Reklama

Reklama

Učitel dějepisu, Pat Solatano (Bradley Cooper), prošel psychickou krizí, během níž přišel o všechno – ztratil dům, práci, manželku i svůj dosavadní život. Jediné, co získal, bylo osm měsíců strávených v psychiatrické léčebně. Po jejich skončení mu soud dovolí vrátit se domů. A tady teprve začíná příběh Terapie láskou, excelentního filmu, který se pyšní 4 nominacemi na Zlaté Glóby a dokonce 8 nominacemi na Oscary včetně nominace za nejlepší film, režii, scénář i herecký výkon... Pat se vrací ke svým rodičům (Jacki Weaver a Robert De Niro), kteří se mu ze všech sil snaží pomoci postavit se na vlastní nohy. Sám Pat je odhodlaný zásadně změnit svůj život, což pro něj znamená přemoci nezvladatelné návaly vzteku, myslet pozitivně a především znovu najít cestu ke své manželce Nikki (Brea Bee), protože je přesvědčený, že i přes velmi dramatické okolnosti jejich rozchodu, to musí spolu dát opět dohromady. Jednoho dne ovšem Pat na večeři u přátel potká Tiffany (Jennifer Lawrence), nevyzpytatelnou a záhadnou dívku v depresi s kupou vlastních problémů. Od této chvíle se mu život začne komplikovat ještě více. Tiffany nabídne Patovi dohodu: pomůže mu sblížit se znovu s manželkou a on ji na oplátku pomůže s něčím pro ni velice důležitým – shání totiž partnera do taneční soutěže. Ani jeden z nich netuší, že se díky tomuto spojenectví mezi nimi vytváří nečekané pouto a oba zjišťují, že je společně trávený čas naplňuje neskonalým štěstím. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 321)

Meteora17 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistila, že Terapie láskou je nominován na Oscara, tak jsem se dost divila, jak to, že takový film. Poté jsem ho uviděla a pochopila. A ani jsem se nedivila, že Jennifer vyhrála Oscara. Film je opravdu kombinací vtipu, smutku, romantiky a bláznovství. Každý se snad někdy cítí, že by měl skončit v blázinci. Nebo, že je naprosto divný. A jak to může dopadnou, když se tito dva rozdílný a přitom stejní se skamarádí? ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Podle me opět jeden z filmů, u kterejch absolutně nechápu ta skvělá hodnocení. Nejsou tady téměř žádné emoce, herci velice toporní, hudba je naprosto zmateně namíchaná..Nuda, nuda a silně přepálená stopáž. Přiznám bez mučení, že nevím jak to skončilo, protože jsem se nudil tak nehorázně, že jsem to cca 25 min před koncem vypnul. Takhle si romantickej film fakt nepředstavuju. ()

fojťan 

všechny recenze uživatele

Danny Elfman je třída. Kvůli hudbě to skutečně stojí za to vidět. --- Je to film na druhé, třetí shlédnutí, teprve potom člověka chytne. ()

tompolicky 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si mohli odpustit, tak první půlhodinu nudných a nezáživných scén bez vtipu, romantiky, apod. Prostě nuda. Určitě by šla první půlhoďka a vše co chtěla divákovi říct vměstnat do pár minutek. Pak se však začíná příběh rozvíjet a jakoby mávnutím kouzelného proutku se dívám na jiný mnohem lepší film s vtipem a jakousi zvláštní hezkou atmosférou. Od uzavření sázky mezi De Nirem a jeho kamarádem pak vše vyústí v bezvadný konec. Čili kdo p´řežije pomalý začátek, tomu se film odvděčí supr podívanou. De Nira moc nemusím, zde mi ale nevadil, naopak byl skvělej a Bradley....netřeba zmiňovat, že je to velmi dobrý herec. ()

Vancurja 

všechny recenze uživatele

Romantický film, který neurazí, ale ani nijak nezaujme. Nápad s blázny se mi líbil, alespoň to ve snímku vytvořilo nějaké napětí. Bohužel mi stále vrtá hlavou, proč za tento výkon Jennifer Lawrence získala prestižní cenu Oscar, jelikož mi její výkon nepřipadal skvostný a už vůbec ne nadprůměrný. Abych to shrnula, "oddechovka", která se hodí shlédnout tehdy, když už opravdu nevíte, co si pustit. ()

skodnejtapir 

všechny recenze uživatele

Krásně trhlé:-) První půlhodina, kterou táhl jen Bradley a jeho psychóza, byla trošku nuda, ale jakmile se v příběhu objevila Jennifer, tak vše začalo klapat a klapalo to až do úžasně pozitivního finále. Jakožto milovník happyendů jsem se usmíval ještě dlouho po závěrečných titulcích:-) ()

nignignigga 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film člověk potřebuje mít náladu. Není to veselá komedie, ale když tomu dáte šanci a máte chuť na takovýhle podobný druh filmu, tak Vás neomrzí. I když to bylo opravdu psycho, tak jsem se i dost nasmál. Sice takvýhle typy komedií nemám rád, ale tahle mile překvapila. Nakonec z toho vylezl celkem milý film. ()

