Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do vlny filmů o mládeži, která do značné míry ovládla českou a slovenskou tvorbu v první půli 60. let, se nepříliš výrazně zaklínil i příběh mladičkého studenta, jenž se marně pokouší zabránit manželské roztržce svých rodičů. A hlavně poznává, že údajně senzační matka až tak úžasná není. S podobnými problémy se potýká i hrdinova kamarádka, která odmítá přijmout otcovu novou ženu - dokud si neuvědomí, že předsudky by se neměla řídit. Senzi mama je film rozehraný dosti tezovitě a v neživotném modelu, avšak přece jen dosahuje určité autenticity v zachycení všedních dnů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ta vaše Evička je ale šikovné dievča. Taká mladá a už má ženicha aj s autom. 1) Miloučký film představuje řadu teenagerovských herců: Gašpara Arbeta mladšího (Igor, jehož rodiče se rozvádějí) s velmi pěkně vyrýsovanou sportovní postavou, Petera Vršanského (glosátor, bubeník a textař Laco), Petera Heribana (Ivan, který prodává basu) i aristokraticky půvabnou 16letou Magdu Vašáryovou (Eva). 2) Zdaleka největší dojem ve mně zanechal Pavol Melichárek (malý kluk Gusto), jehož herecká etuda na téma vypůjčování knížky v knihovně mě srdečně rozesmála. Čo mám povedať Igorovi? Že je pes? To je silné. Že je babrák. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vo svojej podstate jeden s tých lepších detských filmov. Jednak je tu veľmi decentná rovina medzi vtipom a drámou a film sa celý nesie predsa len vo veselšej a pozitívnejšej atmosfére. Najväčším prekvapením je ale prvá úloha Magdy Vášáryovej. Tá bola najvýraznejšou a zároveň najkrajšou postavou v celom filme. Inak je to snímok ukazujúci život, zábavu a starosti detí žijúcich v socializme. Pritom témy s ktorými sa film zaoberá sú aktuálne aj dnes a preto by sa dalo povedať, že sa na ňom zub času podpísal len minimálne. A tie chlpy pod pazuchami dodávajú scéne na kúpalistku veľmi autentický feeling. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Ambiociózny projekt sa vcelku vydaril najmä vďaka bezprostrednými hereckými výkonmi mladých protagonistov Magda Vášáryová - Gašpar Arbét ml. Téma dospievania je v rámci doby vzniku na úrovni, film však predovšetkým rieši stret sveta mladých a dospelých. A svet pubertálnych detí vytriezvie poznaním, že senzi mama zrejme nie je taká senzi ako si mysleli. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Film o konci dětství. Na dnešní dobu asi zdlouhavý, ale to mi nevadilo. Hlavní mladiství hrdinové jsou až neuvěřitelně seriózní, to prostě trochu šustí papírem. Pobavila mne scéna v závěru, kde se osazenstvo kulturního domu jme trsat na písničku dětské twistové kapely, což vypadá zvláštně u četných jedinců v pionýrském kroji. Magda Vášáryová byla ve svých šestnácti nádherná. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď filmu chýba o čosi väčšia zápletka, je sa na čo dívať a svojou atmosférou vie čiastočne očariť diváka. Začínajúca Vašáryová a tiež nie veľmi skúsená Turzonovová síce neoslňujú, ale ani neurazia. Jedná sa predsa o teenegerský pohľad na svet a už čochvíľa klopkajúce dospievanie. Zato Valach a Lukešová sú tu jasne doma a práve kvôli tejto dvojici to má aj šmrnc. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama