Reklama

Reklama

Bankovní lupič uteče z vězení, aby se pokusil vypátrat bývalého spoluvězně, který se na něho snaží svalit vinu z několika sériových vražd. Policie zahájí pátrání po uprchlíkovi, který se brzy stane veřejným nepřítelem č. 1. Pokud tři hlavní protagonisté zajdou jak nejdál dokážou, kdo z nich nakonec bude lovec a kdo kořist? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (172)

verbal 

všechny recenze uživatele

I když šlohnete ve Spořce dva mega, pořád můžete být hrdina! Stačí mít na cele sympatického, pedofilního, sériového vraha, kterému zachráníte prdel před roztouženými spoluvězni. A to doslova. Drahoušek se vám pak odmění tím, že vás zadarmo zbaví té nádherné modelky, kterou jste si vzali za ženu, aby jste se v budoucnu nemuseli dívat na to, jak ji povadají kozy a tvoří se celulitida a vaši dcerušku vezme na výlet do Disneylandu pro choromyslné. Běhavý, pydlooký žabožrout s vizáží Martyho Feldmana má však nakoukaného Ramba a rozhodne se všem ukázat, jak vypadá ve Francii kvalifikace na para iron mana. To máte dvacet kiláků přespolního běhu se závažím, asi tak tisíc shybů, trocha skákání na rozjetý vlak a na závěr stometrový džamp bez gumy do metr hluboké divoké řeky. A to vše s akutním průstřelem břicha. Dá to holt fušku, dotáhnout něco takového k nechutnému heavyendu! No, nic, co by soudnému přihlížejícímu mělo způsobit akutní zápal mozkových blan, s logickými dírami velikosti penzionované prostitutky, avšak k tupému zírání veskrze zábavné. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na mě to působilo strašně lacině, jako inscenace z televize. Jinak to nebylo špatný akcička tam je, film umí zaujmout stejně jako sleva na maso a herci nejsou zlý. Nejchutnější bonbónek jsem rozbalil někdy v cca 30 minutě filmu, když se zničeho nic akce přesunula na Masarykovo nádraží. Jen mě trošku mrzí, že když už Alice byla v Praze, že nezavolala neb krapet sexíku ještě nikdy nikomu neublížil, no její škoda. Omlouvá jí snad jen to, že natáčela docela náročný akční scény, třeba právě ta na "masaryčce" byla hodně dobrá. Pokud bych měl za něco film pochválit, tak je to akce a tempo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Francie je poslední dobou země, ze které hrozně rád a často sleduju filmy. Některé jsou dobré, některé jsou horší. Nicméně se mi zdá, že jich za poslední dobu je hrozně, až neobvykle, moc. Tenhle mě ale okamžitě sejmul. Jedná se totiž o adrenalinovou jednohubku, která začne titulkami a skončí titulkami. Tak, jak by to u správného akčního filmu mělo vypadat. A jméno Albert Dupontel ve francouzském filmu asi začnu sledovat častěji. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Další z předlouhé linie francouzských akčních thrillerů, kde hlavní hrdina (vypadá to, že je obdařen superschopnostmi, neb je nesmrtelný) je zase postavou veskrze zápornou, které ale v jejím boji proti všem (a zvláště proti ještě zápornější postavě, než je ona sama) musíte nutně s ubíhajícím dějem začít fandit. A policie se kolem toho všeho, jako obvykle, zase jen tak poflakuje... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Le Monde: ÚTĚK ZLODĚJE FRANCKA ADRIENA SE MĚNÍ V DRAMA....... /// Franck je v báni. Krást se nemá, ale on má venku schovaný ty prachy a taky manželku a dcerku. Ty ovšem schovaný nejsou. Krást se nemá, protože ty prachy (většinou) moc štěstí nepřinesou.... Půlhoďka není vůbec špatná! Víc otázek než odpovědí, vězeňskej teror mají na starost bachaři a Albert Dupontel ujde. Nadešel čas zdrhnout (páč musí) a ukázat, že je kurevsky dobrej, všemi mastmi mazanej a celej tak nějak z gumy a neporouchatelnej. (Něco jako James. James Bond - to jen pro představu, co bude.) A bylo !! Vcelku zajímavej příběh, ve kterým už nejde o prachy, ale o to ostatní, je mršenej dementníma věcma – tedy chováním (VŠECH!) a přestože to většinou nerozebírám, tak tady je na tom postavenej děj a zápletka filmu. Debilní závěr ve stylu: jsem nesmrtelnej, chcete dojmout? - taky moc kladnejch hvězd nepobere. Ale všechno se to tak nějak dá zkousnout. Jen musíte chtít! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju útěky z vězení. 