Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento norský film z roku 1957 drží hned několik primátů. Režírovala ho první norská režisérka Edith Carlmarová. Je to sice její osmý film v pořadí, ale film, se kterým sklidila nejvíce ovací. Také je to film, ve kterém se poprvé objevila na plátně Liv Ullmannová. A představitel hlavní role Leif Juster se stal prvním norským hercem, který byl pohřben na státní útraty. Film byl natočen podle úspěšné divadelní frašky a je plný převleků, dvojníků, záměn a omylů. (lenuse)

(více)

Recenze (5)

lenuse 

všechny recenze uživatele

Černobílá klasika, jako už filmy z té doby bývají. Srovnatelné s americkými komediemi z té doby. Leif Juster mi nápadně připomínal Vlastu Buriana. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

1957, Nórsko, crazy komédia. Na prvý pohľad nemožná kombinácia, skutočnosť je prekvapivo potešujúca. Režisérka Edith Carlmar natočila film presne v intenciách amerických či československých bláznivých komédií predvojnového obdobia. Sympatickí herci na čele s rozkošnou uniformovanou Unni Bernhoft dokazovali každou scénou svoj talent. Príbeh plný zámien, omylov a prevlekov im k tomu dal veľkú príležitosť. Rozhodne doporučujem túto osviežujúcu skúsenosť. Piaty komentár. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Příjemná zábava se sympatickými herci. Unni Bernhoft je té v uniformě pikolíka náramně roztomilá. Viděno v rámci projektu 52 Films by Women. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Podle českých titulků se ztřeštěná komedie jmenuje BLÁZNI NA HORÁCH. Výborná zábava, vtipné dialogy a švih. Každému lze doporučit. ()

Související novinky

Filmy ze země Vikingů

Filmy ze země Vikingů

02.11.2008

Přehlídka severských filmů, organizovaná Skandinávským domem, pokračuje už nejen v pražském kině Oko, ale i v brněnském Artu a pardubickém Klubu 29. Pražské filmové projekce odstartuje netradičně v… (více)

Oko na severskou kinematografii...

Oko na severskou kinematografii...

21.04.2008

...má Skandinávský dům v Praze, který vám představuje tvorbu z krajů fjordů a dlouhých zim v... no ano, v kině Oko (Františka Křížka 15, Praha 7). Program na nejbližší tři měsíce je pestrý od… (více)

Reklama

Reklama