Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Recenze (163)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

"Říká se, že na LSD nemůžete jet dva dny v kuse. Ale zjistili jsme, že když si vezmete dvojitou dávku, tak jo." Rest in piss, you son of a bitch :-) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktorý nemal ako byť výstižnejší a nemá, čo by viac povedal. Snáď len ešte toto ako epilóg... a dokonané jest. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Úprimný dobrácky chlap, ktroý je legendou heavy-metalu, má hrubšie vyjadrovanie, obľubuje štýl nacistov, akurát, že nacistom nie je a od ich zmýšľania a života má ďaleko. Proste žije si slobodne, neviazane, no nežije len zo slávy rokov minulých, proste ťažko pochopiteľné bláznovstvo, ktoré si akoby často odporuje, no zároveň je to človek, ktorý inšpiroval mnoho iných hudobníkov. Toto nie je môj štýl, v hudbe sa až tak nevyznám, najmä nie v tej staršej americkej, konverzácie o ničom ma tiež nebavia, opisy od druhých osôb pokiaľ nezrekapitulujú niekoho kariéru zo stránky, ktorú sa len ťažko inde dozvieme, tiež veľmi nemusím, no nechcem fanúšikom kaziť radosť, lebo zaujímavé to bolo a to že som tomu veľmi nerozumel ešte neznamená, že je to zlé. Za tým, že je to zle uchopený dokument si však stojím, aj keď ako sa to blížilo záveru, tak sa to podľa mňa vylepšovalo. Podstata zo súkromia, či z profesie sa dá pochopiť. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pre rockerov balzám na dušu, pre ostatných divákov viac ako zaujímavé nahliadnutie do zákulisia života jednej metalovej legendy. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pěkný pohled na ikonu rocknrollu,rocku,metalu a kdo ví čeho ještě. Lemmy je prostě osobnost jakou nepřehlédnete a vidět jeho svět je nejen pro fanoušky MOTÖRHEAD povinnost! Btw. s Lemmym bych asi nešel na skleničku, protože bych skončil jako jeden člověk na kapačkách s otravou alkoholu. Ten chlap pije Jacka Danielse jako vodu! Podle mě nemá krev, ale Danilse v žilách. ()

