Reklama

Reklama

Učitel dějepisu, Pat Solatano (Bradley Cooper), prošel psychickou krizí, během níž přišel o všechno – ztratil dům, práci, manželku i svůj dosavadní život. Jediné, co získal, bylo osm měsíců strávených v psychiatrické léčebně. Po jejich skončení mu soud dovolí vrátit se domů. A tady teprve začíná příběh Terapie láskou, excelentního filmu, který se pyšní 4 nominacemi na Zlaté Glóby a dokonce 8 nominacemi na Oscary včetně nominace za nejlepší film, režii, scénář i herecký výkon... Pat se vrací ke svým rodičům (Jacki Weaver a Robert De Niro), kteří se mu ze všech sil snaží pomoci postavit se na vlastní nohy. Sám Pat je odhodlaný zásadně změnit svůj život, což pro něj znamená přemoci nezvladatelné návaly vzteku, myslet pozitivně a především znovu najít cestu ke své manželce Nikki (Brea Bee), protože je přesvědčený, že i přes velmi dramatické okolnosti jejich rozchodu, to musí spolu dát opět dohromady. Jednoho dne ovšem Pat na večeři u přátel potká Tiffany (Jennifer Lawrence), nevyzpytatelnou a záhadnou dívku v depresi s kupou vlastních problémů. Od této chvíle se mu život začne komplikovat ještě více. Tiffany nabídne Patovi dohodu: pomůže mu sblížit se znovu s manželkou a on ji na oplátku pomůže s něčím pro ni velice důležitým – shání totiž partnera do taneční soutěže. Ani jeden z nich netuší, že se díky tomuto spojenectví mezi nimi vytváří nečekané pouto a oba zjišťují, že je společně trávený čas naplňuje neskonalým štěstím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 321)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

5/10 Dysfunkční film o dysfunkčních postavách. Ovšem dokonale vykalkulovaný a lacině sentimentální. Tohle melodrama po mně sjelo jako po igelitu, který na sobě nosil Bradley Cooper při běhání. P. S. Hrdinové NEBYLI neurotičtí, viz základní rozdíly mezi neurozami a psychozami. Proto kohokoli, kdo ví něco o psychopatologii, bude tenhle rádoby indie film iritovat:) Vynikající recenze Jana Gregora na aktualne.cz. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

To si dřív zalyžuju v pekle, než přiznám tomuhle rádoby nezávislému, vypočítavému a vykonstruovaně nelogickému filmu nějakou hloubku. Mám-li užít příměru k hrdinově bipolární poruše (dříve známé jako maniodepresivní psychóza), člověk, který zažil mánii, si potom i v normálním stavu následně často připadá jako v depresi, a z tohohle dvouhodinového přesvědčování, že Jennifer Lawrence sluší tmavý přeliv, jsem při pomyšlení na mánii, do níž mě uvedl Mistr, který u Akademie nedostal pro jistotu vůbec šanci, krapet v depresi já... ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Budu přísný, ale zato upřímný... Halda keců o ničem, kde se stále jen rozebírají postavy navzájem nebo samy sebe. Poslední půlhodinka v mých očích vytáhla tento film prakticky z odpadu ke dvoum hvězdičkám. Již dlouho jsem neviděl něco tak falešného a vykonstruovaného jako Silver Linings Playbook. Bradley Cooper není žádný excelentní herec a měl by na svém hereckém projevu setsakra zapracovat. Jennifer Lawrence nám zdá se roste do krásy. Tady zcela určitě nenechá žádného mužského netečným. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Playbook může být Terapií láskou, když se divák brodí podobnými sračkami jako hlavní hrdina. Jeho následná cesta ven totiž působí reálně a dává naději v lepší zítřky. Pro Russella to bude předčasný vrchol kariéry. Menší problém je obsazení Lawrence. Její výkon je skvělý, ale věkový rozdíl 15 let od Coopera je znát a to ještě hraje vdovu. Veškeré dialogy jsou však úderné a hysterické výlevy zábavné. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Opravdu bych potřeboval asi nějakou tu chemii, protože tady žádná emocionálně uvěřitelná nebyla. Průměrná zápletka, nezajímavé herecké výkony, spousta "dramatického" žvanění a lacině neuvěřitelné vyústění. Tahle terapie se mnou ani nehla. Jak by mohla, když stěží naplňuje své žánrové označení. Neotvírá srdce, některým však zatemňuje mozek. ___ Korunu všemu nasazují letošní nominace - sázím 0/8 - už tak je to od Weinsteinů úctyhodný lobbing. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (48)

  • Kniha, kterou hlavní hrdina Pat Solitano (Bradley Cooper) vyhodí v 10. minutě filmu oknem ze svého pokoje, je román "Sbohem, armádo" z roku 1929 od Ernesta Hemingwaye. (lofa)
  • Výsledky zápasů Eagles a Phillies zmíněné ve filmu jsou skutečné a pocházejí z roku 2008. (zajda404)

Související novinky

Největší filmový festival v Brně se blíží

Největší filmový festival v Brně se blíží

17.02.2013

Čtvrtý ročník Mezinárodního filmového festivalu CINEMA MUNDI již brzy (27.2. – 6.3. 2013) ovládne moravskou metropoli. Cinefilové i běžní diváci se mohou těšit na nejlepší „oscarové“ kousky za… (více)

Bradley Cooper vs. tajná německá invaze

Bradley Cooper vs. tajná německá invaze

17.01.2013

Po docela překvapivé, ale bez debat zasloužené oscarové nominaci za Terapii láskou se teď bezesporu objeví několik projektů, počítajících s Bradley Cooperem v hlavní roli. Jako první si sympaťáka… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Reklama

Reklama