Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Quite Interesting je zábavná soutěžní TV show uváděná Stephenem Fryem. Má 1 permanentního soutěžícího (Alan Davies) a další 3 soutěžící převážně z řad komiků. Stephen Fry klade záludné až nesrozumitelné otázky, na které je málo pravděpodobné znát odpověď a soutěžící se na ně snaží co nejvtipněji reagovat. Body se nedostávají jen za správnou, ale hlavně za zajímavou a zábavnou odpověď. Strhávají se za odpověď nesprávnou, nudnou a očividnou. (wendows)

(více)

Recenze (24)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

"Hello and welcome, ladies and gentlemen, to QI, the BBC's answer to a question that no one has ever asked." Ne Quite Interesting, ale Totally Interesting. Nejchytřejší, nejpoučtější komediální show a jeden z mála televizních pořadů, kvůli kterému jsem během posledních dvou let byla ochotná sednout na půlhodinku k televizi. QI má totiž všechno. Skvělou chemii mezi účinkujícími, kteří se znají natolik dobře, aby věděli, kam si až mohou dovolit zajít (Stephen: "If God was a woman, sperm would taste of chocolate." Alan: "As you know, it doesn't."). Inteligentní koncept, díky kterému se v každé epizodě dozvíte něco, čím můžete v běžné konverzaci ohromit své přátele. Odvážné producenty, kteří pochopili, že se slova jako fuck, shit a cock dají použít i tak, aniž by působila vulgárně a přízemně. Některé z těch nejlepších britských komiků, kteří jsou schopni využít každé příležitosti, aby rozesmáli publikum a nejlépe i sebe navzájem. A hlavně geniálního moderátora v podání Stephena Frye, který v každé epizodě dokazuje, proč ho Britové bezmezně zbožňují i že ve světě showbyznysu jen stěží najdete inteligentnějšího člověka. "They say of the Acropolis where the Parthenon is..." Závěrečná poznámka: Škoda, že v České republice (a v řadě zemí světa všeobecně) nemá podobná show šanci, protože prostě nenajdeme alespoň deset celebit, které by byly pohotové, vtipné a měly širší všeobecný přehled než 95 % populace (všimněte si, že většina panelistů má titul z Oxfordu nebo Cambridge). ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky britského humoru povinnost. Objeví se tu kvanta ostrovních komiků, herců, ale třeba i vědců - a na rozdíl od české verze se u jejich odpovědí budete válet smíchy. Navíc se toho i hodně dozvíte. Velká škoda, že u nás se tahle show nevysílá. Pokud umíte opravdu dobře anglicky (mluví se tu hodně rychle a často se používá slang), pak nejnovější epizody můžete vidět na YouTube třeba tady: https://www.youtube.com/user/NickFromFulhamPt2 ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Uvidíme, jak se s geniální britskou předlohou poperou Leoš Mareš a Patrik Hezucký. Poprali a oba leží po prvním kole K.O. poraženi. Ti anglofonně zdatnější se u QI budou královsky bavit a určitě se i dozví něco zajímavého. Stephen Fry i nastrčený zábavný idiot Alan Davies jsou skvělá startovní pozice každého dílu a pozvaní lidé už jen navyšují laťku kamsi do výšin. Zamrzí tak pouze fakt, že pořad v našich končinách prozatím není tak známý jako jiná britská produkce. Alespoň tu ovšem mezi hodnotiteli máme převážně ty, co si to dobrovolně našli, protože je to zaujalo, tudíž se hodnocení drží taktéž kdesi ve výšinách. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Vyrozuměla jsem, že existuje ještě jakási česká mutace, kterou jsem neviděla a ani to nemám v plánu měnit, ale tohle je dobrá hlína. Znáte to, když se sejdete s přáteli, nahodíte nějaké téma k hovoru, někdo k tomu prohodí nějakou vtipnou poznámku, druhý si přihodí, pak další a další a než se nadějete, všichni se od srdce bavíte, ačkoliv to má od původního tématu na světelné vzdálenosti daleko a pokud by šel kolem nějaký nezasvěcený člověk, bude si nejspíš t'ukat na čelo, zatím co vy se válíte smíchy. Tak takhle nějak to chodí v tomto zábavném pořadu, rozdíl je jen v tom, že tady se takto vyblbnou velmi zajímavé osobnosti britské kulturní scény, celé jim to moderuje skvělý Stephen Fry a ještě se sem tam dozvím i něco užitečného. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Typicky britský pořad s kočkou šklíbou z Burtonovy Alenky,prostě nemůže býti neúspěšný:-) ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Takovýto pořad by v ČR neměl šanci (Ví tu vůbec někdo co to je Pub quiz?). A možná ani v UK, kdyby to neuváděl "velice chytrý" Stephen Fry. Ty uvozovky jsem tam dal jen pro jistotu, abych Stephena neurazil. ()

