Reklama

Reklama

VOD (1)

Chytré a intimní drama představuje Chrise Pinea coby ukecaného prodavače Sama, kterému je něco přes dvacet a jehož svět se zhroutil ve chvíli, kdy se dozvěděl, že jeho otec náhle zemřel. Proti své vůli se musí vypravit domů, dát do pořádku otcův majetek a znovu navázat kontakt se svou odcizenou rodinou. V procesu plnění otcovy poslední vůle odhalí Sam šokující tajemství, které obrátí jeho svět vzhůru nohama: má třicetiletou sestru, o které nikdy neslyšel (Elizabeth Banksová). Jak se vyvíjí jejich vztah, je Sam nucen přehodnotit vše, co si myslel, že ví o své rodině - včetně svých vlastních životních rozhodnutí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (141)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si zvolil především díky elitní holčíčí sestavě Elizabeth Banks, Michelle Pfeiffer, Olivia Wilde, protože na všechny tři se mé oko velmi rádo kouká a dámy opět nezklamaly, jsou krásný. Elizabeth je snad ještě hezčí než před deseti lety. Aby toho nebylo málo, tak jsem ještě dostal opravdu příjemný film, plný lidského citu a lásky a to v neohraném slova smyslu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vydařené lidské drama, které spěje k jasnému konci a Vy, jakožto divák, mu nesmírně fandíte. Jenže i přes solidní množství sympatických herců jsem si nedokázal najít tolik potřebných sympatií ke všem postavám, abych dokázal říct, že mi tento film zůstane v paměti. Příjemné, ale zapomenutelné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $12,434,778Tržby Celosvetovo $12,556,000Tržby za predaj DVD v USA $3,869,176 //počet predaných kusov 199,542║ šikovne zrežírovaná dráma, na to že Alex Kurtzman píše scenáre k akčným blockbastrom tak mu tento dramatický počin vyšiel nadmieru, záver moc príjemný /65%/ ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

