Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desetidílný humorný seriál z produkce Different z prostředí smyšlené sevillské čtvrti Los Banderilleros o životě mladých lidí, kteří jsou převážně bez zaměstnání. Většina postav má nějaký vztah k drogám nebo zločinu a všichni se snaží uspět v životě i ve čtvrti jak nejlépe umí. (Jeroneemo)

Recenze (11)

OughJay 

všechny recenze uživatele

Malviviendo... Překlad tohoto kruciálního slovíčka, jež zní v češtině živoření, vypovídá o tomto počinu téměř vše. Zpočátku jsem mu udělil 4* a upozorňoval na báječný intra parodující mnohem známější a proslavenější seriály. Po dvou sezónách musím říct, že má tento nízkorozpočtový klenot mnohem dalekosáhlejší význam. Nejde jen o to, že se parta lidí dala do kupy a začala velmi levně točit seriál, za jehož kvalitu by se nemuseli stydět ani v Hollywoodu. Oni ho navíc točej o svojí čtvrti, svejch životech a přesto se zdá být studnice jejich nápadů nevyčerpatelná. Krom toho všeho si nesmírně váží všech svých fanoušků a zcela po právu si žijí svůj sen. Dalo by se říct, že jde o seriálovou verzi Big Lebowskiho. Počet flákačů je tu totiž přímo úměrný počtu postav a tomuto počtu je také zároveň přímo úměrná výsledná zábava. Pokud někdo ještě ke všemu studuje španělštinu, tak jako já, hodí se seriál naprosto výtečně k procvičování slangových výrazů. Lidé z produkce byli dokonce tak ochotní, že mi poslali veškeré dialogové přepisy. Není seriálu, kterého bych si momentálně vážil víc... Negro: "No todos somos yonkis." // "Ne všichni jsme smažky." ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

První díl je naprosto špičkový, ale ty následující už mu nestíhají a háží seriál do průměru. Což je na druhou stranu na webový počin úspěch. ()

S.v.T 

všechny recenze uživatele

Bláznivá kombinace "My name is Earl" a "Misfits", kde si těžko vybírat, která z postav je vlastně "ta moje oblíbená". Kleptoman trpící narkolepsií, drogový dealer, věčný prvák na univerzitě bydlící v karavanu a bývalý voják na vozíčku - už jen výčet těchto postav slibuje originální zábavu. Přidejte slušnou spoustu nadávek (co do nich toho španělština oproti češtině pravda nemá moc co nabídnout, ale jejich kadence je asi "ra-ta-ta-ta-ta-ta"). Takže ne jedna, ne dvě, ne tři, ale tři hvězdičky ze tří! ()

Pepper_x 

všechny recenze uživatele

Konečně počin, co stojí za komentář. Je vidět, že i bez kapsy narvaný chechtákama se dá vytvořit vynikající dílo. Vykreslení charakterů brilantní, parta flákačů, kde nikdo nemá daleko ke španělský verzi Dude z Big Lebowskiho. Khakiho si snad nejde nezamilovat. Přidáme prostředí španělskýho ghetta, narvem k tomu hudbu, která bere dech a na světe je seriál, kterej má koule. Ne jednu, ani dvě, ani tři, ale tři pořádný koule. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • V šestém díle se také objevil Zatu, zpěvák španělské hip hopové skupiny SFDK. (Jeroneemo)
  • Podle slov protagonistů byl první díl natočen díky benzínu za 40 eur od Davidova (Zurdova) otce. Kameru, počítač a mikrofon měli už předtím. (Jeroneemo)
  • Nápad natočit Malviviendo se zrodil v létě 2007 na Kanárských ostrovech, kam David Valderrama (Zurdo) přijel za Davidem Sáinzem (Negro) na návštěvu. Mluvili o svých čtvrtích, a došli k závěru, že tyto události by vydaly na celý seriál. (Jeroneemo)

Reklama

Reklama