Reklama

Reklama

Saturninova dobrodružství

(seriál)
  • Francie Saturnin, le petit canard (více)
všechny plakáty
Rodinný
Francie, 1964, 78x13 min

Režie:

Jean Tourane

Kamera:

Jean Tourane

Hrají:

Ricet Barrier

Obsahy(1)

Francouzský dětský seriál, kde hlavními hrdiny jsou živá zvířata. Hlavní postavou je kačer Saturnin, který zažívá různá dobrodružství společně s říší zvířat. Ojedinělost nápadu inscenovat zvířata byla ve své době překvapivá a seriál nadšeně sledovali i dospělí. (sator)

Recenze (13)

ainny 

všechny recenze uživatele

No tohle! Ani by mě nenapadlo, že tu bude i tenhle Sarutnin! Jeden z mých oblíbených večerníčků, který už si tedy popravdě moc nepamatuju, ale to nic nemění na tom, že na něj vzpomínám se slzou v oku. Kdeže loňské sněhy jsou... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Saturnin - to jsem prosím já !" ----- Kouzelný televizní seriál pro děti, jehož krátké epizody kdysi vysílala Československá televize v rámci televizních "Večerníčků“. Jean Tourane vsadil na půvab, talent a skromnost herců z říše zvířat, kteří netrpí hvězdnými manýrami, nemají přemrštěné nároky na ubytování a stravu a nedožadují se neúměrně vysokých honorářů - a obsadil je do všech hlavních i vedlejších rolí. Bez výjimky se ukázali jako neobyčejně nadaní a nadmíru snaživí - a zhostili se svých úloh na výbornou. Musím vyzdvihnout především nezapomenutelného kladného hrdinu - chytré kachňátko jménem Saturnin … a nesmím zapomenout ani na poťouchlou, zlomyslnou kunu Rezku. P.S.: Velice nadprůměrný je i český dabing - pokud mám správné informace, Saturnina namluvil Vladimír Hrubý. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Hej-rup, už to letí, páni, dámy, děti, už to začíná. Saturnin vás vítá a s ním Rezka hbitá. Kdo chce, ať se přidá ik nám. Jen pojďte všichni s námi, "již vzhůru!", volá Saturnin. Hned budem´ dobří známí (I já, hrneček malovaný.) To mám po 40 letech pamatováka :-) Francouzský dětský seriál kde hlavními hrdiny jsou živá zvířata.Hlavní postavou je kačer Saturnin který zažívá různá dobrodružství společně s říší zvířat.Ojedinělost nápadu inscenovat zvířata byla ve své době překvapivá a seriál nadšeně sledovali i dospělí. ()

Faramir 

všechny recenze uživatele

Doma jsme dřív odchovávali káčata, svítilo se jim velkou teplo vydávající lampou, většinou mezi káčaty bylo jedno slabší, někde se mu říkalo Martínek u nás Saturnin. Pokud si dobře pamatuju ČST dávala seriál ve večerníčcích dvakrát (1971 a 1974), pak už se nikdy neobjevil, ani v archivních pořadech typu Pojďte s námi za pohádkou, asi na něj nebyly devízové prostředky... Alespoň jeden díl v češtině, (snad tam chvíli vydrží): http://www.youtube.com/watch?v=nppZV1nMMBM ()

Sasakr 

všechny recenze uživatele

Vyprávěli mi o tom rodiče, a tak jsem zapátral a jeden díl se mi povedlo sehnat. A abych řekl pravdu, jsem unešen. Je to tak trochu něco jako klasický animák s mluvícími zvířaty, jenže...ta zvířata jsou živá. Je to vážně moc pěkně udělané, český dabing je taktéž výborný. Je to sice spíše pro menší děti (příběh není zrovna silná stránka), ale mně se to přesto velmi líbilo. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Sentimentální vzpomínka na milovaný seriál. Hodně dlouho jsem odmítala připustit kvality českého Saturnina, protože jsem chtěla tohoto žlutého... # k dabingu : mám pocit, že ho mluví Jiří Lír. ()

jemine 

všechny recenze uživatele

Jediný neanimovaný večerníček, který jsem jako dítě dokázal akceptovat. Úvodní melodii, byť mi občas splývá se Zlatými střevíčky Edity Štaubertové, nosím v hlavě celý život a fragmenty téhle báječné série se mi občas na očním pozadí promítají dodnes. Dokonale šité pro malé diváky, neskutečně přitažlivé (alespoň v sedmdesátých letech) a pro mne nezapomenutelné. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Ranné dětství mám spojené s kačerem Saturninem a hlasem pana Vladimíra Hrubého. A ten dabing byl skvělý, nevím jak bych hodnotil, kdybych tento seriál mohl vidět dnes. Ale vzhledem k tomu, že si pamatuji i po padesáti letech tak si ty čtyři hvězdy patrně zaslouží. ()

adaben 

všechny recenze uživatele

To byl večerníček, na který jsem v dětství nedal dopustit. A z ukázky na youtube chápu i po letech proč. A navíc zjišťuji, že to mělo i docela slušný vzdělávací podtext. ()

totleben 

všechny recenze uživatele

Nevím jaký problém brání tomu,aby tento výborný seriál znovu vysílala nějaká TV.Za minulého režimu lidé neustále požadovali opakování,ale z důvodu drahých vysílacích práv to údajně nešlo. ()

Reklama

Reklama