Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

netahlo 

všechny recenze uživatele

Motörhead sli vzdycky mimo me, ale Lemmyho clovek proste tak nejak vzdycky bral. Tenhle dokument se ale moc nepovedl. Kdyz jsem pri jeho sledovani asi po tisici slysel kolik vypil Jacka, kolik sezral speedu a opichal cubek, zacalo me to nudit a jen z respektu k Lemmymu jsem to dokoukal. Nejzajimavejsi byla urcite jeho sbirka artefaktu Treti rise. Stejne je to paradoxni, ze po nacistickych predmetech se Amici muzou utlouct, zatimco po tech od takzvanych vitezu, nestekne ani pes. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Včera večer sme ja a moji kámoši ubalili džointa, otvorili plechovku piva a začali pozerať tento namakaný dokument, ked v polovici filmu otvorila kamoška dvere a opýtala sa :'' Chlapi, kedy chcete objednávať to takeaway?'' , ja som nepočul asi lepšiu reakciu ako :" To záleží, kedy povie Lemmy! '' - taká legenda je fuckin Lemmy! ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Lemmy je takovy format, ze dvouhodinovy dokument by utahli jen jeho kamosi vykladajici silene historky. Ale kdyz k tomu dostaneme zabery z turne, koncertu a studii, prohlidku Lemmyho neskutecneho kutlochu (etuda s kosem!) a klaboseni Lemmyho se svym synem, jak matka tohoto syna prisla o panenstvi s Johnem Lennonem a urcite pri tom myslela na Paula... Tenhle dokument je proste temer dokonala rock'n'rollova zabava. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dokumentu predsa len niečo chýbalo, aby bolo celých 116 minút plnohodnotných. Ale to, že tvorcovia (a nielen oni) robili z Lemmyho uctievaného boha im maximálne kvitujem. Len sa nad tým totiž zamyslite. Skoro nikto nerobí svoju prácu tak dlho a tak dobre ako Lemmy. Zostatok rockerov je už dávno pod drnom alebo ich bez pardónu môžem označť za "živých-mŕtvych". Ten chlap má moju úctu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja, jakozto obrovsky fanda Motorhead musim ist sakramentsky vysoko. Lemmy je kult sam o sebe, to, co dokazal on /hlavne ta spotreba Jacka Danielsa ....../ - tak o tom sa mnohym moze len snivat. Takto ma vyzerat prava rock´n´rollova hviezda. "Dokdy minite takhle zit? Asi tak do roku 2045, pote se trochu zklidnim". 100 % ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • V dokumentu můžeme vidět Lemmyho při natáčení scény do seriálu Californication (od r. 2007). Ona scéna byla nejspíš vystřižena, protože se do seriálu nikdy nedostala. (Stanley619)
  • Dokument se skládá ze záběrů pořízených ve Spojených státech, Německu, Anglii, Finsku, Norsku, Švédsku, Rusku, Walesu, Skotsku a Dánsku. Natáčení probíhalo například v Moskvě, Londýně nebo v Berlíně. (Terva)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama