Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odlehlá chata se stane dějištěm napínavého dramatu: dvojice kriminálníků, kteří přepadli vůz převážející peníze na výplaty, vnikne do víkendového obydlí. Tamní obyvatele zajmou a drží je jako rukojmí, kteří je mají chránit před dotírajícím policejním obklíčením. Režiséru Dušanu Trančíkovi však více než o napínavý kriminální příběh s dvojnásobnou vraždou jde o portrét společenských neduhů, zvláště bezohlednosti a maloměšťáctví. V jedné z hlavních rolí se představí maďarský herec János Bán, proslavený zejména Menzelovou komedií Vesničko má středisková. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Flego 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, ktorý chce byť morálnou sondou spoločnosti, v istej chvíli sa pohráva s inteligentnými a filozofickými otázkami, ale chce byť predovšetkým kriminálnym thrillerom. Tento guláš je veľmi rozpačitý a v podstate nudný. Potešil Maroš Kramár v zápornej úlohe. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Akční krimi po československu. 1) Ingredience tu jsou, ozbrojená loupež, rukojmí, přestřelka a k tomu i zachycení dobové atmosféry. Ale namíchané je to nějak divně. 2) Zaujali 32letý velmi štíhlý nicméně pěkný János Bán (sochař) a 28letý Maroš Kramár (mladší lupič). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Trancik sa sice filmom ina laska ukazal ako pomerne schopny reziser, ale tymto filmom Vikend za milion si meno dost kvalitne POHNOJIL. Kopa zbytocnych filozofickych kecov a dristov tu odznie, k tomu radoby pokus o triler na zaver. A este k tomu vrcholne nesympaticky Kramar .... 9 % ()

sator 

všechny recenze uživatele

Český Vlček kterého neznám.. Nasratá Turzovka... mladý Bán a předabovaný Poloczek ... O žánru filmu raději nepřemýšlím... Logika slovenských tvůrců, kdy si přizvou české herce a pak je předabují slovenskými mi uniká... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Maroš Kramár, Bronislav Poloczek předabovaný Marianem Labudou, fešák János Bán... prostě všechno špatně. :-) Zaujal přístup veřejné bezpečnosti a dobové reálie, ale doporučit ke shnlédnutí nemohu. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dobra slovenska podivana. Lupici maskovani za remeslniky, drzi v chatce majitele jako rukojmi. Bozidara krasna jako vzdy. :) 3+ ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Pres dobre herecky obsazeni, mne film nevtahnul.Po prozrazeni , mi prislo zbytecne schovavat se v chate, tou dobou se vyslovene nabizel utek lesem, obzvlastne proto ze mezi policejnimi prislusniky po strelbe byl veliky zmatek a nervozita , ktereho meli lupici vyuzit.Misto toho se i s rukojmimi ukryli v chate a tim si vlastne vybrali svuj osud.Kvituji nataceni filmu v prirode.Nechci nikomu sahat do svedomi,ale zde se o "odpad" v zadnem pripade nejedna! ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Film se rozpadá do tří částí. První půlhodina se tváří jako komunální kritika (meloucháři, rozkrádání), pak následuje deset minut křečovitého psychologizování a filozofování a nakonec přijde půlhodinka špatně natočeného thrilleru, kde se většina postav chová dost nelogicky. ()

ALchemik 

všechny recenze uživatele

První třetinu filmu jsem se v ději trochu ztrácel, ale pak se to začalo rozjíždět až do strhujícího finále. Vynikající Bronislav Poloczek. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Tady vidím velký špatný. Je to takový KOČKOPES a přitom není. Nefilozofická nekriminálka. Polovina ansámblu je blbě předabovaná. V chatové osadě je to samý řev a hádky, o střelbě ani nemluvě. Celé to zazdil příjezd nesyna. Druhé angažmá Jánose Bána u ČS filmu se ani trochu nepovedlo, ač jeho postava a výkon je tím nejlepším co se v té něco málo přes hodinu trvající zbytečnosti dalo shlédnout. Za něj jednu hvězdu přidám. Jinak bída. ()

Reklama

Reklama