Reklama

Reklama

VOD (1)

Markie Trattman (Ray Liotta) pořádá soukromé karetní hry jen pro pozvané. Jednoho dne se rozhodne najmout pár zlodějíčků, aby jeho tajné kasino přepadli. Všichni okradení se zprvu cítí značně poškozeni, ale celá záležitost nakonec utichne po pěšině. Co víc, Markie se posléze v opilosti dokonce ke všemu přizná a hráči mu s úsměvem na rtech jeho prohřešek odpustí. Markie má však přece jen průšvih, a to když karbaníky přepadnou podruhé. Historce, že s tim Trattman nemá nic společného, samozřejmě nikdo nevěří. Dát vše do pořádku má za úkol Jackie Cogan. (TV Nova)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (448)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil až si po dlouhé době zase pustím nějakou gangsterku a nebyl jsem zklamaný. Ale pozor pro to aby vás film bavil musíte se opravdu vžít do těch dialogu a konverzací co tam probíhají pak ten film je oto zajímavější :) když si vpulce filmu řeknete že je to ukecaný.. pfff.. prostě vžít se dotoho otom to je :) Akce tam sice moc není, ale vzato je to napínavý jak svina treba to přepadení nebo postava Brada Pitta mi přijde zajímava a chladnokrevná až jsem si vjednu chvíly říkal co asi udělá ted? Proste dle mého gusta parádní gangsterka ale vzato né nejlepší. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Staré dobré úsloví říká: „opakovaný vtip není vtipem“. Věřte, že tady se nikdo smát opravdu nebude. Nejméně potom R. Liotta. Killing them softly je mj., snímek o tom, že s mafií se rozhodně nevyplatí vyjebávat. To za žádné situace a v žádné době. A třeba taky o tom, že finanční krize se dotkla skutečně všech, ano i nájemných zabijáků. Pryč jsou doby hojnosti, kdy jste si na účet firmy užili (pracovní) dovolenou, prošli památky, (strip)bary... a za jednu (přesnou) ránu vyinkasovali 80 tisíc $. Nynější (nemilosrdná) realita? 15 resp.10 tisíc $ (inkognito) na otočku tam a zpět. Žádný div, že z toho jeden začne chlastat a hroutí se mu pod rukama i soukromý život.... Téma mě blízké resp. zaslíbené, více než slušné herecké obsazení, oblíbení uživ. (FlyBoy, Gilmour93) s více než navnazujícími pozvánkami, sympatický retro look, příjemný (mému uchu) hudební doprovod....přesto (si) musím přiznat určité zklamání hraničící (v pár momentech) s rozčarováním. Na můj vkus je (na to, že hlavní motto snímku je „zabít rychle a tiše“ ) B. Pitt přespříliš ukecaný. Osobně dávám přednost tomu typu málomluvných deratizérů, na které je stoprocentní spoleh popř. tomu typu, co splňuje výše zmiňované podmínky a navíc rádi sklenici mléka po ránu a až s chorobnou pečlivostí opečovávají svojí kytku. P.S. přesto chlapi, žádné výčitky, žádná zahořklost, silné momenty jsem (si) našel i já a ostatně vše je věcí vkusu. Nenechám se odradit a (někdy) příště se opět (a rád) nechám pozvat (inspirovat) a třeba....kdoví :-) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Killing Them Softly je slušná gangsterka, nechýbajú v nej drsné vraždy, lúpežné prepadnutie, zločinecké narábanie ani charakterný zabijak, stojaci vo svojej uvedomelosti niekde nad všetkými ostatnými. Režisér si proste urobil zoznam a postupne odškrtával všetko, čo sa mu do filmu podarilo pretlačiť. Film mal určite šancu predrať sa medzi klasiky žánru, bohužiaľ svoj ​​plný potenciál rozhodne nevyužil. Ak je chyba na strane režiséra či knižnej predlohy, to nedokážem posúdiť. Pokiaľ ale máte gangsterky radi, neváhajte ani chvíľku, rozumne nastavená dĺžka filmu vám zas toľko života neodkrojí a možno si Killing Them Softly zamilujete. Koniec je skvelý. Aj vďaka tej skvelej hudbe. