Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja, jakozto obrovsky fanda Motorhead musim ist sakramentsky vysoko. Lemmy je kult sam o sebe, to, co dokazal on /hlavne ta spotreba Jacka Danielsa ....../ - tak o tom sa mnohym moze len snivat. Takto ma vyzerat prava rock´n´rollova hviezda. "Dokdy minite takhle zit? Asi tak do roku 2045, pote se trochu zklidnim". 100 % ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VŽDYCKY JSEM PIL, KOUŘIL A FETOVAL, ALE TEĎ UŽ JE PŘÍLIŠ POZDĚ NA TO HLEDAT BOHA....“ /// Kombinace motorkáře, hudebníka a chlápka na mytí aut. LEMMY se nemění a nemění se ani jeho styl. Je mu jedno, jestli ho má někdo rád, jde si vlastní cestou a dostane to, co chce. JE RÁD LEMMYM! … Miluju jeho basu a nádherně drsnej hlas, jako kdyby žral nehty. A teď klidně můžu vsadit krk i na to, že si ten rock 'n' roll kurevsky užívá a že to tenhle dědek ještě rozhodně nebalí! Dokument, kterej mapuje všechno! Začátky, milenky (či ty co píchal), skupiny, texty, syna, zájem o vojenskou historii i to, že spolu s Ozzym vlastní certifikát na drogovou nesmrtelnost. Možná tu je i pár zbytečností, ale jak říkám – obsáhlej dokument vo všem! Marlboro, Jack Daniels, rychlé striptérky a hazardní hry…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Protože vím, že Bůh ještě žije! 2.) Na DAMAGE CASE mám podobnej pohled. 3.) Protože metal řízlej punkem – to už je důvod k zamyšlení. 4.) Thx za titule ,,BOBI1“ /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pěkný pohled na ikonu rocknrollu,rocku,metalu a kdo ví čeho ještě. Lemmy je prostě osobnost jakou nepřehlédnete a vidět jeho svět je nejen pro fanoušky MOTÖRHEAD povinnost! Btw. s Lemmym bych asi nešel na skleničku, protože bych skončil jako jeden člověk na kapačkách s otravou alkoholu. Ten chlap pije Jacka Danielse jako vodu! Podle mě nemá krev, ale Danilse v žilách. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Dokument ukazuje Lemmyho ještě relativně v pohodě a tak si ho chci pamatovat a ne toho vyhublého a vybledlého pána, kterým byl poslední dva roky. Aby to bylo kompletní, tak by k tomu stačilo dotočit cca 20 minutový epilog. Nemám moc k tomu co vytknout, jen to, že je to dost napřeskáčku, ale je tam i to co přecházelo a jak se seběhlo jeho vyhození z Hawkwing (prostor dostali i ostatní členové Hawkwing). Zajímavostí a názorů je tam mnoho, ale koho to je pro diváka novinek závisí na tom, jak se moc o tohoto hudebníka zajímal. Jeho výjimečnost deklaruje i tom, že je uznávaný metalisty, rockery i punkery, a Ozzy dokonce Motörhead považuje za tvůrce heavy metalu a Scott Ian za kmotra thrash metalu (celkem dost v dokumentu mluví a není zde uveden). Osobností zde vystupuje velké množství a čím víc se blížíme závěru, tím méně se mluví a tak dostane prostor jak Lemmy zkouší a následně vystoupí s Metallicou a končí se Overkillem v Rusku. Je ho škoda, i když to byl alkoholik, feťák, gambler a děvkař \m/. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ikdyž dokáže upít slona, hudebně i sexuálně bude asi taky neskutečně plodný, a možná že s ním bude i opravdu sranda, tak přesto všechno na mě Lemmy působil jako hodně divnej chlápek od vedle. Člověk, který si doma věší hákový kříže na zeď a tvrdí, že není nacista, prostě nemůže mít všech pět pohromadě. Navíc mě ani ta jeho hudba a pozérská nálepka nejhlasitější kapely na světě moc nebere...5/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)
  • Dokument se skládá ze záběrů pořízených ve Spojených státech, Německu, Anglii, Finsku, Norsku, Švédsku, Rusku, Walesu, Skotsku a Dánsku. Natáčení probíhalo například v Moskvě, Londýně nebo v Berlíně. (Terva)

Reklama

Reklama