Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zapomenutý normalizační film obsahuje výrazné ideologické podtexty - vyplývá z něho, že ti, kdo odešli do emigrace, zradili svou vlast. Navíc se mezi nimi vyskytují pochybné živly, takže sondu do truchlivého života uprchlíků obohacuje kriminální zápletka. Směšně zapšklý, film je neživotně napsaný, nemohoucně inscenovaný a stěží mu mohl kdokoli věřit už v době jeho vzniku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Johgas 

všechny recenze uživatele

V Západním Německu někdo zastřelí jejich místního kmotra Mrázka.....vyšetřování semele pár lidí....největší žumpa jsou novináři a vyděrači, jsou zhruba na stejné úrovni. Takové podivné to bylo, bez švihu, bez napětí, statické, popisné, zmatené, ale ideologicky korektní. Hvězdičku za hudbu pana Koníčka, ta se mi překvapivě líbila. ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo i na mne moc. Na to se opravdu nedalo koukat. Ne jen díky ideové lince, ale prostě to příííííííííííííííííííííííšerně nudilo. Nevěřím, že to mělo 86 minut. Osobně délku filmu odhaduji mezi 6 - 8 hodinami... Jen profesionální čest diváka normalizačních a komunistických filmů mi zabránila Bludičku típnout. Na filmu zaujala snad jen dobová disco hudba pana Koníčka (neplést si s tím čemu se disco říkalo v osmdesátých letech). Slovenské diváky pak možná ,,potěší'' nebo naopak rozesmutní účast některých slovenských herců. Jak říkám... Viděl jsem lecos a lecos tedy snesu z tvorby těchto let. Tohle ale ani nebylo nechtěně vtipné, ani napínavé, to bylo jen hloupé a nudné. - ODPAD ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Nie je to taká katastrófa, akoby chcel niekto ( v prvom rade opäť svojrázny OTD v podaní CS film ) podsúvať. Hlavným motívom je síce kritika zahnievajúceho a zvráteného kapitalizmu a problém emigrácie, tieto atribúty sú však čiastočne ukryté v kriminálnom príbehu vraždy významného stavebníka. Režisér Horňák je síce diletant, jeho práca bola vždy správne politicky motivovaná a samozrejme si to neodpustil ani tu, videl som však aj oveľa tendenčnejšie filmy z jeho tvorby. Bludička sa snaží o rýchle tempo, čo sa jej aj darí, herecké obsadenie je slušné, technicky aj za pomoci berlínskych lokácií hodnoverné. Grešša nahovoril Ľubomír Paulovič, Bartoňa Bronislav Križan a Pavelekovú Alžbeta Bárthová čomu som dosť dobre neporozumel, lebo všetci hovorili po slovensky. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Neuveritelne tupy normalizacny film. Podla tohoto filmu tipujem ze Hornak je poriadna reziserska lama. Dve hviezdicky len za to, ze tam hrala Turzonovova, inak bych dal odpad. 31 % ()

Pštros odpad!

všechny recenze uživatele

Rozum zůstává stát především nad tou mírou diletanství tvůrců, snažících se napodobovat realitu Západního Německa. To, že zdání kapitalistické ciziny zde vytváří jakási prostěradla s nápisy Zumbach und Sohn, Firestone apod., naroubovaná na oprýskané socialistické budovy se dá ještě pochopit. Co ale sakra dělá obraz Jana Žižky na koni v západoněmecké (!) kanceláři, to již patrně navždy zůstane záhadou. Zlatý hřeb pak jednoznačně představuje krátký záběr na televizní vystoupení jakéhosi blázna, který měl s největší pravděpodobností poukázat na pokleslost tehdejší kapitalistické zábavy. Něco tak bizarního se jen tak nevidí. Samotná kriminální zápletka je ale tak zoufale nudná a nepřehledná, že jsem místy vůbec netušil která bije. Naštěstí film neochvějně spěje k jedinému správnému a logickému závěru. Za všechno můžou emigranti!!! ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v Berlíne, Piešťanoch a Bratislave. (dyfur)

Reklama

Reklama