na filmu je velmi silně znát, že ho režíroval scenárista, jelikož je dotažený skoro do úplné dokonalosti (zdaleka tím nemyslím jen skvostné dialogy, ale celou architekturu filmu). není na něm už znát, že ho režíroval debutant. díky svým letitým zkušenostem s hollywoodskými filmaři byl Kurtzman schopný podat překvapivě vyspělý režijní výkon, který ale nevykazuje osobitost typickou pro tvorbu nezávislých filmařů, jak bych byl čekal, ale naopak přísnou hollywoodskou předpisovost a to ve všech ohledech. z obou důvodů - kvůli scénáři vyšperkovanému k dokonalosti a klasické režii - působí film do jisté míry vypočítavě a neživotně. a ačkoliv je tedy důvtipně sestrojený a tematicky velice zajímavý, nemohl jsem se ubránit určité distancovanosti, která mi zabraňovala cokoliv cítit. oslovil mne, ale nedojal. přesto jeden významný prvek tyto zároveň kvality i nedostatky vyvažuje. prvek, který v současné americké kinematografii nezasluhuje výjimečné ocenění často. tím je herectví. Chris Pine v hlavní roli sice rovněž podává přesný, metodický a díky tomu do jisté míry chladný a odtažitý výkon, ale jeho přirozené charisma se přirozeně přenáší i na postavu. ještě daleko větší uznání si ovšem zaslouží Michelle Pfeiffer za svůj výkon, který bych popsal jedině jako ryzí, nelíčený a k nevíře autentický. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Poslední třetina hodila celý příběh svými klišovytými a patetickými momenty do průměrných filmů, kterých se točí mraky. A přitom přes polovinu filmu se tahle rodinná nezávidění hodná situace rozvíjela poměrně zajímavě a ani po herecké stránce jsem neměla žádné výhrady. I když na začátku se přiznávám, že jsem absolutně nestíhala číst titulky a roboticky nastavené oči opravdu nemám. Ale později jsem se uklidnila, protože ten úvod jen nastínil Samův chaotický a neurovnaný život, včetně jeho charakteru, který byl podstatný pro jeho rozhodování v tak důležité věci jako je závěť s nemalým obnosem peněz a jeho postoji k sestře s malým sympatickým klučinou, o kterých neměl celou dobu ani ponětí. Příjemné pokoukání s prima hudbou, ale z průměru People Like Us podle mého subjektivního hlediska nevybočuje. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Michelle Pfeiffer, Elizabeth Banks a Olivia Wilde jsou důvodem, proč jsem se na tento snímek díval, neboť na nich můj pohled vždycky rád spočine. Horší je to u mne s dramaty, ale tentokrát jsem spokojen, protože toho utrpení a ždímání proslzených kapesníků snímek zase tak moc nenabízí. Je to spíše poměrně příjemné propojování rodinných vazeb, které je občas odlehčené vtípkem a rozhodně zaujme seznamem, kterým by měl začátečník vstoupit do světa pořádné hudby - Gang of Four, Buzzcocks, Joy Division, The Clash a nakonec Television. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Alex Kurtzman a Roberto Orci bývali takové opičky, které začínali psaním skvělých dílů pro seriál Hercules (Surprise, ...And Fancy Free, Men in Pink, Yes, Virginia, There Is a Hercules, For Those of You Just Joining Us... nebo We'll Always Have Cyprus, abych jmenovala ty nejzdařilejší) a podívejme se, kde jsou dnes. Díky dalším seriálům jako Xena, Jack of All Trades nebo Alias to Alex dopracoval až k samostatné režii Michelle Pfeiffer a společně s Robertem makají na nejzábavnějších blockbusterech současnosti. People Like Us je oproti tomu skvělý civilní snímek, který potěší svou vyvážeností, promyšleností a silnými hereckými výkony. Hezky jeho fungování popsal Eodeon. Ještě jednou si musím projít znovu všechny ty Michelliny scény, protože ona není jen skvělá a životná, ona je prostě dokonalá. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je to civilní rodinné drama, hraje tam hned několik slušných mladých herců i stárnoucích stálic a je režijním debutem velkého scénáristy. S takovou pověstí k nám Lidé jako my ze zámoří přicházeli. Jenže kdo by čekal chyby v režijní práci, bude se mýlit. Pokud někde Alex Kurtzman šlape vodu, tak právě ve scénáři. Řemeslo totiž od svých kolegů odkoukal vcelku solidně, na pořádné vykreslení charakterů i děje holt už ale zřejmě nezbyl čas. Samolibému Samovi přistane v rodném městě po smrti otce na stole stodolarovkami nacpaná taška. Určená je však jeho nevlastní sestře a jejímu synovi, o kterých neměl ani potuchy. A role kurýra se Samovi dle očekávání nezamlouvá. Klasické dojemné drama o velkoměstském navrátilci má samozřejmě jasně narýsovaný děj. „Doma“ po Samovi slídí potravinářská inspekce, přítelkyně (nevyužitá Olivia Wilde) naštvaně odjíždí, frajírek se pomalu mění v citlivého lidumila, za rohem číhá poplácávání po ramenou a nezávadný humor… Blízký spolupracovník J. J. Abramse prostě jen odškrtával položku po položce a bylo mu tak trochu jedno, jak to bude na diváky působit. Nepomůže tomu ani ráznější postava bývalé alkoholičky Elizabeth Banks, která má co dělat, aby znovu nesklouzla ke skleničce martini a která roztahovala nohy na počkání, až z toho vzniknul další dědic producentského „bohatství“. Tak či onak, Kurtzmanův debut nakonec dokáže zaměstnat divákovy smysly, ten nebude přemýšlet, že by měl spíš začít utírat prach, nebude se ani cítit hloupě za dialogy nebo předvídatelnou zápletku, takže fakt, že Lidé jako my prošuměli zaoceánskými kiny bez povšimnutí, je nakonec docela škoda. