Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je založen na skutečných událostech z Itálie roku 2007. Americká studentka spolu s přítelem zavraždila svoji spolubydlící jen kvůli tomu, že se nechtěla připojit k jejich sexuálním hrátkám. Její polonahé tělo bylo nalezeno s podříznutým krkem. (virus10)

Recenze (16)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Filmy podle skutečných událostí beru s velkou rezervou a vlastně je mi fuk, jestli jsou realitou opravdu inspirované, nebo si je někdo vycucal z prstu. Hlavní je pořád kvalita. Filmy, které se zabývají vyšetřováním zlo/činů a soudními procesy mě naopak těší skoro vždy a většinou i kvalitní jsou. Ale tak nějak mi připadá, že je jich pomálu. Amanda Knox nepřekvapí nikoho, kdo už nějaký ten vyšetřovací/soudní film viděl, ale i tak se dá, ačkoli nijak nevybočuje z průměru. Vlastně je hodně znát, že je to spíš televizní rekonstrukce, než pořádný film, ale když ta Hayden je tak roztomilá (ikdyž už ne tak sexy, jak byla ve Vříškotu s tím svým cool hair lookem), že si mě film do konce přece jen udržel. Ale hrát titulní roli nějaká méně známá/charismatická herečka, asi hvězdu srazím. Jednou větou - Bestie Karla pro náctileté. 50% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 4/10 Prostředí 4/10/// +moje oblíbená H.Panettiere, která podala přesvědčivý výkon, vzrůstající atmosféra, skutečný příběh -hodně televizní a je tam cítit italský rukopis, přesto že to je americký film/// Sice hodně televizní ale taky hodně dobře natočené. Docela se divím že se filmu upsali takové hvězdy jako Hayden nebo Marcia, ale vlastně je to jedině dobře. Pro film i pro samotnou látku, která je hodně krutá. Navíc divák po dlouhou dobu neví jak to vlastně bylo a tak to pro něj může být i zajímavá kriminálka./// Celkem 59%/// ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Film vyšiel ešte predtým, než odvolací súd Amandu oslobodil, preto končí ako končí. Prišlo mi, jak keby sa tvorcovia snažili nevyjadriť žiadny názor, následkom čoho trochu pôsobí, že považuje Knoxovú za vinnú. Ono to dievča má empatiu na úrovni Hanibala Lectera, aj keď ja ju považujem skôr za nevinnú, zo scény, jak skáče na kriminálke mlynské kolá, mi opäť odletel dekel. :D ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Úroveň TV filmu je tu znížená ešte prihrávaním príbehu v prospech obžalovanej Amandy Knox. Tá je navyše stvárnená nepresvedčivou a ukričanou Hayden Panettiere. Celé je to lacná objednávka, objektivita tu chýba. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No nevím, co přesně tímto televizním snímkem tvůrci zamýšleli, ale jestli chtěli ukázat světu, že Amanda Knox byla nevinou dívkou – tak se jim to moc nepovedlo a udělali spíš pravý opak. Po zhlédnutí dokumentu z roku 2014, který byl dle mého podrobněji zpracován, se spíš přikláním k názoru, že italská policie a experti to dost podělali při sbírání a manipulaci s důkazy a díky tomu byla spousta z nich dost zavádějících a neprůkazných. Tady si tvůrci dost věcí přikrášlili, přišli s vlastními teoriemi a několik podstatných věcí vynechali – nebo upravili. Amanda rozhodně nebyla žádný svatoušek (ale je mi jedno - jestli hulila trávu, s kolika borcama píchala), spíš jde o to, že několikrát měnili výpovědi, lhali a chovali se přinejmenším opravdu podezřele, vzhledem k tomu, že jim právě umřela kamarádka/spolubydlící. Na druhou stranu věřím, že pod nátlakem během výslechů mnohdy člověk řekne cokoliv, jen aby měl pokoj, nebo z důsledků únavy a pak toho lituje. Nejsem policajt ani soudce, ale dost věcí mi na tom nesedělo. Jinak Hayden Panettiere předvedla obstojný herecký výkon. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo se mi především celé to ladění filmu do té role "Amanda - mučednice". Ať mám na celou tuto kazu jakýkoliv názor, a už ji nějakou dobu sleduji, tak se mi zdálo, že se nestrannost filmu nějak nevydařila. To mi asi nejvíc vadilo. PS: Mám tu oponenta v názoru na celou tuto kauzu, což do toho jen vznáší novou atmosféru. Avšak si nemohu odpustit poznámku, že podle mého soudu není možné měnit verze výpovědi (TOHO, CO BYLO) na základě jazykové bariéry. ()

