Reklama

Reklama

Mladý muž v šíleném amoku ze žalu unese prvotřídní chirurgyni, která na operačním stole nedokázala zachránit jeho mladou ženu. Během násilného věznění vzniká mezi únoscem a obětí ambivalentní a vášnivý vztah. Násilí a samota, tragické události jejich společné minulosti a zoufalá potřeba lásky i přežití je postaví tváří tvář k pravdivé podstatě jejich vlastních životů. Oba bezmocně čelí nekontrolovatelné přitažlivosti, která je navždy změní. (Film Europe)

(více)

Recenze (15)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tohle šlo postavit jedině na hercích. Tradičně dokonale přirozená K.S.Thomas a Pio Marmaï jakožto zoufalý trouba s příjmením psychiatra, který je uznávanou světovou kapacitou přes trauma, PTSD a jeden syndrom vzniknuvší ve švédské bance, odvedou kus poctivé práce a vy můžete přehodnocovat, kdo je vlastně v čích rukou až do zvláštního finále s nejasnou motivací hlavní hrdinky. Měla to už od začátku připravené jako akt pomsty? Neuspokojil ji? Nebo jí snad vyžral ledničku? Cokoliv si přejete.. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Únosce dost dobře vypadal, ale herecký výkon Kristin Scott Thomasové je spíš důvodem, proč vidět "Contre toi". Navrch fakt, že nad motivacemi její postavy v závěru filmu dodnes pochybuji, je také plusem jinak průměrného, ač vlastně pro mne neprůhledného, dramatu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neplánovane som si pozrel tento zaujímavý film, v ktorom hrá moja obľúbená Kristin Scott Thomas a ktorý je pokusom o uchopenie zložitého psychologického problému nazvaného Štokholmský syndróm. Moja spokojnosť s týka hlavne hereckých výkonov oboch predstaviteľov, ktorí uveriteľným spôsobom priblížili zložitý vývoj vzťahu medzi páchateľom a obeťou. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

*SPOILER* Slušné zklamání. Pio Marmai má před sebou (doufám) zářnou kariéru a Kristin Scott Thomas byla jako tradičně bezvadná, ale po ostatních stránkách Contre Toi sotva obstálo. Režisérčina strategie ještě slušně fungovala "v zajetí" - tehdy se chce divák stejně jako hlavní hrdinka co nejdříve dobrat konce a triumfálního vysvobození, což zároveň sympaticky nesignalizuje nudu, nýbrž vážné riziko empatie. Jenže jak se film dostane "na svobodu", jde všechno docela dobře do kopru. Ona utahanost už dál nemá logický účel, na povrch se vydere totálně neuchopitelná milostná linka a všechno "znamenitě" dovrší nevídaně debilní pointa. Vždyť přece (hergot!!) mohla udat úplně kohokoliv; kór když tomu samýmu poldovi před nedávnem zdrhla z výslechu. Achjo ... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

To mi sedlo...super film s krasnou Kristin a sympatickym Pio Marmaïem, velke prekvapeni! Aneb komorni ruzovy "stockholm syndrom", ...ale ten konec to zabil...skoda. Diky zaveru slabsi 5, jinak to mohlo byt klidne za 100% - krasna ukazka filmu, ktery z minima tezi maximum. P.S.: Taky mi vadilo temer explicitni zobrazeni sexu, coz se tam moc nehodilo, rekl bych...je to prece jen spis psycho snimek. Taky je zajimave, ze aniz bych to vedel predem, lze asi po 15 minutach usoudit, ze reziserkou je zena. Proste ten zensky rukopis je poznat. Nevim jak, ale je to tak. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

