Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

spoonman 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se říct, že o zajímavých lidech se to točí samo. Nedostanete nic speciálního, struktura dokumentu o vyžilé rockové hvězdě je zachována (mládí, úspěch (+-), problémy, obdivovatelé z řad úspěšnějších, nějaký ten živák). Co ty dvě hodiny činí zajímavé je Lemmyho postava sama o sobě, nevíte jestli ho obdivovat, opovrhovat nebo litovat, ale chladným vás to nenechá. Jako bonus pak dostanete přehlídku logopedických vad lidí co byli na drogách až příliš dlouho - pořád si myslím, že je to pošuk, ale po téhle zkušenosti bych se ho neodvážil soudit. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Lituješ něčeho? Ničeho. Život je příliš krátký." ...Rocker z L.A., milovník Beatles a Elvise, kmotr heavy metalu, hardrockovej motorkář, model z druhý světový války, mix kovboje, metalu a rock'n'rollu, trochu motorkář, trochu punker, bůh. Takhle tu Lemmyho vnímají lidé, kterým se poštěstilo spolupracovat s ním, nebo jen být v jeho blízkosti. Marlboro, Jack Daniels, rychlé striptérky a hazardní hry. To je to, co se mu líbí. Doma má pekelný muzeum a jeho oblíbeným místem je Rainbow. Za svůj nejcennější majetek považuje syna Paula. Musím říct, že tohle sledování jsem si užívala od začátku až do konce. A jak na mě tady zapůsobil Lemmy Kilmister? Jako osobnost, ze které cítím určitý respekt. Byl mi sympatický jeho názor na drogy, ženy, život. Muzikant, který i přes svou obrovskou slávu působí skromně, přátelsky a lidsky. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak se vám musím přiznat, že před zhlédnutím dokumentu jsem netušil, kdo to nějaký Lemmy je. Kdybych dokument neviděl, tak bych stejně o nic zásadního nepřišel. To je třeba napsat hned na úvod. Na stranu druhou musím uznat, že Lemmy má skutečně své kouzlo, svůj styl oblékání a vizáže a navíc slušně zpívá, takže se klidně může stát, že třeba některá skladba Motörhead potká moje uši pěkně zblízka. Ještě jsem chtěl napsat, že Lemmy nahlas vyslovil ten důvod, proč hudební smetánka umírá předčasně. Není v tom nic většího než heroin a kokain. Tak to mě potěšilo. Jinak ho uznávám ještě z jednoho důvodu. Díky jeho lásce k whiskey. Ale tohle uznání ztráci zase kvůli jeho kuřácké závislosti. Nad čím bych se naopak troufl pozastavit je Lemmyho láska k hákovým křížům a nacistickým zbraním, které by určitě potěšily nejednoho zdravého člověka. Jednoznačně vidím dokument na 3*. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Hodne fajn, ale mohlo to byť aj lepšie. Je to viac pohľad do zákulisia a Lemmyho súkromia, než ucelený dokument o rockovej legende. Počítajte s tým, že vám hodne hovoriacich hláv povie, aký je Lemmy god a prezident galaxie. Obzvlášť Lars Ulrich a Dave Grohl sa blysnú svojou povestnou idiociou a pózerstvom. Ak chcete naozaj preniknúť do mysle pána Kilmistera, prečítajte si vynikajúcu autobiografiu White Line Fever. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Lemmy, slyšeli sme o tobě, že si měl něco kolem 2000 ženskejch? To sou kecy, měl sem jich jen něco kolem 1000 :o). Tak nějak takle začal tenhle dokument o chlapíkovi, kterej určoval chod metálu na celým Světě. Jo, byl to právě Lemmy, kterej začal hrát tvrdou muziku ještě před Black Sabbath (potvrdil to i sám Ozzy, takže to musí bejt pravda). Rozhovor 17tiletýho syny s otcem (Lemmy) - Chlapče, slib mi, že nikdy nebudeš zkoušet heroin nebo koks! Vem si rači speed, ted tě mnohem víc nakopne :o). Motorhead nejsou zrovna uplně mým šálkem kávy, ale beru je jako legendu, kterej berou jako legendu i největší hudební legendy všech dob (Metallica, Megadeth, Slayer, Ozzy, Guns n´Roses, Alice Cooper). Prostě všichni, kteří mají co dočinění s tvrdší hudbou minulého století... Lemmy je prej jeden z mála lidí, který vůbec neovlivnily prachy. Sice jich prej má dost, ale nepotřebuje je, prostě žije už od svýho mládí pořád stejně skromně a na nic si nehraje, což je obdivuhodný! Ozzy o něm tady prohlásil - Lemmyho sem nikdy neviděl, že by ho složil fet nebo chlast, ten chlap má snad kosti ze železa nebo co! Doporučuju samozřejmě všem, který chtěj nakouknout pod pokličku tohodle tvrdýho chlápka, kterej by podle statistik už měl bejt 3x po smrti :o) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)
  • Dokument se skládá ze záběrů pořízených ve Spojených státech, Německu, Anglii, Finsku, Norsku, Švédsku, Rusku, Walesu, Skotsku a Dánsku. Natáčení probíhalo například v Moskvě, Londýně nebo v Berlíně. (Terva)

Reklama

Reklama