2.) V lese jsem potkal rozstřílenýho chlápka. Přestože trpěl jako kráva, odmítl moji pomoc a mlel něco o Maroku. 3.) Chcu na někoho hodit svoje vraždy. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Film letí kupředu jako TGV Duplex, avšak takový luxus nebo komfort jako zmíněný rychlovlak nenabídne. Ono v podstatě největší devízou Kořisti je hlavně to její tempo, téměř pořád se něco děje, někam se utíká, žene, skáče. Celé to ale vypadá jako mix libovolného dílu Julie Lescautové a Kobry 11, totiž obyčejně, spíš hodně levně, televizně. Ale na jedno podívání fajn, všechny tři hlavní role (klaďas, záporák, policajtka) jsou zahrané slušně, a byť místy klišoidní, film mě nikdy nenudil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mé bystré oko nadšeně zaznamenalo solidní šanci na výborný thriller a vzápětí zesmutnělo z promarněné šance. Vše je totiž od začátku příliš snadno čitelné a těch několik málo pokusů o překvapení je natolik pitomých, že pouze ruší stylovou neoriginalitu snímku. Samozřejmě mě bavil týpek, který hrdě odkráčel z basy hlavním vchodem, pár poučení pro pobyt ve věznici by se také dalo najít, ale detektivní činnost strážců zákona ve mně vyvolávala často jen shovívavý úsměv. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto zběsilej akční thriller, kterej sice po příběhový stránce moc originality ani chytrosti nepobral, za to ale Albert Duponel polovinu filmu před někym utíká sprintem nebo se snaží zdrhnout co nejnáročnějším způsobem a i když to je někdy fakt přehnaný a těžko lze předpokládat, že po pádu z 5ti metrů na auto lze okamžitě sprintovat kilometr nebo s prostřeleným ramenem se přitáhnout na větvi, ale to ve výsledku nevadí, protože to film neustále udržuje v obrovským tempu, který ještě zdůrazňuje svižná hudba a to je to hlavní, o co tady jde. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bez dcerky neodejdu, maximálně do Maroka.. Krade jako straka, skáče jako blecha, běhá jako Forrest, myslí si, že je Bourne a přitom vypadá jak učitel chemie na vyšším stupni základní školy.. Rozhodně to nepostrádá tempo, neutuchající hudbu a policajty, co by se svým fištrónem mohly leda hlídat přechod pro chodce u školy (a to ještě v červenci), ale nějaké charisma v zápletce, stylu, či hlavním kočičím hrdinovi aby člověk hledal filatelistickou lupou. Francouzská krimi má u mě nastavenou laťku mnohem výš.. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Svižná a napínavá kriminálka, zaplaťpánbůh.... Taky Vás nadchla ta honička mezi auty u magistrály v centru Prahy? :-) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný krimi thriller z francúzskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o nenásilnom väzňovi, ktorý si len chce v pokoji odsedieť svoj trest a vrátiť sa k rodine, ale keď zistí, že jeho práve prepustený spoluväzeň je mimoriadne nebezpečný vrah a navyše vie dosť o jeho rodine, musí uniknúť z väzenia, aby ich zachránil, no stane sa najhľadanejším mužom a okrem iných ide po ňom aj špeciálna policajná jednotka. Spracovanie je na tom dobre, prvá surovo pôsobiaca polhodina vo väzení dobre zoznámi so všetkými dôležitými postavami a po úteku sa už len neustále striedajú úteky pred políciou s hľadaním skutočného vraha, takže sa je celý čas rozhodne na čo pozerať. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Časť vo väzení obsahuje dve uveriteľné drsné bitky s presilou, kde obzvlášť tá druhá je dosť vydarená, poteší aj trochu strieľania, no akcia sa tu hlavne zameriava na naháňačky, väčšinou po vlastných, ktoré sú síce úplne nerealistické, hlavný hrdina bez problémov vydrží takmer všetko, ale pozerá sa na to veľmi dobre, minimálne taký skok s policajtom z okna je výborný. Herecké obsadenie je bez problémov, síce sú pre mňa všetci neznámi, ale hlavnému hrdinovi sa fandiť dá, policajti nesklamú a aj vrah je celkom zaujímavý. Réžia a technická stránka sú výborné, sú presne v štýle realistických akčných filmov, medzi ktoré tento film kvôli nereálnej akcii nepatrí, ale to na nich nič nemení. Nebezpečná korisť je po nedávnom Point Blank ďalší vydarený francúzsky akčný film. Ale asi skôr len na jedno pozretie. 75% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dravé, akčné, napínavé. K tomu pridajte francúzsku réžiu v znamení najlepších belmondoviek, vymažte z pamäte spojenie francúzska akcia-Besson a neváhajte si pozrieť jeden z TOP tohtoročných thrillerov. Nielenže si doprajete originálnu adrenalínovú jazdu, ani scenár neostáva pozadu, a kamera a strih dostávajú dva palce hore. 85%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pre všetkých, ktorí by radi pravidelne behávali, ale už sa im nejako nechce a radšej zalezú pod teplú deku a pozrú si dáky napínavý film. Poučenia z tohto konkrétneho plynú dve. Prvé: "Nehas čo Ťa nepáli, najmä ak ide o pomoc odsúdenému úchylákovi.". Druhé: "Rodina je mocné zaklínadlo. Keď chce spraví zo smrteľného človeka Supermana.": No dobre, bola to viac menej dobrodružná rozprávka, ale svižná a napínavá. Tým pádom aj zábavná. A dobrý film vlastne nepotrebuje viac. Len zaujať dobre spracovaným, hoci aj veľmi jednoduchým, príbehom. A v tomto kontexte je úplne fuk, či koniec má alebo nemá rozprávkovo nereálny kontext. Pretože ako som písal o inom filme s nudným priebehom a famóznym koncom: záverečných pár minút nijako nikdy nedokáže prekryť ničotne spracovaný a nezaujímavý dej predchádzajúcej hodiny a trištvrte predtým. Podobne - len opačne je to i tu - odfláknutý rozprávkový záver nič nemení na tom, že zvyšok Nebezpečnej koristi je jednoducho skvelá úteková krimi-dráma. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Pořádně rozjetá francouzská akční podívaná. Albert Dupontel si trochu zaběhal a stal se veřejným nepřítelem č. 1 v tomto thrilleru. A půvabná Alice Taglioni se ho snaží dostihnout. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Při zhlédnutí mě zajímalo, co to vlastně ti Francouzi dneska točí. Z kraje to nezačíná špatně, kromě toho, že o charakteristické atributy z akčních filmů tu opravdu není nouze. Sem a tam děj sklouzává k hloupostem, ale na druhou stranu akční filmy na reálnost z pohledu logiky zajisté moc nehledí. Nicméně zábavnost snímku kompenzuje obsazením hlavní hrdina Adrien (Albert Dupontel), který odvádí slušné řemeslo a hezká komisařka Alice Taglioni (Claire Linné). Leč ve výsledku mohu napsat, že tohle všechno podobně jsem už dříve viděl v jiných filmech. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Naštvanější, realističtější, a dost možná i napínavější (!) odpověď na 96 hodin. Frantíci holt umí - škoda, že jsme všechno už dříve někde viděli, jinak by to bylo za plný počet. Super thriller, který diváka baví od první do poslední minuty. P.S. Drhnutí hlavou o zeď je mňamkou roku, kam se hrabe 127 hodin :-)! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý, takmer non-stop akčný thriller mi svojím tempom pripomenul tiež francúzky thriller Limit. Časť filmu sa odohráva i vo väzení, čo atraktívnosť filmu ešte zvyšuje. Časté zvraty a neustále číhajúci policajti, ktorí sú utečencovi neustále za chrbtom robia z filmu doslova adrenalínovú jazdu. Občas ju zatemní vydarená dejová linka s masovým vrahom a jeho nevinne vyzerajúcou priateľkou, po ktorých pátra zase hlavný hrdina. Remeselne veľmi zručne urobené súboje a akčné scény ponúkajú v spojení s dobrým príbehom akčný výplach, aký hollywood už ponúkne málokedy. Francúzi filmovú fabriku na sny zastupujú skvele. 80% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Francouzská elegance došla vrcholu, neboť dokázala z kriminálníka udělat hrdinu a vzor ctnosti. A navíc nesmrtelného, protože během těch sta minut by i kočka chcípla tak šestkrát. Ovšem, nehledě na kvalitu a spád celé té jízdy, za tu pravou nebezpečnou kořist považuju Alici. Kdybych takovouhle Alici měl v naší ulici, roztrhám pas, spálím krosnu a do deseti minut by ze mě byl usedlík. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Francouzská verze na terminátora, aspoň co se týče nezničitelnosti hlavního postaršího hrdiny a jeho víceboje, který obsahuje skoky, lety, běhy, srážky, střelbu do živého cíle a neskutečně tupou policii jako komparz...Ovšem pobavilo mě to, protože mám rád Jirku Kulhánka a takhle nějak si představuju hrdiny z jeho brakových románů, až se je někdo pokusí praštit do filmu. Taky chci být ve sto pěti stejně vitální. ()

Reklama

Reklama