takové to svazácké cítění pro spravedlnost???Vlk se nažral a koza zůstala celá?Konec byl otevřený je na fantazii diváka jak ho uzavře? ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Víc než tři body nemohu dát. Samotný děj postrádá smysl a hlavně realitu. Lze pochopit muže, kterému nezdařená operace vzala manželku, že vinu svádí na operátérku. To je realita dneška a bohužel riziko lékařského povolání, kdy do Evropy pronikla z Nového světa liberální snaha všechno hnát přes soud. Že mladík chtěl vytrestat domnělou vražedkyni, dobře, ale vždyť on vlastně celou dobu nevěděl, co chce. A když to nakonec dospělo tak, že se do své zajatkyně zamiloval, tak jsem si říkal, to už je hodně uhozené. A přesto jsem nechápal, proč lékařka nakonec svého "milence" udala. Nerozhodnost obou hrdinů filmu byla hrozivá. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě jednoduchý příběh o únosu gynekoložky Anny mužem Yannem zoufalém ze smrti své ženy během porodu císařským řezem s úmyslem se pomstít. Netrvá však dlouho a napjatý začátek plný strachu a ponižování, se náhle mění v tzv. Stockholmský syndrom, aby zase rázem vyšlo najevo, že se jen jedná o morální rozhodnutí. Trochu to vyvolává otázky nad koncepcí daných událostí a vůbec příběhu jako takového. Ten je velice zkratkovitý a zbytečně ve svém vývoji rychlý. Náhlý milostný vztah je sice věrohodný, ale zároveň působí velice ironicky. Velká část příběhu se odehrává v jednom malém prostoru místnosti, takže to spíše vypadá jako inscenace hry než celovečerní film. Příběh postrádá napětí a styl. Koncepce příběhu je sice zajímavá, ale skutečně jen na krátkou dobu a takže spíše vítězí klišé. Tohle mělo být scenáristicky daleko více zpracované a určitě připravené na delší stopáž. Rychlé tempo a zkratkovitost snímku spíše škodí. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se nemohl zbavit pocitu, že se dívám na studentské cvičení. Mám na mysli tak 2. ročník FAMU... ()

marek29 

všechny recenze uživatele

OK ještě nikdy se mi nestalo, že bych svým hodnocením uvrhnul film z "červené části" do "průměrné modré" ale nejspíš je to tím, že jsem byl teprve 17. hodnotící.. Jinak od filmu jsem měl hlubší očekávání a ta zesílila po zjištění, že hlavní roli hraje Kristin Scott Thomas, ale jen co film skončil, věděl jsem, že její přítomnost vytáhla spolu s jednou scénou podlahové dávačky :D toto dílo z marasmu zvaného ODPAD. Jinak je to nuda a zdlouhavá trýzeň :( s bídou 2.. ()

JannieMc 

všechny recenze uživatele

Hola Guys! =´) mám ráda, když film dostojí svému názvu."In Your Hands", kdy Kristin Scott Thomas maluje na zatím pokreslené stěny svého herectví umělecké dílo hodno Monetova génia, si podávají ruce a srdce dva lidé, kteří jsou nepřímo spojeni ztrátou, aby si je na konci vzájemně umyli, namazali olejem a poté odsekli...ještě dlouho jsem přemýšlela nad Anninou motivací v závěru filmu a myslím, že mi to došlo/nedošlo, a tím se mi film celý spojil. Ohromuje mě, jak tiše a pomalu promlouval a tak nahlas teď mlčí...co k tomu vlastně taky říct?, takže taky řvu do ticha, abyste nečekali, že se Vás to dotkne a odtáhne do sklepení, jen čekejte, že budete poslouchat a chtít pak vědět víc. "Je u mě doma, spí v mé posteli..." ()

Rajca 

všechny recenze uživatele

Netradičné spracovanie štokholmského syndrómu. Vynikajúce výkony Kristin a Pia výborne rozohrávajú skvelý komorný príbeh - zločinca a obete, ale ktorý je vlastne ktorý? Zaujímavý príbeh o tom, ako osamelosť a túžba po láske môžu v hraničnej situácii viesť k iracionálnemu zblíženiu a následnému schyzofrenickému jednaniu hlavnej hrdinky. ()

Reklama

Reklama