pevico 

všechny recenze uživatele

"Jednoho dne, až odejde, bude celej svět truchlit..." - možná ani netušili, jakou měli pravdu. Vynikající dokument, který mi dva dny po jeho odchodu přiblížil duši člověka, který svou muzikou zůstane navždy nesmrtelným!!! ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Lemmy udělal svět lepším a Bůh ho za to obdařil nesmrtelností! Největší z Titánů ve výborném dokumentu Grega Ollivera. Nelze nedeporučit! ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Tak upřímná výpověď jednoho nestárnoucího rockera se jen tak nevidí. Člověk, který měl už dávno ležet naloženej nabalzamovanej v mauzoleu, pořád hraje rock'n'roll, obráží turné, láduje se Jackem Danielsem a klátí fanynky. I po šedesátce! "Lemmy je kurva radioaktivní kovboj." - "Johnny Cash jako hardrockovej motorkář." - "Model z druhé světové války." - "Směs černýho Barta a Mad Maxe." - "Kapitán Hook! Mix kovboje, metalu a rock 'n' rollu." - "Dostal jsem fet pro Hendrixe. Byl to dobrý člověk. Dal jsem mu deset tablet, mě dal tři. Byl velkorysý." - "Nedali byste si nějakýho Jacka Danielse? Jasně, říkáme. Lemmy otevře láhev Jacka a podává mi ho... Napiju se, pak ji dávám Zakkovi, napije se a dává ji zpět Lemmymu. Ale Lemmy už otevřel další pro mě, a dokonce ještě jednu pro sebe. Otvíral nám to jako pivo. Přitom měl pořád lahev v krku. Oh, sakra, ne, ne... " ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja, jakozto obrovsky fanda Motorhead musim ist sakramentsky vysoko. Lemmy je kult sam o sebe, to, co dokazal on /hlavne ta spotreba Jacka Danielsa ....../ - tak o tom sa mnohym moze len snivat. Takto ma vyzerat prava rock´n´rollova hviezda. "Dokdy minite takhle zit? Asi tak do roku 2045, pote se trochu zklidnim". 100 % ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Lemmy byl určitě postivačka nebo modernu týpek. ALe škoda, že dokument nešel víc do hlouby, nebyl povedenější a kontroverzi se vybíral. Ale zlobit se na to nedá vzhledem k příhodám Davea Grohla, Billyho Boba Thortona (co udělal po výplatě za Ples příšer LOL :-D) a Lemmyho (jít na Jacka Danielse znamená otevřená flaška do ruky pro každého! double LOL :-D ) Patrioty potěší Lemmy jezdící v českém tanku. 7/10 ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Když Ozzy řekne, že on metal nezaložil, ale že to byla práce Lemmyho, tak mi spadla brada dolů. V tu chvíli jsem zjistil, že jsem celý život žil v omylu. Dokument o frontmanovi Motörhead to byl zajímavý a poučný a člověk se z něj dověděl spoustu věcí týkajících se nejen muziky. Škoda ho, Lemmyho. 85% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ac jsem si v prvni polovine 90.-tych let hral na metalistu, tak kapela Motorhead me minula. Presto jsem se rad podival na dokument frontmana teto kapely, ktery je velmi sveraznou postavou... Dokument vsak spise nez radu informaci prinasi nostalgicke vzpominky jinych hudebniku a techniku, kteri vzpominaji na stare dobre casy s Lemmym. Tedy nic vyzivneho... Nejvice me tak zaujalo, ze je vasnivym sberatelem vojenskych artefaktu. "Co by jste rekl lidem, kteri vas maji za nacistu?...bla bla bla, az budou mit Izraelci nejhezci uniformy, prisaham, ze je zacnu sbirat"... Monolog syna: "kdyz mi bylo 17 let, tata mi rekl, at si nikdy nic nezacnu s kokainem, at si radeji vezmu speed, protoze ten je zdravejsi"... A taky je dokument dobrou reklamou na Jacka Danielse, ten mi ale taky chutna a neurazilo me to:-)! ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Je to stejnej nářez jako veškerá muzika Motorhead. Dostávalo mě hlavně to, kolik neuvěřitelnejch informací jsme mohli slyšet, ale i přímo vidět, z Lemmyho osobního života mimo kapelu. Ten člověk je vážně borec. Srážka v hodnocení je hlavně za to, že autoři to dle mého občas přeháněli s množstvím výpovědí naskládaných za sebe v extrémně rychlém sledu. S čímž souvisí, i přes bleskové prostřihy, zbytečně rozsáhlá stopáž. 80 % Oblíbená část- vyprávění historky o kraťasech ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

"- Co byste řekl těm, kteří si myslí, že jste nacista? - Měl jsem šest barevnejch přítelkyň, zatím, takže jsem asi nejhorší nacista na světě." Po nedávno zhlédnutém God Bless Ozzy Osbourne je Lemmy další skvělý dokument o další nestárnoucí a nezničitelné metalové legendě. Na rozdíl od dokumentu o Ozzym, který se víceméně chronologicky postupně prokousává Ozzyho životem a kariérou, tady mi přišlo, že žádná pevná struktura není. Dokument spíš nahodile ukazuje různé záběry z Lemmyho (spíš současného - tj. v době natáčení kolem r. 2008 po vydání alba Motörizer) života. Což ale taky není špatný, protože Lemmyho život je víc než zajímavej :D Kromě Lemmyho skromného a harampádím nabitého bytu mě nejvíc překvapila jeho "přednáška" o tanku vyrobeném v Československu podle Škodova návrhu. "- Jak dlouho chcete pokračovat? - Tak do roku 2047. Potom trochu zpomalím." EDIT 29. 12. 2015: Do roku 2047 to Lemmy bohužel nevydržel. RIP ()

Ninkaa 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček za Lemmyho - upřímnějšího muzikanta a lamače ženských srdcí aby člověk pohledal...něco jako příslovečný pan Darcy nadopovaný speedem, litrama Jacka Danielse s cigárem v hubě a baskytarou v ruce, vedle kterého i Rob Trujillo a Henry Rollins vypadají jako neškodná koťátka - teď už chápu, kde vzal ten tísíc ženskejch:-) ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Zábavné nahlédnutí do světa, kde věčně vyhrává hlasitý rock'n'roll, za účasti Dava Grohla, Metalicy a dalších rockových i metalovách ikon. Poučná podívaná pro každého, koho zajímá Lemy Killmister, a povinnost pro všechny fandy Motörhead. ()

Reklama

Reklama