Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento norský film z roku 1957 drží hned několik primátů. Režírovala ho první norská režisérka Edith Carlmarová. Je to sice její osmý film v pořadí, ale film, se kterým sklidila nejvíce ovací. Také je to film, ve kterém se poprvé objevila na plátně Liv Ullmannová. A představitel hlavní role Leif Juster se stal prvním norským hercem, který byl pohřben na státní útraty. Film byl natočen podle úspěšné divadelní frašky a je plný převleků, dvojníků, záměn a omylů. (lenuse)

(více)

Recenze (5)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Příjemná zábava se sympatickými herci. Unni Bernhoft je té v uniformě pikolíka náramně roztomilá. Viděno v rámci projektu 52 Films by Women. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Podle českých titulků se ztřeštěná komedie jmenuje BLÁZNI NA HORÁCH. Výborná zábava, vtipné dialogy a švih. Každému lze doporučit. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

1957, Nórsko, crazy komédia. Na prvý pohľad nemožná kombinácia, skutočnosť je prekvapivo potešujúca. Režisérka Edith Carlmar natočila film presne v intenciách amerických či československých bláznivých komédií predvojnového obdobia. Sympatickí herci na čele s rozkošnou uniformovanou Unni Bernhoft dokazovali každou scénou svoj talent. Príbeh plný zámien, omylov a prevlekov im k tomu dal veľkú príležitosť. Rozhodne doporučujem túto osviežujúcu skúsenosť. Piaty komentár. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Černobílá klasika, jako už filmy z té doby bývají. Srovnatelné s americkými komediemi z té doby. Leif Juster mi nápadně připomínal Vlastu Buriana. ()

Galerie (3)

Související novinky

Filmy ze země Vikingů

Filmy ze země Vikingů

02.11.2008

Přehlídka severských filmů, organizovaná Skandinávským domem, pokračuje už nejen v pražském kině Oko, ale i v brněnském Artu a pardubickém Klubu 29. Pražské filmové projekce odstartuje netradičně v… (více)

Oko na severskou kinematografii...

Oko na severskou kinematografii...

21.04.2008

...má Skandinávský dům v Praze, který vám představuje tvorbu z krajů fjordů a dlouhých zim v... no ano, v kině Oko (Františka Křížka 15, Praha 7). Program na nejbližší tři měsíce je pestrý od… (více)

Reklama

Reklama