Margiano 

všechny recenze uživatele

Terapii láskou - a musím říct že ač nemám romanťáky moc v oblibě tenhle kousek bylo zatím to nejlepší co jsem kdy viděl , a tutíž to překonalo i doposud u mě romanťácky vedouci , Sexbombu od vedle s Elishou Cuthebert . Je to snad poprvé kdy koukám na film za který někdo dostal Oskara a já s ním souhlasím pač J. Law . ho dostala právem , a po skouknutí tohohle snímku pak člověk posune Hladovky někam na hony daleko pač tohle bylo z hlediska , herectví, gest , vystailování, a stvárnění emocí prostě dokonalý. Já mám prostě pro tmavovlasý zelenooký holky , od rány slabost, navíc pecka je pak ke konci i ten tanec jak tančej ten rock n roll , tam je uplně nehoráznost supééééééér. Naopak jako blond ve filmu špinavý trik , nic moc.Když jsem tenhle film viděl poprvý resp. prvních pár minut tak jsem ho odepsal , možná proto že jsem neznal dceru pana Lorence :-)) Není to je další film plný klišé ,,,,,,,,-Takže za mě Terapie láskou minimálně 100 % ---------- Původní zpráva ---------- ()

Kuzco 

všechny recenze uživatele

Slečna Lawrence bude vydělávat těžký prachy a vypadá to, že její PR fakt zabírá (narozdíl od přestárlejch hvězd, který si pořád ještě myslí, že se stačí usmívat do kamery), tak bychom jí měli za tu tvrdou práci nějak odměnit. Přece jen teprve začíná a my tu chceme novou generaci, protože kostnatá Angelina Jolie už tolik netáhne. Tak co kdybychom jí dali Oscara..? To by jí mohlo navnadit, a když do budoucna budem do nějaký kraviny potřebovat pořádnej tahák, už neřekne ne. Nojo, ale přece nebudem dávat Oscary za X-meny, to už by to nebyla ta snobská šaráda, ale ceny, který maj skutečně smysl (myslim oceňovat filmy podle kvality a ne žánru, nemyslim rozhazovat sošky konkrétně za tyhle X-meny). Tak rychle napište něco psychologickýho, třeba Hříšnej tanec už tu dlouho nebyl a ten se líbil. Že je to stokrát ohranej příběh, kterej ve finále nedává smysl? Nevadí, napíšeme, že je to drama, a dosadíme do hlavní role nějakýho fešáka. A dáme tam dvě vtipný scény, takže když bude někdo pindat, prostě řeknem, že je to taky komedie a nesmí jí hodnotit tak přísně. Pokud máte rádi komedie, pusťte si Žhavé výstřely, pokud romanťárny, tak Zimní příběh a pokud dramata, tak třeba Návrat do Cold Mountain. A pokud máte rádi Jennifer Lawrence, tak X-meny. Tohle je ztráta času. ()

Lonnan 

všechny recenze uživatele

Nejen dva cvoci, bylo jich tam přehršle. A divím se, že každý druhý obyvatel USA není blázen, když hlavním pilířem rodiny je fotbal. Nebo jiná podobná umanutost. A navic...houhouhou, deme na to...co je to tu za smrad? Nechutný indický kari...tohle je Amerika, hoši! Vraťte se domů! Mají xenofobii z kari a na Evropu směřují celou Hedvábnou stezku. Nemám ráda pokrytectví a tady v tomhle filmu smrdí víc než kari. ()

