Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi darem a prokletím je často pouze nepatrný rozdíl. Mít moc jediným pohledem ovládat druhé, rozhodnout o jejich životě a smrti, zamrazit je „v čase". Cho-In si tento osud nevybral, to osud si vybral jej. Být nenáviděn a později sám nenávidět. Lidé jsou pro něj jen loutky a on je jejich loutkovodičem. Bere si, co potřebuje, co chce a nebojí se ničeho a nikoho. Proč taky, když není nikdo, kdo by mu v takovém jednání zabránil. Jenže právě v tom se mýlí. Díky shodě náhod se mu do cesty připlete Im Kyu Nam - muž, který dokáže Cho-Inovu moc silou vůle prolomit. Kde se stala chyba? Proč se mladý muž nepodvolí? Cho-In ví, že musí jednat a že Im Kyu Nam nesmí přežít. Jenže kdo se v této hře nakonec stane kočkou a kdo myší? (EMIA)

(více)

Recenze (17)

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Dokoukáno na podruhé (poprvé jsem usnula) a "vím, že nic nevím". Vůbec nechápu o čem to bylo, proč to bylo, jak to bylo. Jediný, na co jsem se těšila, bylo odhalení tajemných schopností hlavního hrdiny (např. nějaký skok do minulosti a zjištění, že je třeba mimozemšťan). To se však nestalo. A můj milený Dong-won Kang byl teda sviňa na en-tou a jak koulel těma očima, tak mu to moc neslušelo. A na hlavě měl drn. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Chybělo málo a mohl to být dokonalý film. Stačilo vyhodit tak dvacet minut a držet jednotný vizuál. Hlavní kladný hrdina je většinou snímán jak postava z televizního seriálu (myslím tím technickou kvalitu), zatímco když je na plátně Kang Dong-won, tak je to tradičně dokonalý korejský vizuál. Kdyby ho udrželi po celou dobu, bylo by to podle mě lepší. A ti dva cizí kámoši hlavního hrdiny jsou docela zbyteční, jako komické postavy fungují tak na 10, maximálně 20 procent. Pochvalu si zaslouží skvělá hudba. ()

Reklama

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

I přes zjevné nedostatky jako je nestále tempo filmu a nějaké nelogické prvky si tato "loutkařská" show v parádní temné atmosféře zaslouží plnou palbu, zejména právě díky povedené atmosféře, za pěkné souboje mysli až v "Jediovském" stylu, líbivou hru se světlem a stíny, za velice vyvedenou hudbu a parchanta Dong-won Kanga, který bez zjevného vysvětlení a důvodu zneužívá svojí nadpřirozenou schopnost... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný mysteriózne ladený thriller. Má dosť dobrý príbeh o mužovi, ktorý sa rozhodne prijať prácu v záložni, kde si ho získa príjemná rodinná atmosféra, lenže ju si za svoj cieľ vyberie tajomný mladík so zvláštnou schopnosťou ovládania mysle ľudí, ktorú využíva aj na kradnutie. To sa mu podarí aj tentoraz, ale na jeho prekvapenie práve nový zamestnanec je doteraz jediný človek, ktorý sa vie jeho ovládaniu vyhnúť. A keďže sa to skončí tragicky, muž sa rozhodne urobiť všetko preto, aby mladíka zastavil. Spracovanie nie je zlé, ale od ideálu má dosť ďaleko. Už od začiatku som mal z toho také zvláštne pocity, pretože zatiaľ čo postava mladíka s nadprirodzenými schopnosťami pôsobí úplne vážne, kladná strana je zase podaná takým zvláštnym humorným spôsobom a tento protiklad sa nanešťastie nesie prakticky celý film a nedokázal som si na to zvyknúť. Navyše aj motivácie konania všetkých zúčastnených mi prišli prakticky nulové, takže som ani necítil potrebu niekomu fandiť. Ale zase rozhodne nemôžem len kritizovať, film je prakticky zložený z množstva zaujímavých sekvencií, ktoré sú samy o sebe dosť dobré, len ako celok to kvôli tomuto zvláštnemu prevedeniu nefunguje tak dobre, ako by mohlo a navyše tempo je tiež takmer celý čas dosť svižné, tu sa skutočne takmer stále niečo deje. A preto u mňa prevládajú kladné pocity, pozerá sa na to dobre, len som sa nedokázal naladiť na tú správnu vlnu. Veľkým kladom sú aj akčne, mysteriózne podané sekvencie. Toto ovládanie ľudí ponúka veľký potenciál, ktorý sa aj podarilo dobre využiť a veľkým plusom je aj slušná drsnosť. Preto nechýbajú viaceré hromadné útoky, neustále pokusy o vraždu, alebo dokonca aj samovraždy a prakticky na všetky akčné scény sa pozerá viac než dobre. Herecké obsadenie je celkom slušné, Ko Soo v hlavnej úlohe, Gang Dong-Won ako mladík s nadprirodzenými schopnosťami a ani tých pár výraznejších vedľajších postáv nie je zlých, len tá dvojica priateľov sa tu moc nehodí. Čo sa týka réžie a technickej stránky, vizuálna stránka je výborná a akčné scény sú dobre zvládnuté, ale tá atmosféra a zvláštne prevedenie to celé narúša. Psychic je teda poriadne zvláštny film, potenciál bol veľký, ale kvôli tomuto prevedeniu sa ho nepodarilo moc využiť. Ale zase kladov je tu plno a tak na ten lepší priemer to s ľahkosťou stačí. 59% ()

balone 

všechny recenze uživatele

Tak tady to konec zazdil jak nikdy... Film bez žádného vysvětlování, ale s celkem fajn nápadem a akcí, proto ty tři hvězdy alespoň, ale mohli se trosku dopídit, proč vlastně mají tyhle schopnosti a jsou jen dva... Jestli to jsou zase nějaké ty protipóly. když máš zlo, musíš mít i dobro atd. No 45%, ale jak říkají učitelé s přivřeným okem... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama