Reklama

Reklama

Antifa, chasseurs de skins

  • Francie Antifa : Chasseurs de Skins (více)

Obsahy(1)

Francouzský dokument o militantním antinacismu v Paříži osmdesátých let 20. století. Neustálé rasové násilí donutilo mladé Francouze zorganizovat se do skupin, ve kterých neonacisty a skinheady doslova lovili. Odtud vznikla i přezdívka Chasseurs, což znamená lovci. V dokumentu je velké množství autentických záběrů přímo z ulic. (RomeroIsGod)

(více)

Recenze (15)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MY JSME JE HLEDALI A LOVILI, ONI ČEKALI NA SETKÁNÍ S NÁMI...“ /// Dokument sleduje počátky hnutí skinheads ve Francii, vypráví o orientaci dělnický třídy, významu hudby… no a pak o vzniku radikálního gangu, kterýho prioritou byl militantní antifašismus a šířit strach v srdcích nepřítele. V 80tejch letech to byla pěkná divočina. Ulice byla větší politickou půdou než parlament, ale platili na ní jasný zákony. Má to tempo a informace jsou zajímavý. ,,Černoši“ vyprávěj, jak to těm holejm lebkám nandali a Arabové o vzniku 1. světový pouliční antify. Asi to bratři nebude pro každýho…, ale leccos se dozvědět dá. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mapu Pařížskýho metra mám plnou svastik a ze skříně mi vyčuhuje oranžovej bomber. 2.) Miluju film Furie Rock. 3.) Když se řekne Jean-Gilles Malliarakis, vyrážím do ulic! 4.) Thx za titule ,,Polda“. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost zobrazující stále aktuální téma. Je to v podstatě jednoduché, odpovídáš za to, co máš na sobě, jestli že se oblékáš podle toho, co nosíš v hlavě, vyjadřuješ tím své myšlení a názor nejen o sobě, ale i o ostatních kolem. Nho...a když to ještě doplníš nějakou tou jasně konkretizující nášivkou nebo plackou, už musíš vědět, kam s tím jít a nezaplést se s nenadálým názorovým rozdílem. Ještě jednodušeji a vlastně tak trochu po našem, povinnost pro každého, kdo chce nosit bombra...z jakéhokoli důvodu. Nicméně, až tak jednoduché to samozřejmě není. Antifa znamená odpor! ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ďalší film, ktorý obhajuje násilie a bratie pomyselnej spravodlivosti a ochrany ľudí z rúk polície do rúk pouličných gangov. Bolo vidieť, že mnohí to brali ako zábavu, životný štýl, v mozočku informácií a vedomostí veľa nemali aspoň teda nie o týchto veciach, akurát tvorili určitú kultúru vo svojej mladosti. Dokument cez výpovede ľudí mi proste komplexný pohľad na históriu nevie priniesť a len preto, že som proti fašizmu tomu nebudem dávať vysoké hodnotenie. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Punk dokáže probudit spícího a bdícího vyhnat do ulice, pak už se musí jen rychle zorientovat a k někomu se přidat. "If The Kids Are United, Then We'll Never Be Divided", zpívají Sham 69. "Kids" se ale nikdy dohromady nedali, takže rozdělit je bylo vždycky velice snadné. "Anti" se dá dát před cokoli, vždycky to ale je jen proti tomu, co už je. ()

latvar 

všechny recenze uživatele

Dokument o bývalých radikálech, kteří se chválí kolik lidí dokázali v mládí zmlátit, víc než trapné... 20% ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Nielen britská scéna mala svojich ranařov v uliciach. Mladí chalani znechutení novou okupáciou Paríža sa rozhodli vziať spravodlivosť do svojich rúk. A že im to šlo! Viac takýchto odhodlaných ako Kim, Julien, Farid... Záver filmu, kde sa dozviem, že nakoniec náckovia tú módu pôvodných skinheads vrátili naspäť Red Warriors a Ducky Boys bol pre mňa dostatočným zadosťučinením. L'avenir c'est pas la violence, mais la solidarit... ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

O těchto přemachrovaných frajírcích z francouzský antify si myslím své. Avšak samotné zpracování dokumentu je celkem kvalitní. ()

Mani 

všechny recenze uživatele

Poutavý, moderně natočený snímek o klucích co si hajlující zmrdy dávají k večeři i snídani. 161, teda 5* ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Dokument Marca Aurèla Vecchiona z roku 2008 približuje pohľad na históriu antifašistických skupín vo francúzskom Paríži v osemdesiatych rokoch dvadsiateho storočia. Predovšetkým prostredníctvom rozhovorov s členmi viacerých vtedy aktívnych skupín osvetľuje ich filozofiu a konanie, ktoré bolo namierené voči neonacistom a krajnej pravici. Prakticky celý film je vystavaný týmto spôsobom, pričom v krátkosti približuje aj historický kontext hnutia skinheads, ktoré sa postupne ideologicky rozdelilo, či obojstranný vplyv dobovej hudby - teda vplyv hudby na hnutie a naopak. Dokument takisto dopĺňajú viaceré autentické videá a fotografie z obdobia, ktorému sa film venuje. Ťažko však presne určiť, čo si má divák z tohto diela vlastne odniesť. Sympatie k protagonistom, ktorí sa v ňom objavujú? Odpor voči krajne pravicovému zmýšľaniu? Alebo niečo úplne iné? Antifa: Chasseurs de skins neponúka zrovna modelový príklad správania - a to ani na jednej zo zobrazených strán. Vecchionov film je najlepšie vnímať ako kvalitatívne priemerný dokument, ktorý však slúži ako relatívne zaujímavá historicko-politicko-subkultúrna sonda z prostredia parížskych ulíc v osemdesiatych rokoch dvadsiateho storočia. ()

raiN[ratm] 

všechny recenze uživatele

"Francúzsky dokument o militantnom antifašizme v Paríži 80. rokov. Rôzne mládežnícke gangy a ich odpor proti bandám nazi-skinheadov, ktorým si vyslúžili prezývku "chasseurs," čiže lovci." ()

V4nd4l 

všechny recenze uživatele

Sice zajímavý pohled do historie francozského pouličního antifašismu, ale určitě by to šlo zpracovat i záživněji. ()

Reklama

Reklama