lioncel

všechny recenze uživatele

Tak tohle je spíchnuté hodně horkou jehlou - já chápu a rozumím tomu, že bylo potřeba zaplatit právníky, ale … .. v rámci nám všem dobře známé americké tradice natočit film o každé podivuhodnosti /události, která se týkala amerických občanů, ať se jim stala /odehrála doma, nebo v zahraničí, je nám zde předložen upravený výklad jedné velmi smutné tragické události – strašlivý brutální masakr britské spolubydlící ze studentského bytu v Itálii, kde byla, a to možná tou hlavní zúčastněnou, tehdy dvacetiletá americká studentka Amanda .. prý pěkná nepořádnice, ale zato dívka velmi společenská a vstřícná (rozuměj: pěkná mrška - promiskuitní rozhoďnožka) oddávající se bez zábran všem radostem života, včetně lehkých drog a pravidelného hulení trávy .. film nepřináší vůbec nic nového, vše co se zde objeví už prošlo někde tiskem a je veřejnosti známo, to je podle mě jeho největší slabina .. Amanda Knox je už z vězení doma, Amerika slaví, Británie pláče .. zmařený život mladé dívky nelze nahradit ani nějak napravit a tak i Spravedlnost pláče, protože se pravdu o této události už zřejmě nikdy nedozvíme … ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Kriminálka která se pohybuje na hranici koukatelnýho průměru a podprůměru, ale kdybych se nad tim zamyslel tak jsem se ke konci už docela nudil a to je špatně když má jenom 87minut, takže to nestačí ani na ty 3 hvězdy.. působilo to hrozně lacině i na televizní film.. ()

rowdys odpad!

všechny recenze uživatele

Ak sa chcete zorientovať v prípade Amandy Knox, tak tento americký paškvil ani nepozerajte. V jednom kuse zavádza, je plný faktických chýb. Neviem si predstaviť ako sa tvorcovia pripravovali na film, keď nesprávne interpretujú i tie najzákladnejšie dôkazy, ako že Knoxovej krv sa našla vo vzorke Kercherovej krvi, pričom v skutočnosti šlo len o DNA a aj to len preto, že zdieľali spoločnú kúpeľnu (navyše vzorka sa v Guedeho procese ako dôkaz úplne vylúčila). Z Guedeho rovno spravili Knoxovej dílera, nehovoriac o tom, že pri výsluchu polícia i žalobca hovoria anglicky, pričom práve straty v preklade z taliančiny stáli za tým, že si Knoxovej výpoveď odporovala s predošlým výsluchom a mohol by som pokračovať výpoveďou majiteľa obchodu, Knoxovej rozhovorom so spolubývajúcimi krátko po vražde, kde prezrádza, že Kercherovú našli s podrezaným hrdlom, pričom tak film zo seba nechcene vlastne spravil prívrženca žaloby atď atď... Ak si nechcete nechať skresliť mienku, film ani nepozerajte a radšej si prečítajte zhrnutie doterajšieho procesu na wikipédii, ktorá je aspoň podložená citáciami. Lifetime si totiž, mám pocit, fakty cucali z prsta. ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

Film je film a nikdy netreba brat vazne poznamku 'podla skutocnych udalosti'. Tvorcovia si podla vsetkeho niektore fakty prisposobili, ale treba povedat, ze prave preto je to film a nie dokument o pripade Amandy Knox. TV spracovanie je z neho vyrazne citit a nezachrani to ani velmi sympaticka hlavna predstavitelka :) ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Do jaké míry byly ve filmu obsaženy všechny (a žádné navíc) důležité informace ze skutečného soudního procesu, nemohu posoudit. Ale stavba příběhu mi sedla a já jsem si do konce filmu vůbec nebyla jistá, jak to bylo a jak to dopadne. Zaujalo mě to i bez známých tváří a extra zpracování. ()

B3n 

všechny recenze uživatele

Hollywood sa rokmi zabetónoval v pozícii, že keď niečo natočí akože podľa reálnych udalostí, tak si môžete byť istí, že takto to na 100% nebolo. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Myslím,že film je celkem koukatelný a dokonce napoprvé dost zajímavý celým dějem.Samozřejmě se jedná o zcela obyčejnou průměrnou kriminálku,ale já se zadíval a bavilo mě to až do konce.Ale upozorňuji předem,že se hlavně jedná o vyšetřování vraždy a soudní jednání,což doslova velká scéna s onou vraždou tam není,jen určité úryvky při poskytnutí verze vyšetřovatelů u soudu. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Pamatuji doby, kdy jsem sledovala výhradně televizi a spoustou filmů byla okouzlená. Nepochybuji, že před těmi dvaceti lety by mě i tento snímek zaujal. Dnes už v něm vidím ale laciné pozlátko, scénář psaný horkou jehlou a herecké obsazení slabý průměr. Tvůrci mohli ještě chvíli počkat, aby příběh dokončili, tak jak se skutečně stal a mohli si dát i práci, aby jejich svědectví působilo méně jako obhajoba a víc jakonezaujatý pohled na celý případ. ()

Reklama

Reklama