Pája=) 

všechny recenze uživatele

Asi ten nejskvělejší nejzábavnější TV pořad na světě. Čekám, kdy práva koupí ČT a bude se u nás vysílat QI s Markem Ebenem. Nicméně na pana Stephena Frye nemá nikdo. :) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Veliká zábava. Člověk se z toho fakt dozví hromadu věcí, ale důležitá je hlavně ta diskuze, která se často naprosto odkloní od tématu. Stephen Fry je génius, to vědí všichni, ale tady to perfektně dokazuje. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Nejen, že se člověk dozví něco zajímavého, ale velmi se u toho i pobaví. Fry je výborný, Davies vtipný a hosté perfektní. Jedu už 11 sérii a kvalita je pořád vysoko. 90% ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejlepší soutěžní pořad jaký jsem viděl. Hodnotím po první sérii, ale nezdá se, že by další měly být jakkoliv horší. Spousta vtipných, pohotových a chytrých(!) hostů, fantastický Stephen Fry a neodolatelný britský humor. V každém dílu se divák něco zajímavého dozví a skvěle se pobaví. Pokud jste ale typ člověka, kterému by vadilo, když si někdo dělá srandu z toho, že Fry je gay, asi se na to radši ani nedívejte. Jediné, co je mi trochu líto je, že se nevyznám lépe v britské populární kultuře, takže mi nedochází řada narážek na tamní známé osobnosti a podobně. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Geniální. Jen jsem občas nerozumněl některým vtipům, kterým se Britové smály až padaly na zem. Geniální pořad ( a je škoda že jsem našel jen pár dílů z titulkama - anglicky bohužel neumím ) ()

Ajka1 

všechny recenze uživatele

Úžasný TV pořad plný zajímavých faktů a zábavných hostů - naprosto miluji díl, ve kterém John Session vypráví historku a dokonale při tom napodobuje Alana Rickmana. A ještě nesmím opomenout epickou debatu na téma "Proč holubi neradi chodí do kina?". Zvuky buzzerů jsou také unikátní a Stephen Fry je "božan"! ()

vittorrio 

všechny recenze uživatele

Britská show, pri ktorej nikdy nestrávim len stopáž jednej časti. Zábavné, poučné a - áno zábavné! Partička hostí, ktorí sa v podstate točia v ďalších panel shows ako WILTY a 8 out of 10 Cats (a does countdown) sa pozná už tak dobre, že QI je exkluzívnym pohľadom do rozhovorov skvelej partie inteligentných ľudí, ktorí v podstate bavia sami seba a tým aj všetkých okolo. Osobne je mojim obľúbencom v tejto show David Mitchel a jeho angry logic. " Oh no, actually, we're supposed to live until we're 250 but no, we're eating all this poisoning bread and milk all of a sudden, we can barely live past 98" ()

hejcoze 

všechny recenze uživatele

Fry, Davis, Lock, Jupitus, Carr, Brydon, Bailey, O Briain, Noble, Clarkson, Mitchell, Hall, Hamilton, Dee. Je vůbec potřeba psát jak zábavný/naučný/neuvěřitelný QI je? ()

Demoiselle 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný pořád - zábavný, inteligentní, Stephen Fry, Alan Davies... prosím, nesnažte se to prosadit v české televizi...! ()

dr.Holofaust 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavej i zábavnej pořad (narozdíl od jeho české pseudokopie), ale kvalitka jednotlivých dílů dost záleží na složení hostů a hlavně na momentálním stavu bipoární poruchy Stephena Frye... ()

Reklama

Reklama