Reklama

Reklama

Chudoba má mnoho příběhů

(neoficiální název)
  • Dánsko Armut kennt viele Geschichten
všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama
Dánsko, 2010, 1 min

Obsahy(1)

Konfrontácia dvoch pohľadov na svet. Optimistický chlapec kvetnato opisuje svet, v ktorom žije. Jeho pesimistická spolužiačka len s nedôverou počúva a na konci ho obviní z klamstva. Je len na nás, ktorý svet si vyberieme. (Kwaichi)

Recenze (23)

Dever 

všechny recenze uživatele

Isabel Prahl použil zaujímavý námet, ako poukázať na sociálne problémy dnešného sveta. Čo sa môže zdať, ako prekrásne, perfektné, neuveriteľné, nemusí byť vždy pravda. Toto je hlavná myšlienka, ktorá v nás má vyvolať súcit, no nato, aby sa tak stalo, je ale film príliš krátky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nač být pesimistou, když můj život může být krásný jenom proto, že tomu věřím? Myšlenka totiž tvoří skutečnost a já jsem nikdy nebyl šťastnější než tady a teď. A ten kluk se bude mít ve svém podělaném životě taky strašně skvěle. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá a podnětná minuta, avšak obávám se, že jak rychle mnou tento minisnímeček prošel, tak rychle i zmizí a už si na něj nevzpomenu :-( ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nezvykle krátký a úderný snímek, který vyzdvihuje a apeluje na sociální problémy, které zde vždy byly a budou. Tentokrát z pohledu malého chlapce, který skrze svou fantazii dokázal mentálně přemoci svou vlastní chudobu. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mám z toho podobný dojem ako viacero ľudí. Pekný námet, aj spracovanie, ale príliš minimalistické. Naozaj to mohlo byť aj o kus dlhšie, o tejto téme by sa dal natočiť aj celkom pekný dokument. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Konfrontácia dvoch pohľadov na svet. Optimistického chlapca, ktorý kvetnato opisuje svet, v ktorom žije. Jeho pesimistická spolužiačka len s nedôverou počúva a na konci ho obviní, že je klamár. Je len na nás, ktorý svet si vyberieme. ()

thorewi 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná myšlenka, bohužel však na můj vkus příliš krátký snímek, než abych mohl dát vyšší hodnocení. Než se člověk plně vžije do myšlení a emocí dítětě / vypravěče / protagonisty, tak už na něj koukají závěrečné titulky. Navíc samotný závěr - bohapustý výkřik do prázdna nějaké spolužačky a obvinění ze lži (je bujná fantazie lhaním?) - mě přišel příliš jednoduchý a nevím jestli bylo jeho účelem podpočit pointu, ale pro mě ji spíše zkazil. Tedy dle mého názoru trochu promarněný potenciál. ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

Má jediná výtka se týká toho, že pravou podstatu krásy dětského myšlení nám ukazuje jen jediná minutka. Je to moc hezké, co si dokáže mladý klučík představit a najít ve všem něco krásného. Chudý chlapec má vždy o dost bohatší fantazii, než nějaké bohaté, rozmazlené děcko, které tráví čas u nesmyslných televizních pořadů a počítačových her. Když nemáte mnoho v majetku, můžete nalézt mnoho v rodině a světě okolo. Záleží na úhlu pohledu, jestli se necháme zdeptat vlastní situací, nebo najdeme něco hezkého v tom, co máme. ()

MDesign 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá myšlienka, ktorá bola aj vhodne podaná. Z teoretického hľadiska by sa malo jednať o špičkové dielo, no prakticky je Armut kennt viele Geschichten na tom úplne inak. Film je pre mňa niečim, čo ma má ohúriť, alebo zaútočiť na moje city. V tomto prípade sa za minútu nedokáže divák ani poriadne rozpozerať a už vidí záverečné titulky. Idea je idea, ale pocitovo takmer podpriemer. ()

Via 

všechny recenze uživatele

Krásné... fantazie některých je tak tak bohatá, tak jim ji neubírejme a hlavně nezabíjejme ji... ()

Reklama

Reklama