Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Julien a Louis pracují na nákladním člunu v srdci Paříže a přilepšují si rovněž drobnými krádežemi. Již od dětství jsou odkázáni pouze jeden na druhého. Jednoho dne dostanou lákavou nábídku - ukrást Manetův obraz z musée d´Orsay. Úkolu se chopí Louis, jenž plátno ukradne, avšak nevšimne si, že jej pronásleduje Rosalie, která v muzeu pracuje jako hlídač. Dojde k potyčce, v níž Rosalie podlehne a skončí uvězněna v podpalubí jedné lodi. Nebezpečné dobrodružství nabere nečekaně na obrátkách, když Rosalie z úkrytu uteče... (claudel)

(více)

Recenze (3)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pěkný, ale divný film. Taková noirková road canal cargo boat movie. V podobných filmech buď scénárista dokáže ospravedlnit to, čemu by divák normálně nevěřil (tady je to ten únos a reakce na něj), anebo fanoušek kroutí hlavou od začátku a nepřestane až do konce. Anebo to zkousne i když ví, že ho tahají za fusekli. Já si to díky Vahině Giocante a jejím vnadům moc užíval, prostředí řeky je parádní a kdekoho napadne, že by tohle mohla bejt senzační dovolená. I když hausboat by asi byl lepší. Pak už jako když by zase nevěděli, jestli to stylizovat temně, nebo romanticky, má to skončit špatně anebo dobře? Jestli jste na řeku anebo na blondýnky, vadit vám to asi moc nebude. ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Co na začátku připomínalo lehkou komedii na téma Stockholmský syndrom, to se změnilo v drama - obojí bych bral, ale ne v rámci jednoho filmu. Nejdříve jde pouze o krádež Jupiterova torza, později spíše o Malenu, kdy malý kluk začne žárlit na krásnou holku, kterou svádí jeho starší bratr. Tam už šla zábava stranou, a to byla škoda. Takže v paměti mi zůstane především VaHina G., první půlhodinka filmu a scénka, ve které Julien řekne, že Rosalie zabije tak, aby to vypadalo jako nehoda, načež následuje záběr na úhledně vykopanou jámu uprostřed polí. Ve zbytku filmu jsem přemýšlel především o tom, jaká to strašná nehoda by ji musela potkat :-) .. ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Film je poměrně zábavný a poetický s atmosférickými obrazy zachycujícími Paříž z řeky. Ale ten příběh je divný. (50%) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Snímek dostal název podle Manetova obrazu, jejž mají hlavní hrdinové ukrást z muzea. (claudel)

Reklama

Reklama