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že miestna mafia a aj tí pricestovaní na pár dní za prácičkou by sa rovnako chovali aj počas najsvetlejšieho obdobia amerických dejín a kríza s tým nemá až tak veľa spoločné. Ale vlastne aj o tom je tento film, že toto je Amerika a šlus. Iba škoda, že niektoré veci, ktoré by mohli vyplynúť prirodzene z deja sú nám podávané doslovne, čiže v dialógoch. Taktiež sa trochu zbytočne kecá aj o iných veciach, s dejom nesúvisiacich, napríklad o kurvách. Raz by stačilo. Killing them softly sa tvári ako taká luxusná jednohubka, ale so závažným posolstvom. Svojim spôsobom aj je, ale jej výpoveď ani coolovosť nemá takú silu, akou sa mohla v konečnom dôsledku pýšiť. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Strhující a velmi temný film. To, co říkal Paul Thomas Anderson v Až na krev prostřednictvím téměř tříhodinové epické ságy, řekne Andrew Dominik v ryzí stylové noir gangsterce z aktuální současnosti za necelou hodinu a půl. Amerika se nezměnila, Amerika je pořád stejná. Cynická, egoistická, příliš individualistická. Jenže teď se začíná měnit sama podstata Ameriky - byznys. Film není sice tak vizuálně uhrančivý jako předešlý režisérův opus Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem (pár excelentních scén se ovšem také najde), jeho síla však stojí na dvou významových kontrapunktech - za prvé v tom, že je celý stylizován coby retro a čiší z něj velmi silný nostalgický závan (mizanscéna, retro hudba atd.), ač je jeho děj nanejvýše aktuální a odehrává se v současnosti, za druhé pak v kontrastu mezi dvěma významovými plány mluveného slova (trochu podobný rozkolu mezi tím, jak se mluvilo v soukromí a na veřejnosti ve státech za komunistické totality), kontrast mluvy postav v tomhle malém jednoduchém příběhu na pozadí velkých historických kulis, tedy toho, co se ozývá v druhém plánu z médií, ten všudypřítomný politický účelový marketing. Killing Them Softly je asi nejlepší filmová reflexe reakce současné Ameriky na tíživou ekonomickou krizi, kterou spustil právě cynismus, egoismus a přílišný individualismus finančních dravců (a který je naprosto roven ,,byznysu" hrdinů ve filmu zobrazených), který ovšem politická reprezentace v čele s Obamou maskuje a kryje. Opravdu silný socio-politický podtext. Poselství toho, že přišly sice změny, tak jako už tolikrát, ty zásadní věci se ovšem prozatím! ještě nemění, jen politická korektnost a sofistikovanost PR teamů v pozadí vytvářejí pomalou a plíživou normalizační atmosféru... Byznys je v ohrožení. ,,America is not a country. It's just a business. Now fucking pay me!" ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Brad Pitt nebyl jen jedním z protagonistů. Se svou společností Plan B stanul také mezi producenty. (Haretix)
  • Na začiatku filmu, keď Russell (Ben Mendelsohn) a Frankie (Scoot McNairy) diskutujú o možnosti robenia či nerobenia prevratu, líže Russell zmrzlinu, ktorá v ďalšom zábere zmizla. (Crybaby)

Související novinky

Pittův Cogan nabírá posily

Pittův Cogan nabírá posily

11.01.2011

Produkce krimikomedie Cogan´s Trade, díky které opět spojí síly Brad Pitt a scénárista a režisér Andrew Dominik (natočili spolu Zabití Jesseho Jamese bla-bla), začíná lákat další zvučná jména. Prvním… (více)

Reklama

Reklama