Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Lemmy je dost bizarní figurka, že pár zajímavých situací vygeneruje, ale jinak je tu (opět) jen banda přestárlých a velmi nudných rockerů, kteří mluví a mluví o tom, jak byl jejich život fajn, což jim ani za mák nevěřím, protože vypadají velmi unaveně tou rutinní coolovostí opotřebovaně. Kdyby to aspoň nemělo skoro dvě hodiny! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mister Kilmister jednou prohlásil, že má rád turné, protože místo ponožek může střídat města. To mě inspirovalo natolik, že jsem si nechal nastřelit na xicht dvě odpudivé bradavice, od osmdesátého sedmého sveřepě odmítám měnit spodní prádlo a hodně cestuju. Doufám, že v šestašedesáti taky budu mít za sebou dva tisíce pichů, vypité jezero Jacka Danielse a vyhulený sklad American tobacco. Zatím jsem stihl jen jednu předčasnou ejakulaci, dva panáky Kedlubnového Bollsu a zakuckání se u elektronické cigarety. Ale život prý začíná až po čtyřicítce! Tento film je jednoznačným důkazem existence Boha, protože kohokoliv jiného by po takové kariéře už nejmíň dvacet let balzamovali. Tak padněte obličejem do prachu, vy nehodní a malověrní, a v pokoře se skloňte před jediným, opravdovým Bohem, který byl zrozen k tomu, aby vám nakopal prdel. ()

Reklama

angloumene 

všechny recenze uživatele

Lemmy byl výjimečná osobnost. Bez mrknutí oka překračoval zažité konvence a přicházel s novými nápady. Nestyděl se za svůj způsob života spojený s nikdy nekončícím množstvím alkoholu a závislostí na herních automatech. Prostě pravý rocker, jak má být :) Co se ale týče dokumentu samotného, musím říct, že mě zrovna nenadchl. Nekonečné výpovědi osobností převážně z rockové branže bez hlubšího obsahu byly tak po dvaceti minutách už dost únavné. Kdyby se víc ukazoval Lemmy, bylo by to lepší... Celkově 67 %. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Velice vtipný, nesentimentální a nepatetický pohled do života jednoho velkého rebela, rockera duší i tělem. Spousta neuvěřitelných hlášek, vesměs vynikajících názorů na svět a život. Navíc, zpovědi nejslavnějších jmen rockové historie. Ještě že nebyl snímek točen jako pieta, protože takhle to vše vyzní o to opravdověji. Snad až na ten až příliš pochvalný závěr, to by ho totiž mohli už rovnou kanonizovat. A to nejsem kdovíjaký fanoušek kapely. Jacka s colou a červený marlborka prosím. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ne, není na světě moc lidí, co by si tak zasloužili nálepku 49% motherf**ker 51% son of a bitch. "Ace of Spades" svýho času uhranulo i mě samotnýho a tenhle opravdovej člověk, všechna čest, znamenal chodící starosvětskou esenci heavy metalu a rock n rollu. Po dokumentární stránce moc fajn, ač jsem si rozmazleně přál o trochu spojitější vyprávění. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)
  • Dokument se skládá ze záběrů pořízených ve Spojených státech, Německu, Anglii, Finsku, Norsku, Švédsku, Rusku, Walesu, Skotsku a Dánsku. Natáčení probíhalo například v Moskvě, Londýně nebo v Berlíně. (Terva)

Reklama

Reklama