Krapet1 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu je potřeba dát čas......na začátku je podle mě trochu nezajímavý a měla jsem chuť se přestat dívat.....Pak do něj ale vlítla Jennifer -a to doslova- a najednou se všechno změnilo. Myslím, že s Cooperem sehráli tu nejpodivnější zamilovaně-"bláznivou" dvojici co znám. Moc pěkné. ()

macherano 

všechny recenze uživatele

Veľa romantikou ako pozerám ale mne tam veľa vecí chýbalo tohto charakteru lepším romantickým snímkov sa to nemôže rovnať A hodnotenie je vysoké ()

stanslon 

všechny recenze uživatele

Já jsem z těch amíků vážně jelen. Jsou blázni do střílení a vražd a zároveň breči nad dojáky o lásce. A jak tak koukám, několik našich také. Proč by mne měl omráčit rozpočet, návštěvnost, nebo obsazení, když se hodinu koukám na sračku, kterou by natočil každý céčkový režisér. Mám z toho jen jeden dojem. Naše TV stanice prostě na dobré filmy nemají a tak nás zaplavují výprodejem cajdáků, akcion, případně erotiky, nebo je tu jiná verze, že ti jejich mladí a dynamičtí nákupčí prostě už na nic jiného neslyší a mají vkus amerických požíračí hamburgerů a popcornu z velkých kýblů. A chtějí na to přeškolit i nás. No s pánem bohem. Na něco podobného zašel i starověký Řím (chléb a hry - pokud možno hodně krvavé). ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

A prečo by som nemohol dať aj 5? Veď som práve videl možno najlepšiu komédiu za posledné roky, a najmä s úžasným hereckým obsadením, kde jasne vynikala ústredná dvojka. Cooper v jeho zatiaľ najlepšej role a o Lawrencovej to platí dvojnásobne. Mohlo to mať ešte o trochu lepší záver a bolo by to bezchybné. 90% ()

kinoholik odpad!

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem jsem se vážně minul. Připadal jsem si jak v Popelce: Koncentrace magorů vyšší než u Woody Allena, ale komedie to není. Dva psychicky narušení, ale drama to není. Nácvik na taneční soutěž, ale Hříšný tanec to není, Co je to? Je to oscarová pecka! Kdepak, za mě je to odpad. ()

Etta 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem nepochopila, co na tomhle filmu mělo být oscarového.. Možná jsem měla přemrštěná očekávání, nebo mi film prostě nesedl, nebo nevěřím tomu, že dva labilové se doberou happy endu, ale pravda je taková, že film ve mně zanechal jen pocit zklamání a stěží si (po pár měsících) dovedu vybavit scénu, která by mě jakkoli zaujala. ()

Ardath 

všechny recenze uživatele

Poprask kolem tohoto snímku si žádným způsobem nedokážu vysvětlit. Romantika bez chemie, komedie bez humoru a drama, které mě zanechalo chladným. ()

Bruce0659 

všechny recenze uživatele

Od začiatku bolo jasné, že Pat a Tiffany si k sebe nájdu cestu. Bol som len zvedavý ako... Prvých 90 minút strhujúcich nebolo, dej bol ako tak zaujímavý, ale jediné, čo ma chytilo za srdce, boli scény u Tiffany v gaŕaži. Mal som pocit, že sa dej príliš venuje všetkému okolo a málo priestoru ostávalo pre očakávané romantické scény s hlavnými postavami. Určite aj vzťah Pata s otcom bol zaujímavý, ale pokiaľ neboli na obrazovke Bradley a Jennifer, nebolo na čo pozerať. Posledných 30 minút bolo naopak bezchybných! Réžia, scénár a hudba od Dannyho Elfmana mali rezervy. Herecké výkony boli skvelé a hlavne zo strany mojej obľúbenej Jennifer Lawrence. Terapiu láskou si pozrem určite viac krát... 91 % ()

petra79 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný scénář, dobrá režie i dobré herecké výkony, ale NUDA. A že je to romantika a doják????? Zkoušela jsem si tento film pustit 4x a pokaždé ho po nějaké době vypnula. Pořád jsem si říkala, co na tom všichni vidí. Po páté to dopadlo. Druhá půlka filmu jde přežít, ale fakt nic moc:-( ()

Související novinky

Největší filmový festival v Brně se blíží

Největší filmový festival v Brně se blíží

17.02.2013

Čtvrtý ročník Mezinárodního filmového festivalu CINEMA MUNDI již brzy (27.2. – 6.3. 2013) ovládne moravskou metropoli. Cinefilové i běžní diváci se mohou těšit na nejlepší „oscarové“ kousky za… (více)

Bradley Cooper vs. tajná německá invaze

Bradley Cooper vs. tajná německá invaze

17.01.2013

Po docela překvapivé, ale bez debat zasloužené oscarové nominaci za Terapii láskou se teď bezesporu objeví několik projektů, počítajících s Bradley Cooperem v hlavní roli. Jako první si sympaťáka… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Reklama

Reklama