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Do závěrečné půlhodiny jde o moc příjemnou záležitost, které bych bez většího přemýšlení dala 4*. Ne, že by to byl nějak výjimečný film, podobné typy najdeme každý rok v kině tucty, tenhle na mě ale dobře působil, nemusíte převracet oči za každou větou, jednoduše plyne, i když je samozřejmě velmi předvídatelný. Má klasickou koncepci romantických filmů, s tím rozdílem, že zde sledujeme sbližování bratra a sestry. Sympatické herecké obsazení, nejvíce mě překvapila Elizabeth Banks. Poslední půlhodina filmu mi však zkazila celý dojem, nevím, zda je to mnou, že jsem snad až velký pesimista. Úplně se ztratilo to, co se mi tak líbilo na minutách předtím a začala jsem se těšit na závěrečné titulky. I tak jde ale o příjemný film do špatného počasí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Sem tam Kurtzman přehnaně tlačí na emocionální pilu, což je škoda, protože režisér je to uspokojivý a talentu má na rozdávání... Do jaké míry ale může za všechny prvoplánovité slzičky ve filmu režie, a do jaké šíleně neuvěřitelný scénář (i když, Alex se podílel i na něm)? Těžko říci, nicméně plejáda snažících se herců přesto překvapí a závěr dojme tak jako tak, takže je to spíš na ty čtyři ;). Příště to vyjde. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pekné, občas dokonca veľmi pekné. Je tu však jedno veľké ale. S veľkým rozpočtom prichádzajú aj väčšie nároky a celý čas som sa nemohol zbaviť dojmu, že by tomu scenáru viacej slušal špinavší indie kabát, vďaka ktorému sa dá veľa veľa odpustiť. To čo by vo forme lacného nezávislého filmu pôsobilo príjemne hrejivo a citlivo, predsa len s kvalitnou kamerou, hudbou a ďalšími production values vzbudzuje pocit tradičného klišé a nezaujímavého rodinného cajdáku. A pritom je to v jadre vkusné, úprimné a ľudské. Podobný typ filmu ako Blind Side, ktorému ubližuje až príliš veľká technická a realizačná precíznosť. 7/10 ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem tohoto komediálního dramatu byl lehký nadprůměr, člověk se baví, ale film nenabídne nic navíc. V druhé polovině se vše zlomí, dostane lepší náboj a teprve závěr ukáže své kvality. Nakonec docela povedený snímek a to hlavně díky hereckým výkonům Chris Pinea a Elizabeth Banks .. 7/10 = 74% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film na večernú sobotu, ktorý sa potom zmení na film ideálny na nedeľu so záverom na mäkko! A to ja pritom nenávidím filmy, v ktorých sa chodí stále okolo horkej kaše... Sadol mi jak riť na šerbel! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem o čem film je, šlo o novinku s Olivií WIlde a mimo jiné i Liz Banks. Po čtvrthodině pomalejšího děje jsem si říkal, že na tohle nemám moc náladu a možná to v půlce vypnu. Záhy přišla změna, ukázala se hlavní zápletka a film hodně dlouho mě bavil. V závěru šla atmosféra trochu dolů, do patosu. Liz Banks výborná. Olivia v sympatické vedlejší roli. 70 % # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 7 | hudba 6 | humor 1 | akce 1 | napětí 0 | pustil bych si znovu 6 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechápem, kde nastal problém a prečo sa nedostali Ľudia ako my do našich kín. Ono je to totiž vkusne natočené, nehrá to na city tak, ako je vačšinové publikum zvyknuté a spoznávanie rozmaznaného synčeka iných hodnôt ako sú peniaze je tu vlastne sotva badateľné. V klasickom maistreame by z toho bola hlavná téma filmu a častokrát by sa využíval kontrast rozdielnych svetov. Lenže Kurtzman neuráža inteligenciu diváka a vie, ako hrať vkusne na jeho city. To ide iba úprimnosťou a tá, myslím, Ľuďom nechýba. No a že príbeh nie je príliš originálny a je predvídateľný mi vzhľadom na jeho podanie vôbec neprekážalo. Takže som si odpovedal. Je škoda, že stav Hollywoodu sa meria podľa úrovne cca dvadsiatich očakávaných blokbasterov roka a nie aj podľa takýchto a podobných, realitou šmrcnutých filmov, bolo by to objektívnejšie. Elisabeth aj Chris si zaslúžia minimálne pochvalu. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchvatný film! Nejdřív mi to přišlo jako americká klasika. Zápletka byla sice výborná, ale byly tam takové ty tuctovky. Ovšem postupem, se to totálně změnilo a vyšvihlo se to úplně na špici filmařského umu. Na konci snímku jsem měla i husí kůži a to je co říct. Herci jsou vybráni naprosto skvěle, všichni jsou sympatičtí, každý zaujme něčím jiným, každý má jinou povahu a úděl. Chris Pine a jeho roztomilá tvářička je prostě k sežrání, podobně jako Olivia Wilde, musím ale zmínit, že mě hodně potěšila Elizabeth Banks, nebo spíše její herecký výkon. Doprovodná hudba je také výborná, podtrhne celou atmosféru a ještě více jí umocní. Ani nevím, jaký pocit mám po zhlédnutí, sice to dopadlo dobře, ale také to dalo zabrat emocím. Jediné co vím, že mě to opravdu dostalo. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Týpek zjistí, že má segru...ta je tak sexy, že by ji nejradši dostal do postele, ale celou dobu si to nechce přiznat. Nedivím se, že byla nasraná, když ji milostivě onu skutečnost oznámil...po tom, co se k sobě tak hezky chovali! 55% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Takéto veci by sa teda nemali robiť. Fešák Pine najprv trochu oblbne Banks, lebo kto by sa na jeho modré oči nenamotal, a potom jej to povie. Príjemný film plný ťažkých pováh, nevypovedaných slov, zamotaných životov, ktorý ale končí naozaj nádherným koncom. Skvelé pesničky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Standardní rodinné drama, tentokrát na motivy skutečného příběhu o cynickém podnikateli, který pravý život pozná až ve chvíli, kdy má hledat člena rodiny, o kterém ještě donedávna nic nevěděl. Standard se vším všudy počínaje průměrnými herci, konče rutinní režií. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jako by někdo nahustil zápletky vztahového seriálu do celovečernho filmu. Film o odpuštění, špatných a dobrých rozhodnutích a schopnosti vycházet s ostatními. ()

Související novinky

Další Star Trek míří do vesmíru

Další Star Trek míří do vesmíru

30.06.2014

Scenáristické duo Alex Kurtzman a Roberto Orci, které sepsalo třeba Transformers, Abramsův Star Trek nebo Amazing Spider-Mana 2, se vydává na režijní dráhu. Ne však pohromadě, každý z pánů dostal… (více)

Reklama

Reklama