše působí chladně. Jen trochu soucitu vzbudilo neustálé ubíjení jakékoliv radosti, kterou si ten nebohý chlapec našel. /24. 6. 13./ ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Toast je... kouzelný film. Tak britsky strojený a zároveň krásný. Je to velkolepá podívaná a zároveň malinký příběh. Nějak mi docházejí slova... Ano, Toast není dokonalý film, to ani omylem. Má pár much, já je vidím, ale z nějakého důvodu je vidět nechci. Zoufale se mi nelíbí zavěr tohoto snímku, ale co mohu namítat, když je podle skutečné události? Já se zkrátka nechal unést, protože jsem chtěl, protože mě k tomu Toast přiměl a já ani nevěděl jak. Retro snímky mě v jádru nijak nelákají, ale tohle... tohle má zkrátka styl až nad hlavu, úžasně lidský příběh, který může napsat jedině život sám a famózně komorní hudební doprovod. Toast je mladším bratříčkem Billyho Elliota a troufám si tvrdit, že o nic méně vyspělým. Smekám. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní věcička, pěkně natočená, s nepopiratelným retro kouzlem, příjemnou hudbou, herecky vydařená, přesto mi ani jedna z postav nedokázala zatnout drápek hlouběji. Malého chlapce mi bylo od začátku do konce líto, hned bych si ho vzala domů. Otec byl nefalšovanej pařez, toho bych dala k adopci, uklízečka s cígem a věčně vyšpulenou zadelí jak z jiného světa, velmi nesympatická osoba, tu snad jen na orgány. Nicméně hodnotím vlídně, ač mi to mezi komedie nepasuje. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Velmi chutny film (ten citronovy kolac vypadal naprosto fantasticky) se sympatickym detskym hrdinou (ve druh epulce uz je min sympaticky) a Helenou Bonham Carter v roli neustale neco delajici zensky. Co povazuju za ponekud nepovedene, je narazka na homosexualni orientaci Nagela. Mohlo to byt mnohem min napadny a vic symbolicky. Nez ze kouka na zadek sexy zahradnika (bravo Ewane!?) a fascinovane si prohlizi kuchare. Cekala bych neco citlivejsiho. Sceny s varenim a vubec s jidlem jsou povedene a nezbyva nez dodat Bon appeti-ti :) ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Nigel je dospívající kluk a rozhodně to nemá lehké. Ve škole mu nutí mlíko, doma toasty. Když se skamarádí se sympatickým zahradníkem, tak ho rodiče vymění za "dědka". Maminka umírá a zanedlouho se doma objeví jiná žena. A navíc se chce otec přestěhovat... Skvělý film, výborný Freddie Highmore i Oscar Kennedy, úžasná hudba. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné retro. Akorát jsem čekala, že konečně uvidím Helenu Bonham Carterovou v nějaké normální roli. Tahle role samozřejmě nepatří do ranku těch bláznivých, ale úplně normální taky není. Její uklízečka je taková svéráznější postavička na jehlách a s věčnou cigaretou v ruce. Myslím, že si ji ale Helana pěkně užila, protože jí propůjčila takový zvláštní a nezaměnitelný šarm. ()

Reklama

Reklama